Apple

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
kade bi mi preporacal da zirnam ako ne od t-home...edinino sto bi mi smetalo e sto nemoze COrel draw da se instalira gledam Office moze Photoshop itn..

kade bi mi preporacal da zirnam ako ne od t-home...edinino sto bi mi smetalo e sto nemoze COrel draw da se instalira gledam Office moze Photoshop itn..
Corel Draw е малце позаебано да се работи на ОS Х и тешко се наоѓа.
Ја би ти препорачал сепак некоја Windows машина.
Инаку можеш да видиш Apple во iZak, Duna во ГТЦ и Nevada во Беверли Хилс

Исто и јас како тебе брате...
Повише сакам Apple ; од Microsoft , ама што нема пари , нема :baeh:
Скапи се , али многу добри.

За тие пари што ќе земам иМац,ќе си купам ПЦ што ќе биде спејс шатл за мекот...а ако плаќате за налепницата тогаш океј...

За тие пари што ќе земам иМац,ќе си купам ПЦ што ќе биде спејс шатл за мекот...а ако плаќате за налепницата тогаш океј...

Абе можеби би земел спејс шатл... само тој спејс шатл ќе сонува за графичките способности кој ги овозможува еден просечен MacOS.

Како знаете кога не сте чепнале MacOS?
Од муабети:)
Еве јас како двомесечен корисник на Mac OSX можам комотно да кажам дека било кој Windows може гомна да јаде. Стабилност на максимално ниво т.е. ми се нема случено да ми падне било кој програм(ова доведува до помалце нервози кубење коси и вадење очи).
Вируси, во светот има само два вируса за OSX ама тие се користат за јачи фирми:) за клошарана ко мене нема вируси. Огромен плус за активна интернет конекција.
Софтвер, во последната 2008 година почна да излегува софтвер буквално секаков за OSX, од Microsoft Office па се до MSN, што значи може да се користи софтверот кој што 99% сме го користеле на виндоус.
BOOTCAMP, нешто со кое што доколку ви затребало виндоус ќе имате т.е. за двеипол минути се прави нова партиција спремна за инсталација на Windows, и нема гајле си фура и така.
Мада при користење на OSX нема да ви текне на WIndows. Можеби првите недела дена ќе биде тешко глупо ретардирано и чудно ама после тоа Windowsot ќе биде ептен чуден глуп ретардиран

И? Ти мислиш дека е само налепницата? А рака ставам под нож дека не си седнал да РАБОТИШ на OSX, значи не да СИ ИГРАШ КУРТАШАК туку ДА РАБОТИШ

Точкес, абе ние сме држава која све што е светска мода кај нас стига последно, тоа е и причината што кај нас ретки се корисниците на UNIX. Пушти MTV странската програма (или било која странска телевизија), гледај ги тие странските емисии и квизови како што имам јас забечежано 80% од големите фирми кои сум успеал да ги затекнам се на UNIX (американците се тотално на Apple).

Едит: Уште една брука за Microsoft... серверите на Microsoft се на Linux.:tapp:

Точкес, абе ние сме држава која све што е светска мода кај нас стига последно, тоа е и причината што кај нас ретки се корисниците на UNIX. Пушти MTV странската програма (или било која странска телевизија), гледај ги тие странските емисии и квизови како што имам јас забечежано 80% од големите фирми кои сум успеал да ги затекнам се на UNIX (американците се тотално на Apple).

Едит: Уште една брука за Microsoft... серверите на Microsoft се на Linux.:tapp:
Не е државата крива, општо луѓето во неа си се сами криви, државата е крива што е ретардирана па со потешкотии се вршат нарачки од интернет.
А луѓето во државата гледам дека помалце се освестуваат, пред три четири години само Невада носеше Apple, па почнаа Duna сега и iZak се отвори како официјална продавница за Apple.
Фирмата во која што работам, а се работи на креатива и дизајн се работи стрикно на Mac, дури и сметководителството работи на Mac :).

А што е скапо си е скапо, АМА придобивките се ненормално огромни. Пред се добиваш лиценциран софтвер (OS X + iLife 08) за купување на било која машина од Apple (Mac mini, iMAC, MacBook, MacBookPro, MacPRO), нешто кое ниедна друга машина не ти го нуди.
Lifetime гаранција за било кој дел од светот, 1000песни да си симнеш :pos: и попуст во Apple Store и тоа со секој купен производ добиваш плус и плус и плус попусти, на крај iPod Nano 09 ќе го купиш за 50 долари со гратис гравирање што сакаш по твоја желба :pos::pos:

Еве интересни компарации за сите оние што тврдат дека Windows е подобар од OS X

Знаеш што е разликата помеѓу PC и MAC???

MAC сам ги склопува машинериите, инсталираат оперативец и цепиш. Се знае која графичка оди со Mac компјутерот, која плоча и процесор и излегуваат во (тропам од памет) 30.000 примероци и таа серија е завршена. Оперативниот оптимално поддесен за дадената конфигурација. Незнам колку сте запознаени, постарите верзии на Мас со Моторола процесор, имаа слична конструкција на јадрото како денешните кор2дуо на Интел. Затоа и се далеку побрзи.

PC имаш илјадници верзии, прво започни од процесорите (Интел и АМД), потоа имаш 123000 видови на графички карти и драјвери. Е јебига, колку и да го штеловаш, има простор за заебанции и утки во системот.

На крај краишта, Мас е дефинитвно подобар избор, само кај нас сеуште се во почента фаза. Се надевам дека наскоро ке тргне продажбата, а и ке ги намалат троа цените па да земам еден Mac Book AIR :smir:.

Абе врти сучи кога би гледале реално друга испаѓа математиката, колку и да е подобар некој OS од Windows повеќето би избрале Windows, имај у предвид дека кога сме се родиле првиот контакт со компјутер ни бил на Windows... све што знаеме за компјутери сме научиле на Windows... сме пораснале со Windows... и самото тоа те прави да речеме приврзан за Windows-от... самата промена на друг OS различно делува кај сите... некој не би можел да прифати таква промена и плус Windows-от има предност што овозножува од се по малце и си има веќе огромно развиена софтверска поддршка. Еве да речеме и јас повеќе би сакал да си останам само на Linuks-от, али неможам без Windows-от па затоа имам 2 OS на компјутеров и ги менувам по потреба.
Кога сме кај Linux и Mac OS си имаат и они свои предности и во зависност од потребите се оценуваат... неможе да речеме еден графички дизајнер да каже дека Linux е најдобар OS... графичкиот дизајнер ќе го брани Mac OS :) Интернет инжиЊерот ќе го брани Linuks-от... "џаболебарот" ќе го брани Windows... итн итн :)

Али како и да е мислам дека во иднина UNIX OS ќе направат добар развој околу софтверската подршка и ќе биде прифатлив и за "џаболебарите" :)

Знаеш што е разликата помеѓу PC и MAC???

MAC сам ги склопува машинериите, инсталираат оперативец и цепиш. Се знае која графичка оди со Mac компјутерот, која плоча и процесор и излегуваат во (тропам од памет) 30.000 примероци и таа серија е завршена. Оперативниот оптимално поддесен за дадената конфигурација. Незнам колку сте запознаени, постарите верзии на Мас со Моторола процесор, имаа слична конструкција на јадрото како денешните кор2дуо на Интел. Затоа и се далеку побрзи.

PC имаш илјадници верзии, прво започни од процесорите (Интел и АМД), потоа имаш 123000 видови на графички карти и драјвери. Е јебига, колку и да го штеловаш, има простор за заебанции и утки во системот.

На крај краишта, Мас е дефинитвно подобар избор, само кај нас сеуште се во почента фаза. Се надевам дека наскоро ке тргне продажбата, а и ке ги намалат троа цените па да земам еден Mac Book AIR :smir:.
Да, Motorola G3, G4, G5. Кај нас е лошо што се изгор скапи, ама даноци маноци курци и карики си го прават своето.
iMac 20" мојот на Apple Store чини 1199$, што би дошло 53 100 денари. А тука кај нас е 1693$ т.е 75 000 денари. Значи 500$ плус т.е. пола iMac.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom