Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм нешто ми е тука сумливо.
AY е матт бела боја. За тоа баш многу се зборуваше по форуми дали ќе пожолти или не ...
Небитно. Првата е AY

Втората слика е гласс бела. И поинаква е. Ми личи на AP.
Види провери испод капакот кај што има лепенка кој модел го пишува.
Prvata e AY a vtorata proveriv AP.

Здраво :)

Новоградба 220м2 приземје и спрат за топлинска пупма со подно греење и бојлер што препорачувате - Viessmann, Daikin, Toshiba, Nibe, Mitsubishi или нешто друго?

Новоградба 220м2 приземје и спрат за топлинска пупма со подно греење и бојлер што препорачувате - Viessmann, Daikin, Toshiba, Nibe, Mitsubishi или нешто друго?
Здраво,
дали имаш бунарска вода или, дали имаш можност за такво нешто? Доколку одговорот е да, размисли за геотермална топлинска пумпа.

Na taa luda para samo podno be brat. Abe raat ke vidis kakvi pumpi kakvi kurci.

Денес ми монтираа VIVAX ACP-12CH35AERI. Не ја вакумираа, не требало. Ме зафркнаа?

Денес ми монтираа VIVAX ACP-12CH35AERI. Не ја вакумираа, не требало. Ме зафркнаа?

Јас прво кога дојдоа монтерите ги прашав дали вршите вакумирање, ми одговорија задолжително е.
Ако ми речеа не,ќе им речев пријатно не сакам.

Зарем толку е важно? Не знам што да мислам сега

Зарем толку е важно? Не знам што да мислам сега
Првпат ставив клима, цел нет го претурив од читање и гледање видеа од монтери, секаде кажуваа дека вакумирање е задолжително.

Извини. Што значи тоа? Дека не треба вакумирање?
Баш обратното, фреонот во климата треба да е чист R32, Но без вакумирање тој е измешан со воздухот во бакарните цевки па така сега имаш некој нов гас што е комбинација на воздух и фреон.

Те зафркнале, и тоа дебело!
Мада и непрописно вакумирање ти е скоро па исто со воопшто не вакумирање..
А пола и кусур од сите клими кај нас се на к*рташак вакумирани ;)

Така да веројатно ќе тера и овака.. реци хвала на инжињерите и проектантите у Кина! Знаат они дека секакви неписмени ропаци ќе им ги монтираат климите..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom