- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 409
- Поени од реакции
- 1.136
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да? Па што правиме ние залудно овде на 4.000 страни муабет, те купи 3,5-ка , те 5-ка, или две 3.5-ки?! Дај подели го твоето знаење како со 2,5-ка да се загрее цела куќа и тоа ќе биде крај и на темата, ќе нема после ништо потреба од дилеми, совети и дискусии, те пдизјани те каква ти е изолација, распоред на простории и сл. сите по една 2,5-ка, евентуално 3,5-ка ако е куќата ептем голема и на повеќе ката и крајА што е толку чудно со една клима да загреваш толкав простор?
И јас греам цела куќа со 1 клима и тоа 2.5кв е климата декларирана. Е сега не е No1 ама врши работа јас сум задоволен.
@wiksa има нордик Mitsubishi RW и ти кажува за Шведска кај што куќите им се напраени од штици.Да? Па што правиме ние залудно овде на 4.000 страни муабет, те купи 3,5-ка , те 5-ка, или две 3.5-ки?! Дај подели го твоето знаење како со 2,5-ка да се загрее цела куќа и тоа ќе биде крај и на темата, ќе нема после ништо потреба од дилеми, совети и дискусии, те пдизјани те каква ти е изолација, распоред на простории и сл. сите по една 2,5-ка, евентуално 3,5-ка ако е куќата ептем голема и на повеќе ката и крај. Фативме несериозни муабети.
Da, ama brkaat 18C a ne 26C kako ovde, da ne e taka bi greele 3x pomal prostor isto kako ovde, a na -30C prasanje i toa.@wiksa има нордик Mitsubishi RW и ти кажува за Шведска кај што куќите им се напраени од штици.
Таква куќа побрзо се загрева отколку нашиот стил на куќи градени со бетон и блокови.
Затоа кај нас ставаме изолација стиропори ...
Perfera нордик 3kW во Финска се продава како наменета да грее 100м2
Неколку пати имам кажано тоа што не ти се верува си е твое.Да? Па што правиме ние залудно овде на 4.000 страни муабет, те купи 3,5-ка , те 5-ка, или две 3.5-ки?! Дај подели го твоето знаење како со 2,5-ка да се загрее цела куќа и тоа ќе биде крај и на темата, ќе нема после ништо потреба од дилеми, совети и дискусии, те пдизјани те каква ти е изолација, распоред на простории и сл. сите по една 2,5-ка, евентуално 3,5-ка ако е куќата ептем голема и на повеќе ката и крај. Фативме несериозни муабети.
Во Скопје грев на 21 степен, тука греам на 21 степен така што не ја гледам разликата ама добро ти си знаеш најдобро.Da, ama brkaat 18C a ne 26C kako ovde, da ne e taka bi greele 3x pomal prostor isto kako ovde, a na -30C prasanje i toa.
Ajde poleka, kolku kv greeš na 21 C vo Švedska na koja T nadvor, so koja klima i koja visina na plafon. Inače jas ispađam neozbilen...Во Скопје грев на 21 степен, тука греам на 21 степен така што не ја гледам разликата ама добро ти си знаеш најдобро.
Za boldot ne gi pisuvam jas tie reklami, taka si gi pisuvaat proizvoditelite/prodavacite tuka.Ajde poleka, kolku kv greeš na 21 C vo Švedska na koja T nadvor, so koja klima i koja visina na plafon. Inače jas ispađam neozbilen...
Ova 160 m2 so 2.5 kW može u Portugal i Španija vo Švedska demek dva gips kartoni i 15-20 cm kamena volna sigurno ne e dovolno ( i ovde se stava vakva da rečeme malce poozbilna izolacija).
Da se razbereme nema da se ubeduvame tuka, ama mene mi izgleda kako merenje da ne kažam što...
Монтирани двете мицубиши клими(мултисплит), малку се помачив со wi-fi поврзувањето но открив како треба и успеав.
Јапанска технологија е тоа, нема тука промашај.1 внатрешна Mitsubishi MSZ/MUZ-AY50VGK
![]()
2 внатрешна Mitsubishi Electric MSZ-AY15VGK
Надворешна Mitsubishi MXZ-2F53 VF
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 435573
Прегледај го приврзокот 435576
Хммм нешто ми е тука сумливо.
Мене ме интересира колку ги зема внатрешните(посебно)? Знам дека се скапички.. ама колку нз.1 внатрешна Mitsubishi MSZ/MUZ-AY50VGK
![]()
2 внатрешна Mitsubishi Electric MSZ-AY15VGK
Надворешна Mitsubishi MXZ-2F53 VF
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 435573
Прегледај го приврзокот 435576