Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.149
Поени од реакции
5.970
Правилото ти е едноставно:

Доаѓаш во Македонија и гласаш во гласачкото место кое ти е доделено според адресата на живеење во македонската лична карта или во македонскиот пасош, кој(а) ќе ја/го приложиш за лична идентификација на гласачкото место.

Рамковнистите така прават, не се замараат со конзулати и дипломатски претставништва.
Да, пошто скроз е исто да доаѓаш од Америка за гласање или од Швицарска.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.325
Поени од реакции
113.478
Правилото ти е едноставно:

Доаѓаш во Македонија и гласаш во гласачкото место кое ти е доделено според адресата на живеење во македонската лична карта или во македонскиот пасош, кој(а) ќе ја/го приложиш за лична идентификација на гласачкото место.

Рамковнистите така прават, не се замараат со конзулати и дипломатски претставништва.
Хахахаха нема проблем дека некој ќе даде 2000+ долари и ќе пропатува 15.000 км само за да дојде да заокружи ВМРО/СДСМ. :ROFLMAO: Абе да ми го плаќаат патот не би дошол да гласам а не пак мои пари да давам.

Член од
23 август 2024
Мислења
353
Поени од реакции
666
Изборот на новиот министер за одбрана е шокирачки дури и за стандардите на Трамп.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.495
Поени од реакции
33.644
Последно уредено:
Член од
23 август 2024
Мислења
353
Поени од реакции
666
Се лудак до лудак. Војна со Иран е изгледа неизбежна.

Наместо луѓе како Вивек, Маск, Венс ние гледаме како се ставаат лудаци на круцијални позиции.

Последно уредено:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.638
Поени од реакции
11.713
Се лудак до лудак. Војна со Иран е изгледа неозбежна.

Наместо луѓе како Вивек, Маск, Венс ние гледаме како се ставаат лудаци на круцијални позиции.
Војна со Иран и се останато потребно за интересите на Израел беше ионака неизбежно.
Очекував барем во Украина да ја запрат војната ама како тргнало ....

Член од
23 август 2024
Мислења
353
Поени од реакции
666
Војна со Иран и се останато потребно за интересите на Израел беше ионака неизбежно.
Очекував барем во Украина да ја запрат војната ама како тргнало ....
Уште Рубио фали за министер за надворешни за журката да биде комплетна.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.830
Поени од реакции
2.048
Mалце стратегиски размислување, дечки.

Former President Donald Trump reportedly viewed John Bolton, his National Security Advisor from April 2018 to September 2019, as a strategic asset in negotiations with foreign leaders. According to sources, Trump believed that Bolton's hawkish reputation and aggressive stance served as an effective bargaining chip. This dynamic allowed Trump to adopt a "good cop" role, contrasting with Bolton's "bad cop" persona during diplomatic engagements.

Слично сценарио со моменталните. Не можеш да преговараш од позиција на слабост. Видете колку војни се почнаа 2016та - 2020та, 0.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
11.614
Ако денот по утрото се познава, очекувам владеењето на портокалот да биде Буш/Чејни на стереоиди, тоа го предвидов уште летоска, кога во изјавите јасно се гледаше дека е целосно компромитиран и навлевезен во лоби шупаците.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.540
Поени од реакции
42.040
Со овие ционисти и неоконси не може ништо позитивно да се очекува. Со оглед на тоа дека им ја држи цела умрена партија срамота е вакви ликови да му туркаат да им дава позиции.

Член од
23 август 2024
Мислења
353
Поени од реакции
666
Mалце стратегиски размислување, дечки.

Former President Donald Trump reportedly viewed John Bolton, his National Security Advisor from April 2018 to September 2019, as a strategic asset in negotiations with foreign leaders. According to sources, Trump believed that Bolton's hawkish reputation and aggressive stance served as an effective bargaining chip. This dynamic allowed Trump to adopt a "good cop" role, contrasting with Bolton's "bad cop" persona during diplomatic engagements.

Слично сценарио со моменталните. Не можеш да преговараш од позиција на слабост. Видете колку војни се почнаа 2016та - 2020та, 0.
Се плашам дека многу оптимистички гледаш на работите. Од оние што се досега назначени само Хоман е во склад со предизборната кампања. Типичен булдог политичар кој нема да има грижа на совест при депортациите. Ова другото со ништо не се разликува од семејството Чејни.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.037
Поени од реакции
11.252
Хахахаха нема проблем дека некој ќе даде 2000+ долари и ќе пропатува 15.000 км само за да дојде да заокружи ВМРО/СДСМ. :ROFLMAO: Абе да ми го плаќаат патот не би дошол да гласам а не пак мои пари да давам.
Остави тоа на страна, него која хипокризија.

Од една страна, абе шо има вие иселените да ни се мешате во работите (има муабети по форумот), а од друга страна абе кај сте да гласате?

Чекај сеа, му требаат на Рон и слични по размислување на оваа тематика иселениците или не му требаат воопшто?

Од една страна убаво е некој коа ќе ти дојди и ќе ти искешира за 2-3 недели преку 3-4к еур шо по кафани, шо по забари, механичари, фризери (ако е на свадба) и куроф ми ленче други некои услужни дејности, а не е убаво ако истиот ти гласа или не ти гласа на избори.

Е нема и јаре и паре, чини или не чини.

На страна тој офтопик муабет, едино нешто шо кај Трамп ми се свиѓа е малку од малку шо ќе му стави знак стоп на LGBT пропагандата и гурањето под нос на таквите персони (дури и на раководни позиции), а и шо овие сатанистите малку ќе ги смени (да одморат од глупости правење), а дека драстично ќе се смени нешто во однос на економијата во УСА или на завршување на сите започнати војни од претходните мислам дека овојпат нема да е толку успешен.

Сите показатели укажуваат на тоа, дај Боже да испадне поинаку.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.830
Поени од реакции
2.048
Се плашам дека многу оптимистички гледаш на работите. Од оние што се досега назначени само Хоман е во склад со предизборната кампања. Типичен булдог политичар кој нема да има грижа на совест при депортациите. Ова другото со ништо не се разликува од семејството Чејни.
Оптимистички да, али не мора да се запрашуваме што ќе биде, има 4 години каде што беше Прецедател, не почна војна со Јужна Кореја, стабилизираше Сирија и почна преговори за повлекување од Авганистан.

Америка не може да започне војна освен ако не е апсолутно морална, 35 трилиони сме во долг.

Kajgana Shop

На врв Bottom