FROM

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.119
Поени од реакции
336
Точно. Почна одлично ама после 4та епизода некако се замре. Не ги ни има тие створењата повеќе. Три епизоди штама…

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.630
Поени од реакции
31.834
Ја направија американската. Се си мислам за парички ќе ја развлечат а со тоа и усерат. Веќе ја усраа така тивко, полека. Овие се тип на серии, кои се решаваат со 3-4 сезони и ајт чао, ко Британциве што прават, или ете Dark пример.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.921
Поени од реакции
44.972
Ја направија американската. Се си мислам за парички ќе ја развлечат а со тоа и усерат. Веќе ја усраа така тивко, полека. Овие се тип на серии, кои се решаваат со 3-4 сезони и ајт чао, ко Британциве што прават, или ете Dark пример.
Ja napravija Lost, a e od producenti na Lost taka da mene bar mi e dosta poznata formulata koja ja koristat.

Treta sezona e i eve da vleceme paraleli, nisto ne se znae seuste

Tie sustestvata neka bidat The Others od Lost, koi se sto se zasto se, ne se znae seuste

Toa sto go vidoa u vtora sezona vo shumata, so golemi pajazini ili sto uste ne, neka bide Somkey, toa dimot od Lost, isto, poim nemame sto e i zasto e, ama tuka ne ni pokazaa.

Prilicno sum ubeden deka i vo ovaa serija ke vmetnat time travel, ona so toj zaglaveniot u zid i spomnuvanje na crni dupki od strana na Јаde nekako me vlece nataka, slicno i ova, ko so Lost.

Vo Lost se gledaa vizii na mrtvi luge, i tuka isto se gledaat mrtvi luge od odredeni licnosti.

Tamu avion padna na ostrov za koj nikoj ne znae, tuka so vozilo otkako gledaat drvo, skrsnuvaat od pat, i pristignuvaat na mesto za koe nikoj nisto ne znae. Duri i majkata sto si otide od mestoto i go najde tatkoto na Victor, napravi edno we have to go back ko i u Lost sto napravija.

Veke se soociv so faktot deka treta nema da e posledna sezona, a takov vpecatok imav posle vtora i bev zadovolen od toa, sega mi deluva deka nema sansa ova da se zavrsi vo 4 sezoni sto licno mnogu me nervira, gledam i na interent generalno poveke luge se revoltirani od vakviot razvoj na nastani, kako i da e se nadevam deka ke ja zavrsat serijava celosno, bez improvizacii, i bez da jade cancel ali veke vreme e za odgovori, a ne za novi prasanja sekoja sledna epizoda.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.196
Поени од реакции
2.195
Да ги прочитав последниве две мислења ќе ми заштедеа доста време у животов со тоа што немаше ни да ја почнам да ја гледам. Почетокот ветуваше а после тоа се полошо и полошо, 5 епизоди муебет се прави зашто трудната која не е трудна јаде скапано овошје, мислам ок скрати прича. сега ја гледам само од навика да видам што глупост на крај ќе излезе али ако нема крај на повидок ако мислат да ја верглаат причава 5-6 сезони, ондак со среќа нека си ја гледаат сами не мислам уште 30 епизоди у празно да гледам.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
И моево знам дека ќе биде непопуларно мислење, ама не ми се допадна. По толку фалење, очекував нешто ко Dark, на пример, концизно, кратко, убаво напишано и убаво одглумено. Но добив рециклажа на Lost, екстремно лошо напишана, со лоши ликови кои не знаат кај тераат, секој сам го бара излезот, и плус мислам дека никој не напиша, ама глумата е очај! Со исклучок на актерот кој го глуми Бојл, се останато е на ниво малце подобро од Ана Торв во Fringe. Тоа што почнаа да ја развлекуваат и што само уште повеќе се заплеткуваат е посебна приказна. Уште 2 епизоди имам до крај ама далеку е ова од добра серија.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.196
Поени од реакции
2.195
Да глумата е катастрофа а и има доста сцени нешто у позадина статисти демек стојат седат прават муабет хахахаха ептен смешно изгледа, ко некоја средношколска театарска престава.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
Многу, многу лоша серија, целиот хајп беше неоправдан.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.875
Поени од реакции
6.931
Оти вака со коментарите сега? А на почеток пред да ја почнам многу пофалби прочитав. Сега ја гледав С03Е01 и ми беше прилично јак почеток на сезонава али ќе дадам крајна оценка штом ја завршам.

Член од
1 ноември 2017
Мислења
79
Поени од реакции
56
Не е лоша серијата во суштина, ама мислам дека ќе беше поубаво порано да ни ја претставеа тајноста на градот, што се чудовиштата итн., па идните епизоди да се насочуваа кон излез од градот или поразување на чудовиштата. Така барем ќе беше поинтересно за нас. Треба да има повеќе заемодејство меѓу луѓето и чудовиштата, истражување, походи, битки итн. Имаше многу потенцијал.

Авторите рекоа ,,Ако дознаете што се чудовиштата, ќе ја дознаете суштината на Фромвил". Многу луѓе ја поврзуваат серијата и со келтската митологија, односно самовили. Итан уште во С1Е1 вели дека ,,самовилите ќе излезат од езерото". Ама ај, сè уште верувам во серијава. Наводно ќе има 5 сезони.
Автоматски споено мислење:

Читав и дека Табита и Џејд се реинкарнација на Миранда и маж и. Не знам која е логиката тука, ќе дознаеме.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.532
Не е лоша серијата во суштина, ама мислам дека ќе беше поубаво порано да ни ја претставеа тајноста на градот, што се чудовиштата итн., па идните епизоди да се насочуваа кон излез од градот или поразување на чудовиштата. Така барем ќе беше поинтересно за нас. Треба да има повеќе заемодејство меѓу луѓето и чудовиштата, истражување, походи, битки итн. Имаше многу потенцијал.

Авторите рекоа ,,Ако дознаете што се чудовиштата, ќе ја дознаете суштината на Фромвил". Многу луѓе ја поврзуваат серијата и со келтската митологија, односно самовили. Итан уште во С1Е1 вели дека ,,самовилите ќе излезат од езерото". Ама ај, сè уште верувам во серијава. Наводно ќе има 5 сезони.
Автоматски споено мислење:

Читав и дека Табита и Џејд се реинкарнација на Миранда и маж и. Не знам која е логиката тука, ќе дознаеме.
Па маж и на Миранда не е умрен за Џејд да биде негова реинкарнација.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
954
Поени од реакции
1.563
има простор се да биде, паралаелен универзум, реинкарнации, барем мене натакај ме влече. Убава си е серијата само малце ја врткаат.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Ама кои се тие дијалози... ‍:facepalm:

- What's that?
- I don't know.
- Do you think anyone lived here?
- I don't know. Maybe blah blah blah.
- Do you feel that?
- I don't.

Ептен тупат 50 минути со дијалози од кои ништо не дознаваме и во последните 5 ќе ни опнат клифхенгер.

Пример, која беше потребата во денешната епизода да гледаме уште минута, две Дона кајшто се сеќава на прославата за јубилејот на Фатима. Од толку работи што може да ги вметнат они се повторуваат со скроз непотребни баналности.

И ме мрзи да ставам спојлер. Ако не сте ја гледале што барате во темава? :rolleyes:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom