Lycamobile Македонија

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.425
Поени од реакции
760
Порано имав бројче и усер за лајка и зачувана картица. Бројот повеќе го нема и профилот ми е избришан. Прашањето е дали се избришани и моите податоци и виза картичката? btw 2-3 години не беше активен бројот т.е не ставав кредит, си го чував само бројот..

Член од
29 август 2008
Мислења
5.620
Поени од реакции
3.972
Порано имав бројче и усер за лајка и зачувана картица. Бројот повеќе го нема и профилот ми е избришан. Прашањето е дали се избришани и моите податоци и виза картичката? btw 2-3 години не беше активен бројот т.е не ставав кредит, си го чував само бројот..
1212,ke si prasas

Член од
24 јуни 2008
Мислења
103
Поени од реакции
43
Ako sakas da go koristis pak stariot broj na lyca, ke si zemis besplatna sim kratica od ramstor express, ke se javis vo call centarot na lycamobile i ke ti go aktiviraat pak istiot broj. Ne bi trebalo da imat problemi. Mene mi rekoa za 48 sati ke go koristam stariot, brojot profunkcionira za sat dva. Toa bese 2020 god.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.941
Поени од реакции
5.793
OTP kodot voopsto ne e vazen ako ti gi ukradat podstocite od kartickata
Ако ти ми ја украдеш мојата дебитна картичка и сакаш да трошиш пари од неа како ќе го дознаеш 4 цифрениот број за да ти дозволи банкоматот да земеш пари,3 промашувања и блок на картичката,на каса ако пробаш да платиш повторно ти бара PIN а на интернет за да помине трансакцијата ќе биде испратен код на сопственикот на неговиот мобилен телефон а шансите да го погодиш од прва се 1:1000000?

Член од
24 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
84
Ако ти ми ја украдеш мојата дебитна картичка и сакаш да трошиш пари од неа како ќе го дознаеш 4 цифрениот број за да ти дозволи банкоматот да земеш пари,3 промашувања и блок на картичката,на каса ако пробаш да платиш повторно ти бара PIN а на интернет за да помине трансакцијата ќе биде испратен код на сопственикот на неговиот мобилен телефон а шансите да го погодиш од прва се 1:1000000?
Jas ne ti ja kradam haha , ne zboruvame za povlemuvanje kes od bankomati , zboruvame za plakanje/kupuvanje preku internet , na mnogu web strani koga plakas kupuvas nesto voopsto ne bara OTP kod , taka da dovolni se podatocite sto se samata karticka , prethodno pisuvav kako mene mi se sluci da mi gi ukradart podatocite koga plakav paket na lycamobile taka da so kartickata bese plateno nekoj proizvod vo USA a otp kod voopsto ne dobiv samo sms od banka za napravena transakcija

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.941
Поени од реакции
5.793
Jas ne ti ja kradam haha , ne zboruvame za povlemuvanje kes od bankomati , zboruvame za plakanje/kupuvanje preku internet , na mnogu web strani koga plakas kupuvas nesto voopsto ne bara OTP kod , taka da dovolni se podatocite sto se samata karticka , prethodno pisuvav kako mene mi se sluci da mi gi ukradart podatocite koga plakav paket na lycamobile taka da so kartickata bese plateno nekoj proizvod vo USA a otp kod voopsto ne dobiv samo sms od banka za napravena transakcija
Па како ќе платиш со туѓа картичка на интернет ако пред да се реализира трансакцијата треба на сајтот да внесеш 4,5 или 6 цифрен код кој ќе стигне на телефонот на сопственикот а не на твојот?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.819
Поени од реакции
7.441
otp codot ne e na web stranata kade shto kupuvash tuku koga plajcas si prenasocen kon tvojata banka i taa bara otp code.
e ako ne pobara znaci tie si naprajle sranje a ne toj shto ti go procital brojot od kartickata

Член од
29 август 2008
Мислења
5.620
Поени од реакции
3.972
Nema da se razberete voopsto/ Otp kodot spored mene 100% e sigurnost deka transakcijata ja pravi liceto cija stoe kartickata sto plajka onLine bidejki na toj ist br,stiga Otp koj e povrzan so smetkata na korisnikot vo bankata.....
Toa e krugot ( trgovec/korisnik/banka-Otp)= uspesna transakcija ...
Pred 2 dena aktivirav novi 12m super200, pri naplatata stiga Otp vo koj ima 6 cifri kod i pisuva suma i koj gi pobaruva tie pari(lycamobile) vo mojot slucaj,za nekolku deka imam uste 1 br, za obnova koj e preku Stb, i na nova godina imam uste 2 brojcina koi ke se plajka preku Kb,

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.952
Поени од реакции
5.573
Znaejki kakvi se lycamobile, tvoite podatoci i visa kartickata mozno e da gi imaat i narko karteli vo Tajland i Sri Lanka..

Член од
24 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
84
otp codot ne e na web stranata kade shto kupuvash tuku koga plajcas si prenasocen kon tvojata banka i taa bara otp code.
e ako ne pobara znaci tie si naprajle sranje a ne toj shto ti go procital brojot od kartickata
Otp kod nikogas ne mi bara koga kupuvam na aliexpress , cesto pati i na drugi stranici ne bara a od druga strana bara na treti , mi se slucuvalo i na evn koga plakam da nema otp a vo site slucai transakciite pominuvaat normalno , na Lyca koga plakav so karticka mi stigma otp kod se normalno si pomina , problemot e vo toa sto so podatocite od tvojata karticka koga plakas site podatoci nekoj gi gleda i potoa istite gi zloupotrebuva
Автоматски споено мислење:

Nema da se razberete voopsto/ Otp kodot spored mene 100% e sigurnost deka transakcijata ja pravi liceto cija stoe kartickata sto plajka onLine bidejki na toj ist br,stiga Otp koj e povrzan so smetkata na korisnikot vo bankata.....
Toa e krugot ( trgovec/korisnik/banka-Otp)= uspesna transakcija ...
Pred 2 dena aktivirav novi 12m super200, pri naplatata stiga Otp vo koj ima 6 cifri kod i pisuva suma i koj gi pobaruva tie pari(lycamobile) vo mojot slucaj,za nekolku deka imam uste 1 br, za obnova koj e preku Stb, i na nova godina imam uste 2 brojcina koi ke se plajka preku Kb,
Ne mi e jasno sto sakas da kazes deka na lycamobile e bezbedno online plakanje so karticka ako dobies otp ?

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.952
Поени од реакции
5.573
Ne mi e jasno sto sakas da kazes deka na lycamobile e bezbedno online plakanje so karticka ako dobies otp ?
Ne se zamaraj, coeko e platen od Lyca da gi fali. Neli gledas deka samo na temava pisuva, i ocite ke ti gi iskopa samo ako pisis nekoja kritika za lyca.....

Kajgana Shop

На врв Bottom