- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.620
- Поени од реакции
- 3.972
....После сите работи што се случија со лајка ништо не е сигурно
....После сите работи што се случија со лајка ништо не е сигурно
1212,ke si prasasПорано имав бројче и усер за лајка и зачувана картица. Бројот повеќе го нема и профилот ми е избришан. Прашањето е дали се избришани и моите податоци и виза картичката? btw 2-3 години не беше активен бројот т.е не ставав кредит, си го чував само бројот..
Ako sakas da go koristis pak stariot broj na lyca, ke si zemis besplatna sim kratica od ramstor express, ke se javis vo call centarot na lycamobile i ke ti go aktiviraat pak istiot broj. Ne bi trebalo da imat problemi. Mene mi rekoa za 48 sati ke go koristam stariot, brojot profunkcionira za sat dva. Toa bese 2020 god.1212,ke si prasas
OTP kodot voopsto ne e vazen ako ti gi ukradat podstocite od kartickataProdolzeni novi 12m, super200,za 1600mkd, preku halk stasuva otp,aktivirajne preku app,od prva bez problem ova e 4to aktivirajne do sega 3x12 bese
sto saka neka bide lyca-mtel 4ig itn ....
Ако ти ми ја украдеш мојата дебитна картичка и сакаш да трошиш пари од неа како ќе го дознаеш 4 цифрениот број за да ти дозволи банкоматот да земеш пари,3 промашувања и блок на картичката,на каса ако пробаш да платиш повторно ти бара PIN а на интернет за да помине трансакцијата ќе биде испратен код на сопственикот на неговиот мобилен телефон а шансите да го погодиш од прва се 1:1000000?OTP kodot voopsto ne e vazen ako ti gi ukradat podstocite od kartickata
Jas ne ti ja kradam haha , ne zboruvame za povlemuvanje kes od bankomati , zboruvame za plakanje/kupuvanje preku internet , na mnogu web strani koga plakas kupuvas nesto voopsto ne bara OTP kod , taka da dovolni se podatocite sto se samata karticka , prethodno pisuvav kako mene mi se sluci da mi gi ukradart podatocite koga plakav paket na lycamobile taka da so kartickata bese plateno nekoj proizvod vo USA a otp kod voopsto ne dobiv samo sms od banka za napravena transakcijaАко ти ми ја украдеш мојата дебитна картичка и сакаш да трошиш пари од неа како ќе го дознаеш 4 цифрениот број за да ти дозволи банкоматот да земеш пари,3 промашувања и блок на картичката,на каса ако пробаш да платиш повторно ти бара PIN а на интернет за да помине трансакцијата ќе биде испратен код на сопственикот на неговиот мобилен телефон а шансите да го погодиш од прва се 1:1000000?
Па како ќе платиш со туѓа картичка на интернет ако пред да се реализира трансакцијата треба на сајтот да внесеш 4,5 или 6 цифрен код кој ќе стигне на телефонот на сопственикот а не на твојот?Jas ne ti ja kradam haha , ne zboruvame za povlemuvanje kes od bankomati , zboruvame za plakanje/kupuvanje preku internet , na mnogu web strani koga plakas kupuvas nesto voopsto ne bara OTP kod , taka da dovolni se podatocite sto se samata karticka , prethodno pisuvav kako mene mi se sluci da mi gi ukradart podatocite koga plakav paket na lycamobile taka da so kartickata bese plateno nekoj proizvod vo USA a otp kod voopsto ne dobiv samo sms od banka za napravena transakcija
otp codot ne e na web stranata kade shto kupuvash tuku koga plajcas si prenasocen kon tvojata banka i taa bara otp code.Jas ne ti ja kradam haha , ne zboruvame za povlemuvanje kes od bankomati , zboruvame za plakanje/kupuvanje preku internet , na mnogu web strani koga plakas kupuvas nesto voopsto ne bara OTP kod , taka da dovolni se podatocite sto se samata karticka , prethodno pisuvav kako mene mi se sluci da mi gi ukradart podatocite koga plakav paket na lycamobile taka da so kartickata bese plateno nekoj proizvod vo USA a otp kod voopsto ne dobiv samo sms od banka za napravena transakcija
Znaejki kakvi se lycamobile, tvoite podatoci i visa kartickata mozno e da gi imaat i narko karteli vo Tajland i Sri Lanka..Порано имав бројче и усер за лајка и зачувана картица. Бројот повеќе го нема и профилот ми е избришан. Прашањето е дали се избришани и моите податоци и виза картичката? btw 2-3 години не беше активен бројот т.е не ставав кредит, си го чував само бројот..
Otp kod nikogas ne mi bara koga kupuvam na aliexpress , cesto pati i na drugi stranici ne bara a od druga strana bara na treti , mi se slucuvalo i na evn koga plakam da nema otp a vo site slucai transakciite pominuvaat normalno , na Lyca koga plakav so karticka mi stigma otp kod se normalno si pomina , problemot e vo toa sto so podatocite od tvojata karticka koga plakas site podatoci nekoj gi gleda i potoa istite gi zloupotrebuvaotp codot ne e na web stranata kade shto kupuvash tuku koga plajcas si prenasocen kon tvojata banka i taa bara otp code.
e ako ne pobara znaci tie si naprajle sranje a ne toj shto ti go procital brojot od kartickata
Ne mi e jasno sto sakas da kazes deka na lycamobile e bezbedno online plakanje so karticka ako dobies otp ?Nema da se razberete voopsto/ Otp kodot spored mene 100% e sigurnost deka transakcijata ja pravi liceto cija stoe kartickata sto plajka onLine bidejki na toj ist br,stiga Otp koj e povrzan so smetkata na korisnikot vo bankata.....
Toa e krugot ( trgovec/korisnik/banka-Otp)= uspesna transakcija ...
Pred 2 dena aktivirav novi 12m super200, pri naplatata stiga Otp vo koj ima 6 cifri kod i pisuva suma i koj gi pobaruva tie pari(lycamobile) vo mojot slucaj,za nekolku deka imam uste 1 br, za obnova koj e preku Stb, i na nova godina imam uste 2 brojcina koi ke se plajka preku Kb,
Ne se zamaraj, coeko e platen od Lyca da gi fali. Neli gledas deka samo na temava pisuva, i ocite ke ti gi iskopa samo ako pisis nekoja kritika za lyca.....Ne mi e jasno sto sakas da kazes deka na lycamobile e bezbedno online plakanje so karticka ako dobies otp ?