Трета Израелско - Либанска војна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Дали само јас имам таков впечаток дека Зоки му е алтер его на владе.
Ko ke mi e dosadno i nemam so koj da se raspravam, se uklucvam od drugiot akaunt i si se raspravam sam so sebe za pointeresno.
Tuku sega koj e koj vo slucajot, koj e Supermen a koj Klark Kent :cautious:
P.s dali pomegju Palestinkite ima livadarki ?
#prasanjakoimemacat

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Ko ke mi e dosadno i nemam so koj da se raspravam, se uklucvam od drugiot akaunt i si se raspravam sam so sebe za pointeresno.
Tuku sega koj e koj vo slucajot, koj e Supermen a koj Klark Kent :cautious:
P.s dali pomegju Palestinkite ima livadarki ?
#prasanjakoimemacat
Па види погоре, сум го пишал Зоки со голема буква а владе со мала. Подсвеста е заебана работа ...
Автоматски споено мислење:

И што напраивте сега, ајде ако не ќе ќутиме.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.757
И што напраивте сега, ајде ако не ќе ќутиме.
Ќе ќутиме кога ќе идеме да спиеме, ама претходно...

Ликов се борел за Израел, загинал за Израел, и сега мајка му ја малтретираат да го извади крстот од споменикот на гробишта. Инаку не некој голем крст, туку мало крстче нацртано на плочата... Мислам ако ги сметавте Евреите нешто многу поинакви од муслите, еве ја реалноста.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Бафра, јас не сум ни стигнал да пишувам на оваа тема затоа што од старт тоа копитото провоцира и омаловажува, па се занимавам со него наместо со темава. Никаде јас немам лроблем за дискусија и сакам да дискутирам во нормална амосфера за било што, само овде постои лик кој на сите им јаде гомна и тоа мора да се адресира. Не може преку тоа. Од сега па натаму ќе биде третиран како што заслужува, темава може да почека.
ОК, тоа си е твој избор, ама со тоа не допринесуваш за темата, а и за себе нема да покажеш врз основа на кои информации се базираат твоите мислења, заклучоци.
Сепак тоа е целта на дискусијата. Ти можеби имаш информации кои јас ги немам, па затоа мислењата ни се различни, но откако ќе ги презентираш/ме информациите, треба да видиме дали и колку се издржани.

Вака до сега на темава, ти не бегаше од конкретни прашања и искрено даде одговор, иако таквиот одговор не идеше во полза на претходните тврдења, што сепак е одлика на фер личност.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Ја мислев дека на темана за Украина пред 2 години ќе си вадиме очи тоа освен некој татар, шошо и северџан никој друг не застана позади НАТО.
Србине многу повеќе се поделени на Русија - НАТО него ли на оваа тема.

Овде за две одвратни племиња на исти народ се закрвивте еден на друг како да се тепаат наши браќа и братучеди.
Како што кажа и @jamajka освен од историски и некој геополитички аспект чисто да знам кога ќе почне Трета Светска Војна, ништо друго ни ме боли ни ме интересира за овие. Интересно е само како евреите се претворија пред потенцијалната Трета Светска Војна баш во тоа од што страдаа во Втората Светска Војна.

dsdsag.png

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Ќе ќутиме кога ќе идеме да спиеме, ама претходно...

Ликов се борел за Израел, загинал за Израел, и сега мајка му ја малтретираат да го извади крстот од споменикот на гробишта. Инаку не некој голем крст, туку мало крстче нацртано на плочата... Мислам ако ги сметавте Евреите нешто многу поинакви од муслите, еве ја реалноста.

Колку е само фотошоп сликата :) Колку ли е само фотошоп сликата :) КОЛКУ ЛИ Е САМО ФОТОШОП СЛИКАТА :)

Што и далтонист ќе запримети одпрво дека се работи за фејкара тешка, сеоска пропаганда..

А ти Бебо, сркај пропагандичич...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
@jamajka, каде си ме видел до сега да имам проблем со членови затоа што имаат поинакви мислења? Он ова го направи лично, затоа што секој пат посегнува по омаловажување и дискредитирање, и тоа го прави намерно. Не само со мене, туку со сите кои не се од негова. Поради него не може нормално да се дискутира на темава. Ние сите сме тука затоа што сакаме да дискутираме, кој колку знае и разбира е небитно, дискутирај си со аргументи и остави ги другите да си го кажат мислењето. Само еден лик глуми експерт, и постојано има потреба да истакне колку тој разбира и колку другите не разбираат.

И тоа оди така долго време, и не гледам причина зошто би го толерирал тоа и понатаму.

Еве, вчера се истрча во муабет кој го почнавме со Владе, а муабетот беше околу комитите и дали тие правеле злочини од типот на она што го направи Хамас. И тој утрча одма, ничим изазван, и пиша нешто како Ио гледал фудбал и филмови, не читал историја, а сакал да зборува за истата, и посочи кретенски пример како Гемиџиите убивале цивили. И си даде гол со пета, затоа што тоа што го направија Гемиџиите нема блага врска нити со тоа што го направи Хамас нити со муабетот што го почнаввме со Владе околу комитите.

И на крајот, кога немаше каде да бега од глупоста што ја направи, прибегна кон „инфериорни умови“. Тоа е веќе патерн, кога е притиснат, да навреди или да дискредитира.

После тоа зборува со тебе и со Бафра и се прави поштен.

Жал ми е сега што вие другите ќе мора да го трпите ова некое време, ама се додека не ја искорени потребата да уфрла провокации, јас ќе бидам директен со него и ќе му враќам со иста мера. Тоа ми е сега приоритет пред самата тема, а со останатите можам да дискутирам на тема.

Инаку, сите знаеме да претераме и кога ќе претерам обично имам грижа на совест, затоа што колку и да сметам дека сум во право, знам дека не треба така. Но во случајов имав outburst каков што сум немал во последниве 120 години како што ме потсетија комрадите на фудбал, ама не чувствувам никаква грижа на совест. Дури мислам и дека бев прекраток.

Како ќе се одвиваат работите ќе видиме.

Вака до сега на темава, ти не бегаше од конкретни прашања и искрено даде одговор, иако таквиот одговор не идеше во полза на претходните тврдења
Не се сеќавам веќе кои прашања и зошто одговорот не бил во полза на предходните тврдења, потсети ме па ќе продолжиме, ако била битна дискусијата.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.757
Што и далтонист ќе запримети одпрво дека се работи за фејкара тешка, сеоска пропаганда..
А ти Бебо, сркај пропагандичич...
Ахем...

Толку ли беше тешко да провериш пред да се срамиш?
И што е со скокањево. Искача дека Евреи и Јудизам браниш против Христијанството.

Читај:

Еве релевантен извадок:
“This is especially important in the Haifa military cemetery, where fallen Jewish soldiers are also buried,” the Ministry added, citing a ruling by the IDF Chief Rabbi that states the holiness of the Jewish cemetery is harmed by the cross.

The Ministry said it is working with the public committee for soldier memorial to reach an agreement with the family, “in light of requests by families whose loved ones are buried nearby who claim that the cross hurts their feelings and their ability to pray and say [the] Kadish [mourning prayer], and in light of the ruling of the IDF chief Rabbi.”

Жал ми е сега што вие другите ќе мора да го трпите ова некое време, ама се додека не ја искорени потребата да уфрла провокации, јас ќе бидам директен со него и ќе му враќам со иста мера. Тоа ми е сега приоритет пред самата тема, а со останатите можам да дискутирам на тема.
Риалити чек: Пцуеш како нетокму, кочијаш би се засрамил што би рекле во Алан Форд.
Замисли и јас да „враќав со иста мера“, какво поле на културен натпревар ќе ја направевме дискусијава тек тогаш. :unsure:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.657
Еве релевантен извадок:
“This is especially important in the Haifa military cemetery, where fallen Jewish soldiers are also buried,” the Ministry added, citing a ruling by the IDF Chief Rabbi that states the holiness of the Jewish cemetery is harmed by the cross.

The Ministry said it is working with the public committee for soldier memorial to reach an agreement with the family, “in light of requests by families whose loved ones are buried nearby who claim that the cross hurts their feelings and their ability to pray and say [the] Kadish [mourning prayer], and in light of the ruling of the IDF chief Rabbi
Налетав негде низ нетов за ова ама ми избега статијата, ако добро прочитав не било дозволено на гробишта било каква верска ознака. Вистина е ова? Ако е вистина не гледам проблем. Значи прашувам, не се курчам, пред да почнеш да ми лепиш етикети, кур со колено и слични работи.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Риалити чек: Пцуеш како нетокму, кочијаш би се засрамил што би рекле во Алан Форд.
Замисли и јас да „враќав со иста мера“, какво поле на културен натпревар ќе ја направевме дискусијава тек тогаш. :unsure:
Муќко ѓубре, не ми изигравај поштењачина. Тркало глупо.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.757
Налетав негде низ нетов за ова ама ми избега статијата, ако добро прочитав не било дозволено на гробишта било каква верска ознака. Вистина е ова? Ако е вистина не гледам проблем.
На фамилијата на војник Рисјанин што загинал за Израел, на воени гробишта не им дозволуваат едно мало крстче нацртано на плочата. Поентата која некако успева да ти избега, е дека моментов треба да ти го покаже следново: Евреите нешто не ги почитуваат ниту ги сметаат нешто поблиски Христијаните во однос на муслите. Не дека тоа не го гледаме и од убивањето палестински Христијани топтан со сите други Палестинци.

Значи прашувам, не се курчам, пред да почнеш да ми лепиш етикети, кур со колено и слични работи.
Хаха, многу смешно.

Муќко ѓубре, не ми изигравај поштењачина. Тркало глупо.
Не се воздржувај толку, можеш ти и подобро да пцуеш.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не се воздржувај толку, можеш ти и подобро да пцуеш.
Не се пцовки ова, неписмен. Пцовка е да ти ебам мајката, а тоа никогаш не би ти рекол. Јас ти реков дека си провокатор, мочко, клошар, смрдле, и муќко ѓубре. По тој редослед.

Сега продолжи со „геополитика“, поставување крст на гроб има допирна точка со геополитика, пред кооперација.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.757
Сега продолжи со „геополитика“, поставување крст на гроб има допирна точка со геополитика, пред кооперација.
Непочитување Христијани дури и кога умираат за вас Евреите, тоа и тоа како има допирна точка со темава - каде ве има многумина кои имате некои романтични фантазии како Евреите имале некои симпатии за Христијаните (како мене и како повеќето овде во Македонија).

Не се пцовки ова, неписмен. Пцовка е да ти ебам мајката, а тоа никогаш не би ти рекол. Јас ти реков дека си провокатор, мочко, клошар, смрдле, и муќко ѓубре. По тој редослед.
Да ти ебам мајката, тоа не е нешто што јас би го кажал. Ниту сум нешто посебно насилен, ама сепак добро е што сега во моментов не си ми овде пред мене (и од причини кои немам намера да ги зборувам овде на форум). Инаку обично искомплексирани луѓе со проблеми, вака имаат потреба да навредуваат непознати, и тоа на некоја споредна тема на муабет како оваа. Уште и мајки спомнуваш бе, демек онака суптилно, од таа моралната висина на која се замислуваш дека се наоѓаш.

Ај сега престани со вреѓање, последен пат ти кажувам со убаво.

Kajgana Shop

На врв Bottom