Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Стариот на една моја бивша немаше утакмица изгледано машки фудбал, да го прашаш нема појма ни Меси ни Роналдо кој е, типичен Американец нели. Од друга страна единствен спорт што го гледаше беше женски фудбал, ме натера и мене да гледам со него (мора малку бацигаз, што ќе правиш :icon_lol: ) цело ебано светско или европско првенство женски фудбал, сите утакмици како ние што планираме за машко ЕП/СП у 5 оваа у 9 оваа утакмица така и овој со календарче, со грицки со се. Од тогаш 10на година поминаа, немам друга утакмица женски фудбал изгледано и немам намера да гледам ни во иднина. Доволно беше за овој живот.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.165
Поени од реакции
18.187
Кој не гледал женски фудбал во живо незнае какви се парадокси може да се случат таму. :pos:
Ухх ама ме потсети.

Во Струмица некаде околу 2007-2008 година се играа некакви си квалификации или што и курац да беа за млади женски репрезентации во фудбал.
Ми текнува дека играа Франција и Данска, на другите не се сеќавам, беше нешто како фајнл фор или слично. Во финалето играа баш овие две држави, знам дека французинките ги сокршија скандинавките, 4-0 или така нешто.
У напад за Франција играше една налик Серена Вилијамс, за глава повисока од сите други, црна како ноќта, на грб качуваше по 2-3 и трчаше со нив :pos:

Јас тогаш ја вршев улогата на давач на топки покрај линијата пред северната трибина на стадионот Младост и тоа е дефинитивно последен пат кога гледав женски фудбал :tvg:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
А тек после инфото од Мондонико светот полека станува оаза на прекрасен и удобен живот.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Дечки доста го труевме форумов со фудбалски дискусии во темава фудбалски дискусии, паѓа високото, супер-интелектуално ниво на форумов и Стефан Цобе не може да се концентрира на останатите (важни) постови како Костич, пцовки и дали Исус ќе се врати по втор пат. Ве молам за солидарност и воздржете се од секоја понатамошна дискусија за женски фудбал на темава фудбалски дискусии.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.529
Поени од реакции
66.065
2010 во Куманово имаше утакмици од Европско жени до U-19, бев да гледам Германија - Шведска чинам. Прави комедии.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
2010 во Куманово имаше утакмици од Европско жени до U-19, бев да гледам Германија - Шведска чинам. Прави комедии.
Јас за едно ЕП до 21 или до 19 не можам да се сетам, кај нас играа квалификациска група пошо така ги правеа порано ( не знам сега дали е така) во иста земја се игра неколку дена и се завршува групата, имав инфо директно од тренерот за наместени мечеви. Нигде не можев да ги уплатам, на 1-2 места кај што најдов не даваше уплата повеќе од 1000 денари ако добро се сеќавам. Најчесто местеа седмици, зашо пренеспособни беа да напраат 1 у 2, едноставно разликата во квалитет беше толку голема како сеа ние од форумов да се собереме и да играме 11 вс 11 со Реал Мадрид.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
Ухх ама ме потсети.

Во Струмица некаде околу 2007-2008 година се играа некакви си квалификации или што и курац да беа за млади женски репрезентации во фудбал.
Ми текнува дека играа Франција и Данска, на другите не се сеќавам, беше нешто како фајнл фор или слично. Во финалето играа баш овие две држави, знам дека французинките ги сокршија скандинавките, 4-0 или така нешто.
У напад за Франција играше една налик Серена Вилијамс, за глава повисока од сите други, црна како ноќта, на грб качуваше по 2-3 и трчаше со нив :pos:

Јас тогаш ја вршев улогата на давач на топки покрај линијата пред северната трибина на стадионот Младост и тоа е дефинитивно последен пат кога гледав женски фудбал :tvg:
И за давач на топки не те бива.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.345
Поени од реакции
38.512
Кај имаш гледано женски фудбал во живо света ти :D
Во Германија. Не беше официјална лига, турнир некој традиционален али се играше на помошен стадион со исти димензии. Али сепак беа женски шо тренирале фудбал со години, не некои рандом собрани од улица.

22 жени трчаа сите по топката и ја пуцаа од таму на таму, дури и голманките не ги фаќаше трпение да седат во шеснаесетник. Падна смешен гол кога топката одеше едвај со 40-50 на саат а момата се фрли тотално на другата страна. Имаше време и да се намести и нокти да излакира, али се зашупи на другата страна како дете кога скока на свадба кумот кога фрла пари. :pos::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom