FROM

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.207
Поени од реакции
1.236
ЛОСТ никогаш не била разочарување.
За мене беше разочаруавње бидејќи остави еден куп мистерии не разрешени. Кој/Што беше Џејкоб, што значеа броевите, што е уствари островот итн....
Не е дека крајот беше лош, само требаше да се потрудат да дадат објаснување за овие работи. Можеби некој сака да останат тие работи мистерија, но јас лично очекувам серијата на крај да ми ги објасни работите на кои се темели таа самата.
Се надевам дека нема истото да се случи во FROM.

Член од
1 ноември 2017
Мислења
79
Поени од реакции
56
Еве неколку теории:
Во најновата епизода, Џејд го скрши тотемот, сега талисманите нема да работат...
Тили е вештерка или чудовиште.
Детето на Фатима е чудовиште.
Симболот што Џејд го гледа се корените на паднатото дрво пред да влезеш во градот Фромвил. Никој никогаш го нема поминато дрвото.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
3та епизода завршува многу јако.
Еве неколку теории:
Во најновата епизода, Џејд го скрши тотемот, сега талисманите нема да работат...
Тили е вештерка или чудовиште.
Детето на Фатима е чудовиште.
Симболот што Џејд го гледа се корените на паднатото дрво пред да влезеш во градот Фромвил. Никој никогаш го нема поминато дрвото.
Интересни теории.
Тили е многу сумлива. Многу интересно го изведоа тоа што Фатима не може да јаде обична храна, од која повраќа а можи да јади ѓубриво без проблем. Има дефинитивно монструмче.

За тотемите, тоа ќе биди интересно да е.

Член од
1 ноември 2017
Мислења
79
Поени од реакции
56
3та епизода завршува многу јако.
Интересни теории.
Тили е многу сумлива. Многу интересно го изведоа тоа што Фатима не може да јаде обична храна, од која повраќа а можи да јади ѓубриво без проблем. Има дефинитивно монструмче.

За тотемите, тоа ќе биди интересно да е.
Детето е со сигурност чудовиште, бидејќи пред Фатима да ја јаде расипаната храна, проба да ја отвори вратата ама не можеше. Потоа другата жена дојде и ја отвори вратата со леснотија. Поради талисманот што штитеше од нејзиното дете ѓавол, не можеше да влезе.
Автоматски споено мислење:

Ме нервира што ликовите во градот кога ќе дознаат нешто, ништо не си кажуваат меѓусебе туку си го чуваат тоа во себе...Требаше да ја запалат пештерата уште одамна. И Виктор што крие за дрвото со шишињата. А очигледно знае многу повеќе.

Ми личи дека Бојд е единствениот разумен човек во градот. Мора да фатат некое чудовиште и да го мачат за одговори.

Последно уредено:
Член од
1 ноември 2017
Мислења
79
Поени од реакции
56
Да се надоврзам на теоријава:
90 % сум сигурен дека талисманите сега нема да работат бидејќи во најновата епизода Виктор ѝ рече да Сара да му помогне да направат тврдина. Виктор е некако поврзан со градот и знае сè.

Член од
1 ноември 2017
Мислења
79
Поени од реакции
56
Серијава станува сè подобра и подобра! Епизода 4 од С3 е пренапната!

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
954
Поени од реакции
1.563
Втора сезона сум и моментално ова е една од подобрите мистерии што ги имам гледано. Се заљубив и во песната и во ликовите и во цела атмосфера.. дури не сакам да ја форсирам - ја мезам полека.

Член од
1 ноември 2017
Мислења
79
Поени од реакции
56
Втора сезона сум и моментално ова е една од подобрите мистерии што ги имам гледано. Се заљубив и во песната и во ликовите и во цела атмосфера.. дури не сакам да ја форсирам - ја мезам полека.

Песната е топ! Има превод и на македонски ако некој го интересира:
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.630
Поени од реакции
31.834
До втора сезона сум, 7-ма епизода. Ми накурчи искрено по малку. Неколку пати се думав да ја баталам, ама ќе ја продолжам ко шо ве читам.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.922
Поени од реакции
44.972
До втора сезона сум, 7-ма епизода. Ми накурчи искрено по малку. Неколку пати се думав да ја баталам, ама ќе ја продолжам ко шо ве читам.
Гледај ја, али за мене најголем проблем за серијава е што најверојатно нема да се заокружи на 3 сезони, колку што сметам дека требаше да има. Доби на популарност и ме плаши фактот дека ќе и прават Milking и со тоа квалитетот ќе опадне, али може да помине со уште макс една сезона еве, 4, али толку.

Има многу идиотски фанови што инсистираат да одие на 5, 6 па и 7 сезони, и ради ваквите идиоти многу серии на крајот се усрани или па cancel им прават и не ги довршуваат после тоа, зашто секако ќе падне и квалитетот и гледаноста, нема тука материјал за толку многу.

Дарк, што е 1450 пати покомплексна серија ја заокружија на 3 сезони и тоа беше перфектно све скоцкано и склопено, така се прави тоа и затоа и претставува една од најдобрите серии направени во модернава ера. Фром добива на популарност малце покасно, али нема врска тоа, од ваков тип на серии дефинитивно вреди да се гледа во моментов, со надеж дека нема да ја усерат во иднина и развлечат на 5 или повеќе сезони иако пак ќе речам, не гледам простор ја за толку многу.

Дефинитивно има некој Стивен Кинг вајб, всушност он е и причината зашто ја гледам зашто ја фалеше на нет па ми излезе статија поврзана со тоа, и првично и мислев дека е по негова книга правена, а не е,така да ако некој е фан на Стивен Кинг, серијава 1000% ќе му се допадне

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.427
Поени од реакции
17.752
Slaba 3. sezona, ja usraa skroz. Verojatno ke ja razvlekuvaat na poveke sezoni, i zatoa vaka bledo, skoro i nisto novo ne otkrija, a veke 7 epizoda pomina. Serija se prai so 3 do 4 sezoni maks, sve drugo e redukcija na kvalitet.

Kajgana Shop

На врв Bottom