Anhoch VS. AMC

• Креатор на темата Креатор на темата dexter09
  • Време на започнување Време на започнување
Servisot na AMC e ziva katastrofa, posleden pat koga PCto mi bese na servis 79 (citaj 79) dena mi go drzea + plativ 4000 denri a mi bese pod garancija
katastrofa...

Анхоч дефинитивно. Нема споредба. АМЦ е чкарт фирма со никаква услуга. Неколку пати сум се воздржувал да не му шибнам бокс на копукот со репчето што работеше (незнам дали уште работи) од продажниот салон во центар до Кинг Бургер. Толку игнорантски однос...

Може сум кажал, еве па ке кажам за у АМЦ само врски со некој вработен и имаш машина, сервис - недела максимум

Nemojte da plukate po Anhoch.Taa firma prodava najmalku 20 kompjuteri dnevno.Ova vi go kazuvam od sigurni informacii.Ne mozat da postignat bidejki imaat ogromni naracki.Moj kolega plati konfiguracija vo petokot a ja zema duri vo sreda.Toa jasno pokazuva deka lugeto imaat premnogu rabota.Za sporedba ste se zaprasale kolku kompjuteri dnevno prodava AMC?Mislite deka lugeto sto kupuvaat vo ANHOCH ne znaat deka kupuvaat najskapi konfiguracii?Budali se pa ne znaat deka imaat poeftini vo site ostanati firmi?Pametni se bidejki im e dojdeno preku glava od prevarantski firmi kako AMC koi sto na valkan nacin rabotat celi 15 godini vo drzavava.Edna firma moze da izlaze ednas,dvapati ama ne moze postojano da go pravi toa.Lugeto ke naucat i poveke nisto nema da kupat od takva firma pa kolku i da e poeftino.Znaci kolku poveke firmi ima kako AMC tolku poveke firmi kako ANHOCH ke pravat ogromen promet.

i dvete firmi se sranje. najdobri se NIKO i NEOCOM(od tamu go zemav noviot kompjuter pred eden mesec)

Анхоч дефинитивно,ја се заебав од амц шо земав али памет за другпат.Кога го нарачав чекав 3 недели да го добијам и тогаш кога ме викнаа немаа монитор каков што нарачав.Башка и првиот сервис ти е гратис а после се се плаќа.А во анхоч си стаив графичка и ем не ми земаа пари пошо не сум од кај нив и ем попуст ми дадоа.

Анхоч имаат поквалитетни системи, а АМЦ имаат поевтини цени на периферија но не и на инPC делови

Дали е ова воопшто натпревар? Кој купува бе од АМЦ деноиве???

Извинете вака што ви упаѓам во тема но ако може некој да ми каже за тие конфигурациите што се 8.990ден во АМЦ оти сакав да земам?
Купил некој чинат или не?

Анхоч дефинитивно. Нема споредба. АМЦ е чкарт фирма со никаква услуга. Неколку пати сум се воздржувал да не му шибнам бокс на копукот со репчето што работеше (незнам дали уште работи) од продажниот салон во центар до Кинг Бургер. Толку игнорантски однос...

Е баш поради копукот со репчето т.е. поради неговата љубезност гледам сега пред АМЦ лиѓе чекаат со редици за да влезат и купат.

Од компанија лидер на пазарот до пред 4-5 години, станаа фирма која се мачи со разни дебилни промоции и реклами да привлече купувачи и пак катастрофално им иде.

Битно АМЦ во оној момент кога кумпјутерската технологија беше во експанзија и граѓаните ненормално многу купуваа компјутери успеаа да направат добри пари.

Во овој момент луѓето што добро ја познаваат таа компанија знаат да речат дека бизнисот со аудио и видео опрема го почнаа заради тоа што ИТ бизнисот почна да им опаѓа.
Во овој момент првиот (аудио/видео) сегмент им оди многу лошо, а се знае дека компјутерите уште полошо.

Некако го гледам се брзо време крајот на оваа фирма, или пак сеуште има луѓе што мислат дека АМЦ се најдобри?

А за Анхоч немам зборови-секоја чест. Добра услуга, конкурентни цени и производи. Едноставно компанијата покажува дека знае да се држи цврсто на пазарот и да се носи со конкуренцијата.

Абе каква ви е среќата, јас си земав од Анхоч ПС пред 3 год. првиот ден ми се расипа одма и ми дадоја нов дека во договорот пишува ако се расипе нешто во наредните 10 дена може да се замени со нов.

Си го земав и новиот со желба да не се расипува :) ама ништо до ден денес ми се расипува може 5-6 пута сум го носел до СК за поправка, и тоа скоро се еден исти проблем и никако да го наместат, само лажат.

А проблемот е кулер не сакаат да сменат кузнае што прават го подмачкуваат таму нешто чистат и после ќе работи 1 месец и после че почне малце по малце да откажува и ќе почне да загрева.

А за АМЦ не тврдам ништо дека не знам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom