ManUtdChampions
Lleyton Hewitt
- Член од
- 5 февруари 2009
- Мислења
- 32.793
- Поени од реакции
- 44.074
Ама ако дадеш гол само. Не сум сигурен и за асистенција дали важеше.За у напад све се рачуна.
Ама ако дадеш гол само. Не сум сигурен и за асистенција дали важеше.За у напад све се рачуна.
Боро...Ама ако дадеш гол само. Не сум сигурен и за асистенција дали важеше.
Само како Марадона ако дадеш гол директно важи.Ама ако дадеш гол само. Не сум сигурен и за асистенција дали важеше.
Не знам дали го удира во рака или не, ама знам дека имаат сензор во топката кој со 100% сигурност може да каже дали има игра со рака. Е сега, не знам дали на судииве им промакнало да ја гледаат оваа ситуација.Стартот беше за пенал, ама со ова што правиме?
Значи важи само за одбрана дека нема да е пенал?За у напад све се рачуна.
Да, што е прилично смешно и бизарно.Значи важи само за одбрана дека нема да е пенал?
Правиме муабет за ненамерно/случајно играње со рака.Само како Марадона ако дадеш гол директно важи.
За друго не ми се верува.
Боро, не ми цитирај текстови, имам очи и гледам фудбал нон стоп. Буквално за се свират енац кога играчот во напад игра со рака, без разлика дали дал гол или асистирал. На Белгија ти текнува против Словачка каков гол им поништија? Сеа на Англија за иста таква игра со рака во 16ник не им поништија, т.е. им дадоа пенал. Мизерија.Правиме муабет за ненамерно/случајно играње со рака.
"Second, for an attacking player, intent does not matter for the goal scorer themselves, and any goal scored by a player who handles the ball in any manner whatsoever will see a goal chalked off. However, in the build-up to a goal, any handball offence by a player other than the goal scorer must be considered "deliberate" to see the goal chalked off."
@Stefan-kobe еве го правилото
Ти кажувам јас какво е правилото. Дека под дифолт се суди само ако стрелецот игра со рака, набитно дали намерно или ненамерно. За друго разгледуваат намера и слично.Боро, не ми цитирај текстови, имам очи и гледам фудбал нон стоп. Буквално за се свират енац кога играчот во напад игра со рака, без разлика дали дал гол или асистирал. На Белгија ти текнува против Словачка каков гол им поништија? Сеа на Англија за иста таква игра со рака во 16ник не им поништија, т.е. им дадоа пенал. Мизерија.
Престанав да читам кај Саутгејт и харизма.Саутгејт - единствен менаџер со две финалиња со англиската репрезентација.
Најхејтан/потценет менаџер во историја.
Ова што го прави е доказ дека не е битно дали имаш резултати, битно е да имаш харизма, особено за земја каде имиџот е се и медиумите имаат надреално влијание врз реакциите на народот.
Истиве резултати да ги имаше тип налик Клоп/Мурињо/Пеп сега секое второ англиско дете што оваа година ќе го слави својот трет роденден ќе го имаше името на селекторот, а за 9 месеци од сега ќе добиеше и брат/сестра со некоја слична варијација на името.
Не знам ни дали ќе го отпуштат со пораз, ама секако Саутгејт ќе влезе во историјата на англискиот фудбал, и допрва, во иднина фудбалските фанови ќе сфатат каков успех е ова.
Таму негде 2036 кога ќе сврзат пар ЕП/СП без влез во полуфинале и ќе излезат муабети дека сепак не е лесно да се менаџира егото на играчите, дека е тешко да се создаде атмосфера, дека "imame posed ama fali toa zavrsnoto" или муабети како немаат среќа...тек тогаш ќе сфатат дека оваа селекција изгради нешто посебно.
А сепак, with that said
Вамос!!
Треба стварно Шпанциве да изиграат ептен под ниво за да не можат да ја скршат Англија во 90 или 120 минути (па макар и на пенали ако ете некако стигне до таму)
Очекувам слично финале како Шпанија-Франција, каде Англичаните нема ништо конкретно да играат и ќе се надеваат на нешто слично како и Французите да направат.
(воедно, да го завршам постов со тоа што ќе кажам дека Франција цело првенство, ама еве и особено во полуфиналето кога беше најбитно.... изигра дефиниција за катастрофален фудбал. Немам гледано таков очобол од игра, со 0 желба, 0 креативност, 0 идеја, 0 осет за фудбал... невозможно е како паднаа французите со стилот на игра, можеби Дешамп веќе го извади максиумот, дефинитивно им треба рефреширање таму)
Е си требало да прочиташ понатамуПрестанав да читам кај Саутгејт и харизма.
Јас колку што знам има нулта толеранција за игра со рака од напаѓачот, значи ни прилепена, ни бутур ни ништо. Што прават овие од ВАР навистина не ми е јасно, како може да не видат вакво нешто.Го удри прво во нога па тогаш можеби у рака , мислам не се рачуна кога ќе ти се одбие од друг дел од тело.
Не ни почнав да читам.Престанав да читам кај Саутгејт и харизма.