- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 7.207
- Поени од реакции
- 43.357
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
have a better one for you
![]()
Мене стварно не ми е јасно како судија кој у свое досие има црна дамка од типот на местење натпревар и зимање пари, да добие шанса да суди било каков натпревар под покровителство на УЕФА или ФИФА, а тек па да му се даде полуфинале на едно такво натпреварување. Oва само по себе е тежок фејл.
Пеналот за мене не беше пенал, да ти се насерам у спортот ако секој изнуден контакт се суди, и да не биде ова некое мое субјективно мислење, и Карагер и Невил вчера гледам ја критикувале таа одлука, а цел живот играле одбрана, какво сакате мислење имајте за овие двајца сега, поише од доволно се кадарни да дадат мислење за ова и истото да им држи вода.
Кејн шутира, и тоа го направи непречено, Дамфриз пружа нога да блокира, како што секој фудбалер би направил, инерцијата на движење на ногата на Кејн после волеј едноставно овозможува неизбежен контакт со Дамфрис, што требаше Дамфрис тука да направи, да не блокира? Шутира волеј, и мава во него, у најлош случај двајцата се удрија ама такви контакти во ваква ситуација се најнормални, и да, знаат да бидат и многу болни. Не беше ова клизач и задоцнета реакција на дефанзивецот, па да му ебе 100 мајки после шутот, најобичен блок и удар во ногата на противникот, односно обостран удар.
Се слагам комплентно и со Невил и со Карагер, кои иако се енглези, не гледаа субјективно на ова и уште на полувреме се изјаснија дека не е фаул, дискутабилен пенал кој доста судии и не би го свирнале. Неам ништо против енглезиве какви сака нека се на терен, си тераат си стигнаа до финале и тоа е тоа, ама ваквите одлуки го ништат овој спорт дефинитивно, не секој контакт под дифолт е и фаул, ко што е случај и со играњето на рака, не секое под дифолт е и пенал.
Нема наши черги у Шпанска репрезентација.Our niggas are better than madrid's ones.
Го удри прво во нога па тогаш можеби у рака , мислам не се рачуна кога ќе ти се одбие од друг дел од тело.Стартот беше за пенал, ама со ова што правиме?
За у напад све се рачуна.Го удри прво во нога па тогаш можеби у рака , мислам не се рачуна кога ќе ти се одбие од друг дел од тело.