mi nudi kolega switch lite za 120 eur, zacuvan so futrola
vredi da se zima olku kasno? iako dosta vreme tesko se naogjase, sepak…
bi go zel za zelda, malku animal crossing, takvi nekoi… kako se dvizat igrite so ceni?
@Darling @1307
Vredi?
Sviknat sum na tv a toa deka e lite me predomisluva no sepak i da mozese da go pustam na tv pak igrite ne se nesto graficki zahtevni
Sto drugo mora da se projde za ps fanboi
Ја бев апла Нинтендо дудук, ни као дете, буквално никад немав играно ниту сум бил нешто посебно запознаен со нивните игри, рандом се деси на работа имаше некоја наградна игра за светсково у декември и добив OLED. Од тогаш 3 месеци го здробив од играње, BotW сум при крај, таман сеа за месец - два искача нова, Mario Kart, Monster Hunter Rise, плус имаат класици игри од старите конзоли - и на тоа тепам доста време.
У главно играм на TV така да за Lite не сум баш сигурен, али ако ти се игра handheld ја би ти препорачал да го земеш.
Има некој шпекулации дека следната генерација Switch нема да биде до 2025, или нешо можеби mid-2024 ама нишо официјално.
За цени, со оглед на тоа што ние у Македонија неаме официјален eShop, според правилата на Нинтендо дозволено ти е да си мењаш регион кога сакаш, колку сакаш и со тоа да го користиш eShop-от од тој регион. Ова е доста поволно, имаш страни кај шо ти ги покажуваат дискаунтите на игрите низ сите eShops, секад се наоѓа солидна игра на добар попуст во некој од регионите, само ќе си смениш и ќе си ја купиш од таму. Иам купено од US, UK, Japan и мислам Argentina без никакви проблеми. Единствено во Korea не можеш да се стаиш, дека бараат мобилен број од таму или нешо слично.