Serie A 2023/24

И Скудетото оди кај...

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.607
Tolku od Tudor i Lazio. :ROFLMAO:

Besides Baroni and Juric, Lotito is also evaluating the sensational hypothesis of recalling Maurizio Sarri to the bench. :facepalm:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Tolku od Tudor i Lazio. :ROFLMAO:

Besides Baroni and Juric, Lotito is also evaluating the sensational hypothesis of recalling Maurizio Sarri to the bench. :facepalm:
Наводно го отпуштиле дека им побарал 6-7 засилувања за да склопи солиден тим...

Лотито му кажал само cao zz :LOL:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Паладино у Фиорентина.
Италијано у Болоња.
Конте у Наполи.
Фонсека најверојатно у Милан.
Мота у Јувентус.
Лацио нов тренер ќе бара, Монца исто, Јуриќ најверојатно завршува со Торино, Барони од Верона изгледа ќе иде у Монца.
Каљари нема тренер истотака.

Пола лига нови тренери ќе има у сезонава што следи.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.063
Поени од реакции
7.023
Паладино у Фиорентина.
Италијано у Болоња.
Конте у Наполи.
Фонсека најверојатно у Милан.
Мота у Јувентус.
Лацио нов тренер ќе бара, Монца исто, Јуриќ најверојатно завршува со Торино, Барони од Верона изгледа ќе иде у Монца.
Каљари нема тренер истотака.

Пола лига нови тренери ќе има у сезонава што следи.
Ние може и два пати да имаме :cool:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.531
Поени од реакции
7.016
Се молам да тргне наопаку од старт да гледаме драми :pos:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.832
Не ми е јасно како Болоња се одлучи за Италијано.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.832
А за кого требаше ?! За Клоп или за Пиоли ?!
На ваковв глуп муабет не се реплицира ама јас сум таков лик што мора да врати дури и кога нема смисла за тоа.
Италијано ја водеше три сезони Фиорентина, каде редовно добиваше засилувања и не некој си анонимуси ко Фергусон и Ндоје во Болоња туку таленти како Нико Гонзалез, Јовиќ, Додо, Белтран, Иконе, Лопез, некои си поискусни како Артур, Белоти и Мина, а и генерално Фиорентина имаат добри поединци што се подолго во клубот. Од три сезони, еднаш заврши 7мо место и два пати 8мо во Серија А. Играше два пати финале КЛ и Копа Италија, ама ова со Олимпијакос му беше невиден блам и он за ваквиот (не)успех доби да води екипа во ЛШ. Не дека Болоња е којзнае каква екипа и дека требаше Клоп да го донесат, ама после оваа сезона и пласманот во ЛШ сигурен сум дека можеа подобро од Италијано. Мислам дека не е добра замена за Мота и дека ќе се посере со Болоња.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
На ваковв глуп муабет не се реплицира ама јас сум таков лик што мора да врати дури и кога нема смисла за тоа.
Италијано ја водеше три сезони Фиорентина, каде редовно добиваше засилувања и не некој си анонимуси ко Фергусон и Ндоје во Болоња туку таленти како Нико Гонзалез, Јовиќ, Додо, Белтран, Иконе, Лопез, некои си поискусни како Артур, Белоти и Мина, а и генерално Фиорентина имаат добри поединци што се подолго во клубот. Од три сезони, еднаш заврши 7мо место и два пати 8мо во Серија А. Играше два пати финале КЛ и Копа Италија, ама ова со Олимпијакос му беше невиден блам и он за ваквиот (не)успех доби да води екипа во ЛШ. Не дека Болоња е којзнае каква екипа и дека требаше Клоп да го донесат, ама после оваа сезона и пласманот во ЛШ сигурен сум дека можеа подобро од Италијано. Мислам дека не е добра замена за Мота и дека ќе се посере со Болоња.
Кој и да е ќе се посере со Болоња следната сезона да бидеме реални, 10то место ќе завршат па ако сака и Клоп нека ги води. Не им е лош избор Италијано, не е ни лош тренер човекот, јаката па Фиорентина со Бонавентура, Блеки и тие другите прецененковци ко Иконе и сличните што си ги набројал.
Реален пласман им се тие 7-8ми места и финалињата, сите екипи што завршуваа пред нив имаат боље екипи и тренери освен можда сезонава Болоња што извадија надреален и никогаш повторувачки резултат. Да, се слагам дека требаше да го тепаат Олимпијакос и тоа може да им се земе ко фејл у мандатот на Италијано.
А и самата Виола ко тим некако лошо работи, никогаш со амбиции да напраат нешто, да вложат, да мрднат од таа нивна мртва точка наречена средина на табела и по можност некој пласман у Европа ако искочи, ако не добро. Ниеднаш не задржаа јак играч у постава, првата прилика и одма ги шиткаат.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.832
Кој и да е ќе се посере со Болоња следната сезона да бидеме реални, 10то место ќе завршат па ако сака и Клоп нека ги води. Не им е лош избор Италијано, не е ни лош тренер човекот, јаката па Фиорентина со Бонавентура, Блеки и тие другите прецененковци ко Иконе и сличните што си ги набројал.
Реален пласман им се тие 7-8ми места и финалињата, сите екипи што завршуваа пред нив имаат боље екипи и тренери освен можда сезонава Болоња што извадија надреален и никогаш повторувачки резултат. Да, се слагам дека требаше да го тепаат Олимпијакос и тоа може да им се земе ко фејл у мандатот на Италијано.
А и самата Виола ко тим некако лошо работи, никогаш со амбиции да напраат нешто, да вложат, да мрднат од таа нивна мртва точка наречена средина на табела и по можност некој пласман у Европа ако искочи, ако не добро. Ниеднаш не задржаа јак играч у постава, првата прилика и одма ги шиткаат.
Не дека Фиорентина е прејака, ама сигурно е подобра од Болоња на индивидуален квалитет и два пати 8мо кога одредени топ екипи потфрлија лани и оваа сезона, е многу просечен скор. Би рекол и под просечен.

За тоа дека Комисо и Фиорентина се без амбиции не се сложувам. На Италијано му се донесоа солидни засилувања од продажбите на Киеза и Влаховиќ.
Воедно и Интер така работи откако си замина Конте. Се продадоа сите освен неколку кои имаа вредност. Интер во три сезони потрошиле 170 мил - Фиорентина 145 мил. додека во продажби е 320 Интер а Фиорентина 220. Би рекол од финансиска гледна точка, слични амбиции. Може кај Интер се подобро платени ама не е дека Фиорентина не инвестираат воопшто.
Гасперини исто така му продаваат играчи па пак направи нешто човекот. Од Копмеинерс и Лукман играчишта направи а двајцата се платени колку Нико Гонзалез. Кетеларе е скроз различен играч сезонава. Всушност, и Аталанта пред да се пласираат за прв пат во ЛШ беше просечна екипа ко Болоња. Дури и полоша ако гледаме низ историјата.

Не им е лош избор Италијано само доколку не играа ЛШ. Болоња е таква екипа што кога ќе погледнеш, Италијано перфектно се вклопува во просечноста. Ама прв пат играат ЛШ и очекував малце поамбициозно после овој успех. Многу чуден избор според мене.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.363
Поени од реакции
28.466
Целосно се сложувам со твоет објаснување. Мене само не ми е јасно што има Болоња да понуди за некој тренер што е на ниво над Мота и Италијано доколку сакаат да направат исчекор ?
А второто прашање е и да има да понуди,кој од слободниве тренери би се нафатил (секако збориме за класа над овие двајца) ?

Со оглед на тоа дека еден Конте отиде во екипа што воопшто не игра у Европа, тоа значи дека самиот директен пласман на Болоња во ЛШ сепак не е доволен за привлекување на атрактивни имиња.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom