- Член од
- 12 март 2024
- Мислења
- 400
- Поени од реакции
- 541
Топли браќа
Како што кажав ќе видиме, а тоа кој ги направи некаков фактор на сите ни е јасно, не значи дека треба јас да одам на избори каде што албанецот одлучува.Ставање точка на албанците да избираат претседател, со тоа што ќе им помогнеш во нивните намери и само ќе потврдиш дека се моќни и одлучувачки фактор. Ептен разумно, нема што.
Баш затоа албанецот стигнал до ниво да одлучува на избори, од такви размислувања, од тоа што е поделен македонскиот народ и бара влакно во јајце, додека тие покажуваат единство кога се работи за нивната кауза.Како што кажав ќе видиме, а тоа кој ги направи некаков фактор на сите ни е јасно, не значи дека треба јас одам на избори каде што албанецот одлучува.
Стварно многу ебавање и вратоломии е да излезеш од дома до твоето гласачко место и да гласашНе вреди цело тоа ебавање и вратоломии за претседател еден без никаква моќ да добиеш.
Не зборам за тоа. Мислев на комбинациите што СДС би требало да ги прави и услугите што треба да ги бара од шипците за да би го прогурале Стево за претседател. Тоа не вреди.Стварно многу ебавање и вратоломии е да излезеш од дома до твоето гласачко место и да гласаш
Пет минути работа, ама па подобро е да си го сончаш газето на Халкидики тој ден.
Никој не ни/ви е крив. Од главата си патиме.
Кажав што кажав, ќе гласам во прв круг, јас не сум тој што одлучи опозицијата да ја кандидира Силјановска, ќе видиме со каква разлика ќе води и ќе може да се анализира каков ќе биде резултатот во вториот круг, ти изгледа забораваш дека 5 години имаше консензуален претседател.Баш затоа албанецот стигнал до ниво да одлучува на избори, од такви размислувања, од тоа што е поделен македонскиот народ и бара влакно во јајце, додека тие покажуваат единство кога се работи за нивната кауза.
Ама океј, со споделување патриотски песни и седење дома ќе се бориме против нивното влијание, можеби ќе се уплашат и сфатат дека не се фактор.
Топли браќа
Во ред, но не мора да значи ништо разликата во прв круг, бидејќи во прв круг ќе има 4 македонски кандидати кои црпат гласови од исто гласачко тело. Дури и да не е премногу висока разликата во прв круг, пак може во втор круг да се надгласаат албанците.Кажав што кажав, ќе гласам во прв круг, јас не сум тој што одлучи опозицијата да ја кандидира Силјановска, ќе видиме со каква разлика ќе води и ќе може да се анализира каков ќе биде резултатот во вториот круг, ти изгледа забораваш дека 5 години имаше консензуален претседател.
Пак ќе ја споменам македонската кусогледост. Најмалку што ни треба во моментов како народ и држава е тоа.Во ред, но не мора да значи ништо разликата во прв круг, бидејќи во прв круг ќе има 4 македонски кандидати кои црпат гласови од исто гласачко тело. Дури и да не е премногу висока разликата во прв круг, пак може во втор круг да се надгласаат албанците.