ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Уффф, Синер :cuc: :cuc: :cuc:

Ако победи во финалето, дефинитивно го минува Алкараз на второто место на ATP.

Уффф, Синер :cuc: :cuc: :cuc:

Ако победи во финалето, дефинитивно го минува Алкараз на второто место на ATP.
Пак ќе речам, премногу е ограничен Медо и за жал ова ќе му се случува и во иднина кога ќе игра со најдобрите.

Иначе вчера Григор му одржа тениска лекција на Алкараз, онака совршен тенис од прв до последен поен, разновиден тенис, офанзива, дефанзива, слајс, топспин бекенд, рамен форхенд, волеи итн... По мене ова е топ 3 издание на Димитров у неговата кариера, ако не и најдобро.

Ќе бил он новиот Новак Џокович, ќе го престигнел у титули.. Ќе освоел 30 гренд слемови.. хахахахахахахахахахахахаха :tvg::tvg::tvg::tvg:

млад е Алкарез бре 20години има а веке 2 титули во гренд слам

Screenshot_20240401_121528_Chrome.jpg

Aaaand, за прв пат во кариерата Синер е бр.2, ко што реков.

Следно - Монте Карло: Алкараз лани не играше, значи не брани ништо, Синер изгуби во полуфинале, а Ѓоковиќ некаде на почеток на турнирот, ако не сум грешка, значи за Синер ќе биде најтешко да се задржи на оваа позиција. Ако стигнат до било кое коло заедно со Алкараз, Алкараз ја враќа позицијата. Во некои случаи дури и подобар да е Синер од Алкараз, Алкараз ја враќа позицијата (пр. Алкараз да изгуви во 2 коло, а Синер да изгуби во четвртфинале, пак Алкараз ќе биде втор). Постојат шанси и да го минат Ѓоковиќ, било кој од двајцата, но тоа е само теорија - Ѓоковиќ ќе треба да изгуби премногу рано, а некој од нив да го освои турнирот.

Постојат шанси и да го минат Ѓоковиќ, било кој од двајцата, но тоа е само теорија - Ѓоковиќ ќе треба да изгуби премногу рано, а некој од нив да го освои турнирот.

Шо е многу вероватно со оглед на формата на сите тројца

Screenshot_20240407_125406_Instagram.jpg
Ако го заобиколат повредите не гледам како Синер не би бил број 1 после РГ, едино рано да испадне во Париз...

Прегледај го приврзокот 412074
Ако го заобиколат повредите не гледам како Синер не би бил број 1 после РГ, едино рано да испадне во Париз...

Енигма е на земја уште.
Еден Умаг има само освоено. Би му дал на Карлос повеќе шанси наредниов период.
Капа доле ако го издоминира и овој дел од сезоната Јаник.

Честито нека му е титулата на Новак.
hmmm

Pravo iznenaduvanje e kako dogura polufinale tuka posle 9 godini, ke osvoel toj, da imase poseriozna prechka do polufinalevo ke ispadnese ko u zadnji 4-5 godini, kade gubese od Evans, Vesely, Fokina. Mada denes nekolku topki odlucija, i klasika promasen smech u biten moment, i ja zavrsi so dupla, ali all in all, ova mu e najdobro otvaranje na sezona na zemja u zadnji nekolku godini, vo mnogu polosa forma ja pocnuval sezonata na zemja.

Siner vo prvoto polufinale bese ograben za dupli brejk, so ogromen aut na vtor servis koj ne go vide nikoj, sramno vo najmala raka ama pa i se povredi, taka da vo takva situacija bolje grkot sto otide vo finale.
Ako norvezanecov uspee da go zadrzi nivoto na bekhendot od denes, dobiva utre, za prv masters u kariera.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom