Па не ама потрошив 1186 денари.Вреди да се замараш за 2 денари?
Па не ама потрошив 1186 денари.Вреди да се замараш за 2 денари?
Цццц извини овакој дирекно,ама стфарно си меѓу најглупи на форум.Тфоја среќа што су Флеш и Зуки туја.Иначе скроз прво место.Па не ама потрошив 1186 денари.
Е добро де големо чудо не е претерано висока ама ако си денгубџија одиПа не ама потрошив 1186 денари.
Испод зградата на УЈП ги преместија скенерите кои беа горе покрај шалтерите за да не се прави гужва и вратата е отворена до 18:00.Ако тој скенер не ти ја прочита тогаш не може да се скенира.Сметка што не е добро испечатена треба да одам во УЈП да ја пријавам да ми ја скенираат?
Ама јас не сум од Скопје.Испод зградата на УЈП ги преместија скенерите кои беа горе покрај шалтерите за да не се прави гужва и вратата е отворена до 18:00.Ако тој скенер не ти ја прочита тогаш не може да се скенира.
Ти тука не тролаш сите очигледно. Колку ти е поврат на ддв од таа сметка, 10 денари?Па не ама потрошив 1186 денари.
Си требал наместо 1186, да платиш 1176 и да речеш дека ти фалат 10 денари. Плус и ако скенираш сметка ќе земеш уште 10. Таман 20 денари ќе уштедиш, ќе си купиш една мастика и тоа е тоа.Ама јас не сум од Скопје.
Толку неможе да напраат во апликацијата и опција пример да се пише ДДВ Број што е на сметката или нешто друго за да ти ја прочита сметката?
Не ме сфаќај погрешно, ама ќе ти префрлам 200 денари на сметка, само не искачај од дома да се брукаш со фискалниве.Најмалку ми е битно колку ќе има поврат од сметката. Сакам и да пријавам дека издаваат оштетени сметки, може некој друг пат ако пазарам и повеќе зошто да испадне сметката пак ваква бледа и не добро испечатена.
Абе не ми е до парите. Ниту па планирав да идам во УЈП. Прашав мислејќи на тоа дека за секоја оштетена испечатена сметка што нема да ти успее да ја скенираш мора да се иде во УЈП?Не ме сфаќај погрешно, ама ќе ти префрлам 200 денари на сметка, само не искачај од дома да се брукаш со фискалниве.
Зошто мораш сите сметки да ги скенираш, кај го пишува тоа? Пола од сметките се со оштетен код и што да правам, да се замарам во УЈП да исправам криви дрини.Абе не ми е до парите. Ниту па планирав да идам во УЈП. Прашав мислејќи на тоа дека за секоја оштетена испечатена сметка што нема да ти успее да ја скенираш мора да се иде во УЈП?
Ме нервира зошто у државава да не биде се како што треба. Овие толку ли не може да напраат да има и уште една опција во апликацијата за да ти ја прочита сметката?
Ама зошто да има со оштетени?Зошто мораш сите сметки да ги скенираш, кај го пишува тоа? Пола од сметките се со оштетен код и што да правам, да се замарам во УЈП да исправам криви дрини.
Во право си Марчело ....Дали се два денари, 10 или 20, не е битно...не смее да има оштетени фискални сметки. Кој сака нека скенира, никој не го тера некој со сила...и убаво заштеда ми е кога ке ми легнат на сметка 2100 ден.Ама зошто да има со оштетени?
Ти ако не ги опраеш у УЈП, никој немаАма зошто да има со оштетени?