Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
Дали овде го прочитав дека Џаред Лето е Даниел Деј Луис за лоши филмови? Не можам да престанам да мислам на тоа секогаш кога ќе изникне типов некаде по инстаграми чуда. Има two notable roles по мене, али новите особено му се мачни за гледање.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Дали овде го прочитав дека Џаред Лето е Даниел Деј Луис за лоши филмови? Не можам да престанам да мислам на тоа секогаш кога ќе изникне типов некаде по инстаграми чуда. Има two notable roles по мене, али новите особено му се мачни за гледање.
Мене ми се допаѓаше едно време, но после Гучи мислам дека треба да си го врати Оскарот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.896
Поени од реакции
42.593
Џаред Лето е метод актер, цело време е у карактер и прави разни срања на снимање. Поготово Џокерот кога го глумеше им праел гадни срања на екипата. Типот и за Морбиус истото го праел. Што точно да не набројувам, али типчето е начисто забегано.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
Џаред Лето е метод актер, цело време е у карактер и прави разни срања на снимање. Поготово Џокерот кога го глумеше им праел гадни срања на екипата. Типот и за Морбиус истото го праел. Што точно да не набројувам, али типчето е начисто забегано.

Многу ме насмеа ова :D

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Со ова метод кога ќе слушнам, се си мислам дека си бараат оправдание за да можат да бидат идиоти нараат. Замисли пак дома да го трпиш да ти се понаша ко Џокер, бог да чува.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.902
Поени од реакции
37.029
Има two notable roles по мене
+1 = 3
Според мене: Dallas Buyers Club, Mr. Nobody и Requiem for a Dream.
Екстремот беше за Blade Runner 2049 каде пошто ликот му беше слеп, пред снимањето си ставил специјално за таа пригода дизајнирани леќи кои потполно го ослепеле, и таков бил - слеп за време на целото снимање на филмот.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Економски кризи, болештии, ништење на средната класа, сиромаштија, некаде луѓето сеуште немаат чиста вода за пиење... и на сето тоа Роберт Егерс потрошил 4 милиони евра за да го сними The Witch или VVitch сепак да ја испоштувам прејаката креативност.
А и како човештво ништо повеќе не заслужуваме со оглед на тоа што ликот од филмов заработил 10 пати поише. Значи луѓето ширум светов потрошиле 40 милиони евра на Тhe Witch. A мислев најлошиот обрт на пари е на трансферите на Алваро Мората.

Како може ова да е добар филм па и хорор пред се? Ликов успеал саат ипол да напраи да изгледаат ко 50.

Најглупиот филм на светот, а памтам каков хајп се креваше, исто ко за Northman сеа, и Lighthouse пред 3 години. А сеа ќе го гледам Светилникот иако зрачи со досада и глупоштини. Баш ме интересира што лик е овој Егерс и кој го хајпа толку.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.203
Поени од реакции
8.296
Економски кризи, болештии, ништење на средната класа, сиромаштија, некаде луѓето сеуште немаат чиста вода за пиење... и на сето тоа Роберт Егерс потрошил 4 милиони евра за да го сними The Witch или VVitch сепак да ја испоштувам прејаката креативност.
А и како човештво ништо повеќе не заслужуваме со оглед на тоа што ликот од филмов заработил 10 пати поише. Значи луѓето ширум светов потрошиле 40 милиони евра на Тhe Witch. A мислев најлошиот обрт на пари е на трансферите на Алваро Мората.

Како може ова да е добар филм па и хорор пред се? Ликов успеал саат ипол да напраи да изгледаат ко 50.

Најглупиот филм на светот, а памтам каков хајп се креваше, исто ко за Northman сеа, и Lighthouse пред 3 години. А сеа ќе го гледам Светилникот иако зрачи со досада и глупоштини. Баш ме интересира што лик е овој Егерс и кој го хајпа толку.
каде гледаш хорор?

1650537738609.png

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.203
Поени од реакции
8.296
Прегледај го приврзокот 329424

hhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Автоматски споено мислење:

Веројатно затоа што е номиниран во категорија Best Horror
Го шибам, филмов има елементи на хорор, мегутоа лепо си пише драма, фантазија, мистерија ..

ВЧера го гледав овој што причаат македонски а не е македонски филм, филмот е you wont be alone, повеке еротика има него хорор :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Подоле.
Genres

Плус Вештерка се вика филмов односно Ввештерка :D

Врска нема.
Автоматски споено мислење:

Го шибам, филмов има елементи на хорор
Да, ако се плашиш од зајак и сопругата. :D

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.533
Поени од реакции
29.090
Да, ако се плашиш од зајак и сопругата. :D
Секој женет се плаши од сопругата длабоко во себе, а богами после The Painted Bird се плашам и од зајак.

Kajgana Shop

На врв Bottom