Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@vlavot зошто ова амортизериве толку многу се излитоперени уште при монтажа, толку ли е утната положбата на држачите за климата што се поставени на ѕидот?[DOUBLEPOST=1536224833][/DOUBLEPOST]
Za zagrevanje na prostor so solidna izolacija Jas bi ti ja preporacal ovaa klima odlicna model so najnova generacija na R32 freon https://klimi.mk/product.php?id=252
150 Евра над пректираниот буџет е понудава.

ako dimenziite se: mitsu 880*840*330 - gree 980*790*427
togas gree ima pogolema povrzina na predna strana, a i pogolem volumen
taka da ona deka mitsubishi e pregolema i glomazna ne drzi voda

Не дека на било кој му менува дали на Strelec ќе му биде убава таа која е поголема од таа за која вели грда.

Три пати со ред го прашувам затоа што не може да се добие ни трошка кредибилитет кога некој истакнува поединечни недостатоци на секој клима која не е ГРЕЕ, а во меѓувреме кога Амбер е уште поголема да се избегнува одговор.

За да биди кредибилен треба од време на време да каже и по некоја пофалба за другите клими а и да си дозволи да каже што не е така добро кај некоја од ГРЕЕ, па потоа нека ги форсира аргументите зошто некој треба да одбери ГРЕЕ. Вака на сите им е јасно.

Si mozel, a i sega ne kasno da ja postavis vo svetliot otvor na balkonot, spustena na nosaci. Malku ce smeta estetski, no ce imas odlicen pristap za cistenje na izmenuvacot.
Kako sto sega e postavena, ce imas vo zima za 5-6C poladen prostor, od koj klimata treba da se izbori da odzeme toplina tebe da te zagree.....poinako kazano ako e -10C taa ce raboti kako da e -15C, baska mnugu povece defrosti i zgolemena potrosuvacka i na taa osnova.
Prakticno tvojata japonska klima si ja pretvoril po efektot vo eftina kineska klima.
Ne znam pa sto se zamaram so ova, no mi e neprijatno koga gledam kako ludjeto gi macat uredite i gi teraat da rabotaat "prekuvremeno" bez nikakva potreba.
Ova neka bide primer za idnite korisnici, kako ne treba da se montira klima koga ce se montira na balkon.....
Inace ti pozeluvam dolgo i uspesno da si ja koristis klimata za koja sum siguren deka ce se izbori i so vakvi usluvi na rabota i so makedonskite monteri.

Еве го балконот, првично ми инсистираа да се постави кај црвениот правоаголник, каде се разбира дека не сакав.
Тој е дел кај шо пушам а и преку цел ден држи сенка.
Празната сушара е поставена за појаснување како ни се користи балконот.
Ва ваков случај ќе беше комплетно неупотреблив.

Во следната слика се гледа расојанието меѓу надворешната и внатрешната.
Идеални 3м и некој цм.

Во третата е каде се гледа прозорецот.

На ваква поставеност (куќата е на југ) на лето не е директно на сонце, а на зима не се трупа со снег.

На крај, ваљда не предлагаш решение како на четвртата слика???

Друже златко твојата експертиза за топлотни пумпи и стручност ми е малку извитоперена.
Неговата надворешна клима е апсолутно пример за тоа како треба да биде наместена една клима.

23d2ecf7a10c3b723d6ed6644f6a3ad6.jpg

Еве што вика мицубиши за монтирање на надворешна единица.

Неговата единица е на соодветно место, со идеална оддалеченост од балкон, со добар аирфлоу од страна и кровче над неа.
Ако ја стави на земја ќе биде изложена на сончева светлнина и дожд повеќе одколку таму каде што е ставена.

А и дури и каде и да било поставена, каков е тој заклучок од клима на -15 ќе работи -10, таму каде што е поставена ќе биде 5 степени разлика споредба со подот.
???
5-6 степени човече, 5-6 степени нема разлика меѓу Берово и Гевгелија зимно време а не па на пола метар балкон горе доле.

Какви ти се овие изјави, имаш мерено, документација или претпоставуваш, бидејќи и логички тоа што го говориш не се совпаѓа.

855d35ce05dcaa34161056ceb1ee86d2.jpg

be874506c11a762db9bf1d47ea7538da.jpg

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Ете.

Attachments

• 20180906_114011.jpg
    20180906_114011.jpg
    1,7 MB · Прегледи: 61
  • 20180906_114213.jpg
    20180906_114213.jpg
    1,8 MB · Прегледи: 60
  • 20180906_114240.jpg
    20180906_114240.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 60
  • 20180906_114409.jpg
    20180906_114409.jpg
    2,2 MB · Прегледи: 58
Може ли препорака за добар инвертер до 40.000 ден. кој ќе загрее соба од 33м2 (на -20C' зима), соба со океј изолација?
https://klimi.mk/product.php?id=264
Jas kaj moite gream so vakava ista klima isto kvadrati kako kaj tebe imam spodelno potrosuvacki po meseci moze da pobaras isto i kaj cetiri pet prijateli mu go imam preporacano Hansolot i do 40 kvadrati great bez problem
Za kaj komaivkata da ne zboram:)

Fala vi za sovetite. Se raboti za 40 m2 prostor , bez pregradi, vo kuka na vtor sprat, na prv sprat ima greenje, na treti nema. izolacija staklena volna i dograma drvena termopan. Preporaka za ova... Fala

Со вака поставена надворешна ти терасата повеќе неможеш да ја користиш.
Свари кафе и седни да испушиш цигара ама уклучи ја климата на ладење и самиот ќе видиш.
Не дека на било кој му менува дали на Strelec ќе му биде убава таа која е поголема од таа за која вели грда.

Три пати со ред го прашувам затоа што не може да се добие ни трошка кредибилитет кога некој истакнува поединечни недостатоци на секој клима која не е ГРЕЕ, а во меѓувреме кога Амбер е уште поголема да се избегнува одговор.

За да биди кредибилен треба од време на време да каже и по некоја пофалба за другите клими а и да си дозволи да каже што не е така добро кај некоја од ГРЕЕ, па потоа нека ги форсира аргументите зошто некој треба да одбери ГРЕЕ. Вака на сите им е јасно.

Еве го балконот, првично ми инсистираа да се постави кај црвениот правоаголник, каде се разбира дека не сакав.

Идеални 3м и некој цм.

На ваква поставеност (куќата е на југ) на лето не е директно на сонце, а на зима не се трупа со снег.

Ете.

Fala vi za sovetite. Se raboti za 40 m2 prostor , bez pregradi, vo kuka na vtor sprat, na prv sprat ima greenje, na treti nema. izolacija staklena volna i dograma drvena termopan. Preporaka za ova... Fala
Ako imas solidan budzet za klima bi ti ja preporacal ovaa https://klimi.mk/product.php?id=252
Ako si so pomal budzet togas ovaa klima https://klimi.mk/product.php?id=90
Vo sekoj slucaj prvata e podobra no i zatoa poskapa zavisi od budzetot.

Идеални 3м и некој цм.

Ете.

Уживај, климата то е совршено наместена.
Не мора да слушаш никој, ниту мене, прочитај го на митсу упатството за позиционирање.
Таму од страната ем грдо на фасадата, ем директно сонце и дожд. А па на ќошето доле ќе ти биде загушена.

Друже златко твојата експертиза за топлотни пумпи и стручност ми е малку извитоперена.
Неговата надворешна клима е апсолутно пример за тоа како треба да биде наместена една клима.

23d2ecf7a10c3b723d6ed6644f6a3ad6.jpg

Еве што вика мицубиши за монтирање на надворешна единица.

Неговата единица е на соодветно место, со идеална оддалеченост од балкон, со добар аирфлоу од страна и кровче над неа.
Ако ја стави на земја ќе биде изложена на сончева светлнина и дожд повеќе одколку таму каде што е ставена.

А и дури и каде и да било поставена, каков е тој заклучок од клима на -15 ќе работи -10, таму каде што е поставена ќе биде 5 степени разлика споредба со подот.
???
5-6 степени човече, 5-6 степени нема разлика меѓу Берово и Гевгелија зимно време а не па на пола метар балкон горе доле.

Какви ти се овие изјави, имаш мерено, документација или претпоставуваш, бидејќи и логички тоа што го говориш не се совпаѓа.

855d35ce05dcaa34161056ceb1ee86d2.jpg

be874506c11a762db9bf1d47ea7538da.jpg

Ocigledno ne ti e jasno sto se slucuva koga ce se postavi nad. edinica vo poluzatvoren prostor i deka na toj nacin ja zagreva/ladi prostorijata za nekolku stepeni vo odnos na okolinata, so sto drasticno i opadja efektivnosta. Nema vrska razlika na T pod/tavan i Gevgelija/Berovo.
Uostalom samiot korisnik ce si dojde do zaklucok deka izbral loso resenie. Jas imam tri klimi i site se postaveni na otvoreno, na sonce i na dozd. Vo leto sonceto ne e korisno da ja zatopluva nad. edinica no napreganjeto na kompresorot poradi toa ne e nisto drasticno zgolemeno, no za greenje benfitot od sonceto e bas znacaen..... no sto pa tebe da ti objasnuvam gledam deka sme na razlicni talasni dolzini....[DOUBLEPOST=1536233475][/DOUBLEPOST]

Идеални 3м и некој цм.

Ете.
Bas na slikata br.9 e idealnata pozicija za klimata. Inace ne si trebel da se "plasis" od podolga instalacija od 3m, uste podobro ce raboti so podolga instalacija.
Inace od slikite gledam uste edna dodatna nepovolnost poradi kosinata na sprotivniot zid kade sto bas ce bide usmeren mlazot na iskoristeniot voduh, koj potpomognat od nea uste pobrzo ce se vrati na povtorno koristenje, bez da ima moznost dovolno da se izmesa so svez vozduh.
Stvarno e malku nepovolna konfiguracijata na terasata, si mozel i pod prozorot da ja stavis na terasata, no bi ti trebala dosta podolga instalacija.
Nema da te gnjavam ponataka, ako tebe ti e dobro togas e dobro neli?

Последно уредено:
Pocituvani,

So golemo zadovolstvo Vi go predstavuvame noviot model na GREE klima uredot INVERTER FAIRY LCLH R32.
Ocekuvajte mnogu novosti vo naredniot period.

So pocit,
Greemak Group
Прегледај го приврзокот 196438
Dali moze plus podatoci za ovaj ured: na primer za izmenuvacot i dali e kapilarna ili ne?
I koj model od vasite e so dvoreden izmenuvac i so eev?[DOUBLEPOST=1536260251][/DOUBLEPOST]
Ako imas solidan budzet za klima bi ti ja preporacal ovaa https://klimi.mk/product.php?id=252
Ako si so pomal budzet togas ovaa klima https://klimi.mk/product.php?id=90
Vo sekoj slucaj prvata e podobra no i zatoa poskapa zavisi od budzetot.
Fala mnogu. Ako mozi da mi kazes kade da najdam podetalno info za ovaa od Panasonic

Pocituvani,

So golemo zadovolstvo Vi go predstavuvame noviot model na GREE klima uredot INVERTER FAIRY LCLH R32.
Ocekuvajte mnogu novosti vo naredniot period.

So pocit,
Greemak Group
Прегледај го приврзокот 196438
Вака мене како скромен познавач на климиве нешто не ми е јасно.
Знаеме дека немаат Еуровент GREE каде што се информираме за другите ...но сепак има други модели со кои може да се спореди новиот модел. На пример со постариот GWH12QC, кој чини 27,000... или Мирор (со исти перформанси), колку беше тука некаде со цената!?
Па сега искрено не гледам многу атрибути што ги нуди новиот модел, освен фреонот R32, што не е од некоја голема важност за индивидуата како корисник.
Гледајки ги перформансите на Fairy...
upload_2018-9-6_22-7-23.png
... колку што гледам јас ова е ретерирање!?
Една причина зошто би бил овој подобар модел од LOMO LCLH 12 кој е поевтин? Заокружените:
Максимален капац на греење Фјури 4,5, Ломо ЛЦЛХ максим капац 5,15kW
Feary Consumption power - heating (Min./Nom./Max): 0.18 / 0.99 / 1.25 kW (само 1,25?!)
Lomo LCLH ...Heating Power Input(Min~Max) W 989 (220~1650 солидни)
Suitable for rooms up to: 23 square meters .... Ломо ЛЦЛХ за малце појќе го рекламираа дека е наменет... за скоро дупло поголема површина, на клими.мк велат препорачана површина 40м2! Учему је штос со Fairy...!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom