ZZ Top на концерт во Скопје 22.10.2009

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
За тоа со гитарата што ви е чудно, типон имаше гитара за левичари ама ја имаше свртено обратно, исто ко Џими Хендрикс што имал гитара за десничари ама свртена обратно :helou:

Се на се, јас сум презадоволна од концертот само не беше фер шо цел концерт чекав да ја свират Bad to the bone, и на крај не ја ни свиреа :ќотек:

Bad to the bone не е нивна песна, ниту па некогаш ја имаат свирено ZZTop. И јас си мислев така пред 3-4 години, периодот ко симнував музика од Limewire :kesa: . Финтава е шо некој се заебавал со таговите и напишал дека песната е од ZZTop, а врска нема тоа.
Bad to the bone е песна на George Thorogood (1982).

Ние сите што бевме напред се деревме Blue Jeans Blues ама Били напраи Ццц и не ни ја отсвире :pos2:

Супер беше... ми се допадна и пред групата. Знае некој како се викаат ?

Каков плејбек, луѓе, што слушавте вие?

И каква трета гитара, немаше т од трета... :))

dsc055371.jpg

dsc05589.jpg

dsc05560.jpg

dsc05603.jpg

Феноменално парче историја...Дедовциве се покажаа...Едно време се исклучи гитарата на Дасти, но кога му ја вклучија, не знам дали приметивте како шутна и кој звуци ги изваде :vozbud: Инаку, не знам како можете да помислите дека било плејбек...

Стварно ми е криво што не ја удрија i got the six, мислев ќе биде ептен последна...

Него...дали го слушнавте она...кај мајка ти?! :pos2:

Остај шо едно време се исклучи, туку и Били ја стругаше гитарата од каиш и од ланците што ги носи брат, таков звук се препознава, па што сака нека е...

И немаше трета гитара, туку старецот е искусен гитарист, осим со трзалицата, дрмаше со прсти...

Значи, коа го свири рифот, додавките ги свири на првите 2-3 жици со прсти...

Видете на Gimme all your lovin' како ја шиба жицата. :) И Дасти на Pincushion ги свиреше додавките на басот, и тоа млатеше по вратот... :)

Соло на концертот дефинитивно беше коа отсвире 90% од солото легато... онака само со лева рака. :))))

Ѕверови, вакво свирење јас у живот не сум видел. :)

Момците одсвиреа одлиќно, супер беше концерот. Како што рече некој погоре и мене ми беше криво за Блу Џинс Блуз што не ја удрија ама тоа е. Уствари не отсвиреа ни една од баладите, само енергичните беа. Озвучењето, не беше на најдобро ниво тоа се слагам, знаеле браќата Далтони и подобро озвочување да има на концертите што ги организираат. Ме изненадија пријатно со Foxy Lady како трибјут до Хендрикс. Друго нема што да додадам. Освен дека забрането беше пушење, и тоа би било сосем во ред, ако важеше за сите. А не цел технички персонал, и тие од организација па и новинарите да можат слободно да си пафкаат, а јас не. И на бабски години ЗЗ Топ се блуз-рок институција. Мајстори.

^^Абе забрането беше пушењето, ама па и лесно можеа да се шверцуват цигари. Јас каде што седев сите до еден пушеа!

Фала им на тие што објаснија убаво за третата гитара и за плејбекот.
Не се ZZ-Top елвир мекуш или роберт дебилов. :tapp:

e stvarno mi e maka sto ne bev na zz top a edno nesto so nema da si go prostam e toa sto ne bev na deep purple

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom