Зошто жените полесно простуваат, а мажите потешко?

• Креатор на темата Креатор на темата _elektra_
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа нема блага веза прво и основно ако сакаат навистина и мажите знаат да простат затоа не треба да се генерализираат работите на машки и женски. А иначем потешко простуваат за да не си ја нарушат гордоста и достоинството ма да такви има и меѓу женските (другарка ми).

Тоа со простуванјето е сето ветар во магла(спорет мене).Потоа нисто од меѓусебна доверба или сл,на што би требало да се темели секоја врска.
А дека зенското простува повеке,да речиме дека е така,но тоа е со една единствена намера,ДА МУ ВРАТИ ПА АКО ТРЕБА И ДУПЛО :-) Никоја девојка несака да признае дека некоја ... е подобра од неа,и мора да му го докази тоа

Зошто жените полесно простуваат, а мажите потешко?

Можеби затоа што не постои такво машко кое може да повреди и сјебе-во-мозок женско, како што тоа може да го стори некоја девојка на некое момче со одредена постапка.

Жените полесно простуваат затоа што се одмаздољубиви, и се водат по „ќе ти простам, ама ќе ти вратам“...

Мажите не враќаат, ама затоа и не простуваат!

Сум слушнала и друга теорија.
Мажите мислат дека жените за да изневерат треба да се заљубат во друг, па тоа најверојатно повеќе ги боли и им дава веднаш да помислат дека неможат да простат. А им се чудам ... како да не знаат дека денес веќе ретки се и девојките кои легнуваат со некого само и само ако го сакаат.:uvo:
Од друга страна, често знаат да изградат одбранбен ѕид околу нив со теоријата дека нив еден секс може и ништо да не им значи, па од старт не треба ни да се двоуми девојката дали да му прости.
Затоа муабетов нема крај, доколку сме наумиле да ја цепидлачиме работава. Тој што верува во себе, во врската и во партнерот, доколку биде изневерен не треба да прости и точка. Дали е машко или женско, изневерен е со некоја трета личност, значи не е доволно почитуван и сакан од партнерот. На тоа освен крај, ништо друго не е препорачливо.
Добро, не велам дека нема и мутави плашливци кои се врзуваат за неверни партнери и никако да ги пуштат покрај се`, но сигурна сум дека јас никогаш нема да сум таква. И машко да бев исто ќе мислев.:toe:

Жените полесно простуваат затоа што се одмаздољубиви, и се водат по „ќе ти простам, ама ќе ти вратам“...

Мажите не враќаат, ама затоа и не простуваат!
Мажие во една реченица ја објаснуваат цела проблематика.
Одлично кажано.

има вистина во постот на трн ама и да не заборавиме на женска глупост :):)

така да или од некоја огорроомна љубов или од патеики

Да се прости е човечки.
Да не се прости е право на личен избор.
Простувањето не е селективно резервирано само за едниот пол. Секој човек што трезвено размислува си има своја граница на толеранција, колку недела ќе бидат потребни за нејзино преминување зависи само од него самиот.
Сепак, нема ништо благородно ниту пак добродушно во простувањето кое би значело дозвола за некој да прави будала од нас самите.

Едноставен одговор- машкото его е големо колку универзумот.
Во контекст на ова, мажите и жените имаат и различен поглед на работите. Пример, ако девојка спие со друг маж, тогаш го сјебува мажот во поим, гогаѓа во его и му ја руши сликата-ОНА Е САМО МОЈА.
девојките пак се поемотивни, девојките не се толку повредени ако маж спие со друга девојка. напротив женскиот мозок ќе биде многу повеќе сјебан ако мажот и каже дека сака друга.

Па ако се сите жени ко мене, тогаш дефинитивно женските полесно простуваат. Еве тргнувајќи конкретно од мене, на почетокот нормално сум навредена и се чувствувам повредена дека ме изневерил... ама ако видам дека тој постојано ме бара, се извинува, вика дека згрешил и ред други глупости... му простувам. На крај и краева верувам во љубовта и би преминала преку мојата гордост во нејзино име.

Не би рекла дека е тоа правило, иако има многу вистина во ова.
Зависи од околности, а сепак највеќе зависи од затвореноста или конзервативноста на жената.
Познавам девојки кои простуваат се и сешто, само зошто имале секс со типот. Нали, кој ќе ги ,,земе,, после?

Од друга страна, на моја кожа знам што значи јас да простувам и мене да ми се простува.
И да бидам искрена, јас потешко простив!

Кај маж погази се, само не гордоста.
Повеќе нисшто не треба да се каже.

Па ако се сите жени ко мене, тогаш дефинитивно женските полесно простуваат. Еве тргнувајќи конкретно од мене, на почетокот нормално сум навредена и се чувствувам повредена дека ме изневерил... ама ако видам дека тој постојано ме бара, се извинува, вика дека згрешил и ред други глупости... му простувам. На крај и краева верувам во љубовта и би преминала преку мојата гордост во нејзино име.

Не простувам неверство никогаш ,колку сака таа нека се извинува во една друга тема еден дечко имаше напишано една интересна работа во однос на ова Кога вазната ќе се скрши веќе не е иста .

Чим некој на некого простил неверство...тури им пепел и на двајцата.

И тој што изневерил е несаглам личност....а тој што простил,има душа на врапче,и од пусти страв дека ќе остане сам/а простил.

Ме мрзи да пушувам на темава,оти знам случаеви каде што со свои очи виделе како ги изневеруваат...плус и остануваат со достоинство рамно на згазен пикавец пред околината....и што е најбитно простуват,и после тоа се најсреќни...оти демек ете тој/таа ветил дека тоа веќе нема да се повтори.:tapp:

А чудна работа,како им успева со тоа ветување дека во иднина нема да се повтори....зар претходно имаат право на едно неверство???

МАШКОТО ЕГО е виновникот
Точно.
Поради тоа его, мажите се во состојба да ја изгубат и единствената жена што ја сакале, знаејќи дека никогаш повеќе нема да им се врати. Во состојба се да патат по неа ако треба и цел живот, да бидат во врски со девојки кои не ги сакаат, само поради тоа пусто его и гордост. Мажите знаат колку вреди особата што е покрај нив, но тоа предоцна го сфаќаат....дури откако ќе ја изгубат.
Додека жените поради љубов (зборам за нормалните, не за одмаздољубивите кучки) ќе поминат преку многу грешки на партнерот (не мора да е неверство, туку психичко малтретирање и праење "фраер" )но ќе се изборат да останат со него.
Ама женско кога гледа дека некој свесно си подигрува со нејзините чувства и со неа како личност, дека пробува да праи будала од неа, тогаш го жалам машкиот пол. Кога женско ќе почне да враќа на ист начин како машкото, со сите некоректни постапки и ќе стави крај на врска, тогаш мажите забораваат на егото. Постојано се во прашалници зошто тоа им се случило, а забораваат дека 100 стапа по туѓ грб помалку болат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom