Зошто жените полесно простуваат, а мажите потешко?

• Креатор на темата Креатор на темата _elektra_
  • Време на започнување Време на започнување
Чим некој на некого простил неверство...
Знаеш како викаат, човечки е да се греши, а христијански да се простува.

Незнам зошто, ама сите мислат дека ако простат, личноста Х и Y треба повторно да се вратат на старо. Да напрајме разлика: едно е да се прости, друго е да се заборави нештото ко да не постоело.

А дека полесно простуваат жените, сум немал некое позитивно искуство. Секој можи да биди злопамтило, па да ти ги удри некои работи од нос. Зависи од карактер.

Чим некој на некого простил неверство...тури им пепел и на двајцата.

И тој што изневерил е несаглам личност....а тој што простил,има душа на врапче,и од пусти страв дека ќе остане сам/а простил.

Ме мрзи да пушувам на темава,оти знам случаеви каде што со свои очи виделе како ги изневеруваат...плус и остануваат со достоинство рамно на згазен пикавец пред околината....и што е најбитно простуват,и после тоа се најсреќни...оти демек ете тој/таа ветил дека тоа веќе нема да се повтори.:tapp:

А чудна работа,како им успева со тоа ветување дека во иднина нема да се повтори....зар претходно имаат право на едно неверство???

Види, луѓето грешат.
Јас сум од оние парови кои си ,,простиле,,.
И тоа си ,,простивме,, многу одамна.
Од тогаш функционираме многу подобро него предходно.
На грешките се учи, иако да, најмногу ме нервира кога некој некого прави будала, а овој другиов молчи.
Со свои очи се и сешто видов, никако не се дочудев, што по ѓаволите им е на луѓево, дали се нормални што простуваат...

Како жените полесни простуваат? Злопамтила невидени се! Низ нос ќе ти го вадат повеќекратно простеното низ годините.....

Како жените полесни простуваат? Злопамтила невидени се! Низ нос ќе ти го вадат повеќекратно простеното низ годините.....

Јас сум исклучокот... кој го потврдува правилото :)
Се согласувам дека жените се позлобни од мажите.

Точно.
Поради тоа его, мажите се во состојба да ја изгубат и единствената жена што ја сакале, знаејќи дека никогаш повеќе нема да им се врати. Во состојба се да патат по неа ако треба и цел живот, да бидат во врски со девојки кои не ги сакаат, само поради тоа пусто его и гордост. Мажите знаат колку вреди особата што е покрај нив, но тоа предоцна го сфаќаат....дури откако ќе ја изгубат.
Додека жените поради љубов (зборам за нормалните, не за одмаздољубивите кучки) ќе поминат преку многу грешки на партнерот (не мора да е неверство, туку психичко малтретирање и праење "фраер" )но ќе се изборат да останат со него.
Ама женско кога гледа дека некој свесно си подигрува со нејзините чувства и со неа како личност, дека пробува да праи будала од неа, тогаш го жалам машкиот пол. Кога женско ќе почне да враќа на ист начин како машкото, со сите некоректни постапки и ќе стави крај на врска, тогаш мажите забораваат на егото. Постојано се во прашалници зошто тоа им се случило, а забораваат дека 100 стапа по туѓ грб помалку болат.

Ти да не работиш у некоја феминистичка невладина организација.:)

Толкав пост си напишала,и никаде не кажа дека жена што може на маж да му направи,дека тоа и ѓаволот останува изненаден од ѓаолштината на жената(како што викаше Колозов).:D

Ти дали намерно или не,но постот те навлекол да го продолжиш само низ призмата на болката и страдањата на една жена(ооо таа света кревкост и невиност),од страотните и непромислени постапки на мажите управувани од нивното его(џелати кои на рацете имаат траги од свежа девичанска крв) ....т.е ако некој странец ти го чита постов ќе помисли дека сме у некоја арапска земја,кај што жените се завиткани од глава до пети,и не мрдаат од дома.:pos:

Ајде сеа у нареден пост напиши за женското его,или у превод одмаздољубивост....за да не ни рушиш рејтинг по полова основа.(барем 25% у постот пишува за тоа,како што си е ред по рамковен)

Знаеш како викаат, човечки е да се греши, а христијански да се простува.

Незнам зошто, ама сите мислат дека ако простат, личноста Х и Y треба повторно да се вратат на старо. Да напрајме разлика: едно е да се прости, друго е да се заборави нештото ко да не постоело.

А дека полесно простуваат жените, сум немал некое позитивно искуство. Секој можи да биди злопамтило, па да ти ги удри некои работи од нос. Зависи од карактер.

Па грешка е да навредиш некого без да промислиш,или нешто сл......а дека неверството е грешка,воа е нешто ново што сум го слушнал....интересно ко ќе си фатиш женска,ќе ја оставиш да си прави грешки(изневерува)....оти тоа е човечки да се греши.:icon_lol:

Тоа дека е христијански да се простува е точно...но една од божјите заповеди вели : "не прави прељуба".:)

Види, луѓето грешат.
Јас сум од оние парови кои си ,,простиле,,.
И тоа си ,,простивме,, многу одамна.
Од тогаш функционираме многу подобро него предходно.
На грешките се учи, иако да, најмногу ме нервира кога некој некого прави будала, а овој другиов молчи.
Со свои очи се и сешто видов, никако не се дочудев, што по ѓаволите им е на луѓево, дали се нормални што простуваат...

Незнам како вие го сфаќате тоа простување на неверство,но мене тоа ми изгледа ненормално....

Бидејќи личноста која што изневерила,не изгубила ништо(бидејќи и е простено)....така да,во иднина таа иста личност ако има во даден момент доволно дискреција,пак би го повторил неверството(со гарант).

Чим со некој сте повеќе од 3-4месеци во врска,и чим како возрасни и свесни луѓе си кажете дека сте во озбилна врска....тогаш ако некој изневери,клоцата и ај здраво,и перманент бан...така нека си прави со некој "полиберални партнери".

Луѓе сфатете дека личноста не се менува преку ноќ(ни преку годините)....може само да потиснува некои желби,и фантазии...но ако им се укаже доволно дискреција,тие стапуваат на дело.

Ти да не работиш у некоја феминистичка невладина организација.:)

Толкав пост си напишала,и никаде не кажа дека жена што може на маж да му направи,дека тоа и ѓаволот останува изненаден од ѓаолштината на жената(како што викаше Колозов).:D

Ти дали намерно или не,но постот те навлекол да го продолжиш само низ призмата на болката и страдањата на една жена(ооо таа света кревкост и невиност),од страотните и непромислени постапки на мажите управувани од нивното его(џелати кои на рацете имаат траги од свежа девичанска крв) ....т.е ако некој странец ти го чита постов ќе помисли дека сме у некоја арапска земја,кај што жените се завиткани од глава до пети,и не мрдаат од дома.:pos:

Ајде сеа у нареден пост напиши за женското его,или у превод одмаздољубивост....за да не ни рушиш рејтинг по полова основа.
Работава скокотни ме да се насмеам :tapp:
За да го сфатиш постот, треба да го прочиташ уште неколку пати.
Убаво сум објаснила од мој аспект, ако тебе не ти се допаѓа и имаш свое мислење тоа е друго. Прашањето е зошто жените полесно простуваат од мажите? Прочитај имам пишано. Пишав и дека има кучки кои сакаат да се одмаздат ако некој ги заебе, ама кој да прочита. Од желба да се испадне "фраер" и да се пише шодаенешо, па и да се извреѓа, се тресат зелени.
Барем у моите постови подеднакво не ги оправдувам ку*вите и идиотите.

Незнам како вие го сфаќате тоа простување на неверство,но мене тоа ми изгледа ненормално....

Бидејќи личноста која што изневерила,не изгубила ништо(бидејќи и е простено)....така да,во иднина таа иста личност ако има во даден момент доволно дискреција,пак би го повторил неверството(со гарант).

Чим со некој сте повеќе од 3-4месеци во врска,и чим како возрасни и свесни луѓе си кажете дека сте во озбилна врска....тогаш ако некој изневери,клоцата и ај здраво,и перманент бан...така нека си прави со некој "полиберални партнери".

Луѓе сфатете дека личноста не се менува преку ноќ(ни преку годините)....може само да потиснува некои желби,и фантазии...но ако им се укаже доволно дискреција,тие стапуваат на дело.

Сега зборуваме за паралелна врска, долго време боцкање во грб или за one-night-stand кој не научил на грешката?
Има нешто пострашно од простувањето - грижата на совест.
Ако тој што изневерил еднаш, искрено се покае, не значи дека повторно ќе направи иста работа.
Јас сум изневерила, простено ми било, сум се покајала, не сум направила истото пак.
Какви 3-4 месеци, јас сум во многу подолга врска од тоа :)
И јас на дечкото сум му простила, не знам дали повторно ме изневерил, но не сум начекала никакви симптоми - не знам.

Личноста не се менува преку ноќ, токму и затоа постои простувањето. Ако личноста со години била добра и фер и чесна и верна, зошто мислиш дека преку ноќ ќе стане максимално неверна и нелојална?

Работава скокотни ме да се насмеам :tapp:
За да го сфатиш постот, треба да го прочиташ уште неколку пати.
Убаво сум објаснила од мој аспект, ако тебе не ти се допаѓа и имаш свое мислење тоа е друго. Прашањето е зошто жените полесно простуваат од мажите? Прочитај имам пишано. Пишав и дека има кучки кои сакаат да се одмаздат ако некој ги заебе, ама кој да прочита. Од желба да се испадне "фраер" и да се пише шодаенешо, па и да се извреѓа, се тресат зелени.
Барем у моите постови подеднакво не ги оправдувам ку*вите и идиотите.

Јас никаде не те навредив...туку намерно сакав да ти кажам дека постот од таа гледна точка си е ок...но ти фали делот каде што треба да кажеш и што се машките можат да претрпат,заради заслепеност во женската.(и заради тоа ти наведов дека мажите си ги претставила како џелати).

А тоа што ти мислиш дека јас од лебот ти земав,со тоа што чисто најпозитивно ти сугерирав за пропустот...тоа си е твое.

А ова стварно не знам што ти значи,и за кој ти е наменето!? :
-"Барем у моите постови подеднакво не ги оправдувам ку*вите и идиотите"

Сега зборуваме за паралелна врска, долго време боцкање во грб или за one-night-stand кој не научил на грешката?
Има нешто пострашно од простувањето - грижата на совест.
Ако тој што изневерил еднаш, искрено се покае, не значи дека повторно ќе направи иста работа.
Јас сум изневерила, простено ми било, сум се покајала, не сум направила истото пак.
Какви 3-4 месеци, јас сум во многу подолга врска од тоа :)
И јас на дечкото сум му простила, не знам дали повторно ме изневерил, но не сум начекала никакви симптоми - не знам.

Личноста не се менува преку ноќ, токму и затоа постои простувањето. Ако личноста со години била добра и фер и чесна и верна, зошто мислиш дека преку ноќ ќе стане максимално неверна и нелојална?

Ај уште еднаш прочитај си ја болдиранава реченица.

Оти јас не гледам никаква логика....викаш личноста не се менува преку ноќ,и дека затоа постои простувањето???:eek:...и после продолжуваш...дека ако цел живот била фер и чесна тогаш како ќе станела неверна и нелојална.

Значи едно со едно нема логика....значи ако некој изневери...шо демек оти у минатото била,чесна и верна демек пак ќе си се врати по старо и више нема да се повтори???...па ако е за така 99% од неверствата,што ги прават луѓето им се за првпат во животот(пред тоа исто си биле,верни,чесни и сл.).

Муабетов ти е ко у стил....ако некој крадец од дома ти го украде цел накит,дека ти ќе му простиш,оти порано у средно по етика имал 5ка???

Ај уште еднаш прочитај си ја болдиранава реченица.

Оти јас не гледам никаква логика....викаш личноста не се менува преку ноќ,и дека затоа постои простувањето???:eek:...и после продолжуваш...дека ако цел живот била фер и чесна тогаш како ќе станела неверна и нелојална.

Значи едно со едно нема логика....значи ако некој изневери...шо демек оти у минатото била,чесна и верна демек пак ќе си се врати по старо и више нема да се повтори???...па ако е за така 99% од неверствата,што ги прават луѓето им се за првпат во животот(пред тоа исто си биле,верни,чесни и сл.).

Муабетов ти е ко у стил....ако некој крадец од дома ти го украде цел накит,дека ти ќе му простиш,оти порано у средно по етика имал 5ка???

Па јас ти кажувам личен пример, а не што би, ако би. Ме разбираш?
Некој член имаше напишано ,,се што ќе се случи еднаш не мора да се повтори.. се што ќе се случи два пати, сигурно ќе се случи и по трет пат...,,
И така е.

Еве да не зборувам за другите, не би било во ред, но за себе.
Јас сум изневерила, ми простиле, никогаш не ми се случило повторно и не ми паднало на памет.
Ми било простено зошто години предходно сум била лојална и чесна и дечко ми знаел дека сум свесна дека сум погрешила и дека сум се покајала.

Не можеш да споредуваш со некој крадец што имал 5ка етика. Зборуваме за личност со која си долго време, со која низ се и сешто си поминал, која се жртвувала за тебе. Зборуваме за личност која ја сакаш, на крајот.

Јас кога простив неверство (прва простив!) во обзир го земав тоа што простував на личност која си го даваше животот за мене, која ме држеше за рака во болници, која беше со мене и кога бев многу лошо. Еднаш ми погреши, ми призна.
Не се каам што сум простила.

А ова стварно не знам што ти значи,и за кој ти е наменето!? :
-"Барем у моите постови подеднакво не ги оправдувам ку*вите и идиотите"
Дека секогаш сум била критички настроена кон ку*ви и идиоти (мажот кој изневерува и очекува прошка е идиот, а жената ку*ва) .
Наменета е за тие што спаѓаат во наведените категории.

Дека секогаш сум била критички настроена кон ку*ви и идиоти (мажот кој изневерува и очекува прошка е идиот, а жената ку*ва) .
Наменета е за тие што спаѓаат во наведените категории.

Јас сепак и двајцата би ги нарекла идиоти, со заедничко име.
Курва е покомплексно за објаснување ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom