Зошто вистинската љубов е кратка?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ги генерализирате работите. Не мора да значи дека ако некоја врска е долга е вистинска љубов, не мора да значи ако некоја врска е кратка дека тука нема простор за вистинска љубов и исто така не мора да значи дека мора да сте во врска за да постои вистинска љубов. Секој може да зборува за себеси, но не и општо. Во љубовта нема правила, владеат чувствата. Така што вистинска љубов може да постои и таму каде што ние не ја гледаме, затоа велам секој за себеси.

Некако не ми одат ови работи за поистоветување-вистинската љубов кратка?А што било тогаш тука вистинско?кога велиме дека нешто е вистинско тогаш го чуваме, го негуваме и гледаме да трае што е можно подолго.Мене оваа реченица ме потсека на некоја романса, кратка бурна страствена и во моментот кога завршила имаш чуство дека било вистинско и како што велат кратко ама слатко.Вистинската љубов според мене е онаа со која се чуствуваш спремно да го поминеш цел живот т.е со која сакаш да го поминеш цел живот.а некако цел живот не е еднакво со кратка љубов.Ова е мојот став можеби затоа што јас ја пронајдов мојата, а вие?:back:

Кога почнав да цитам од прва страна не ми беше јасно како Ромео и Јулија се наоѓаат на списокот на вистински и кратки љубови.Они се сакале вистински ама се убиле.Значи ако останале живи ќе продолжила нивната љубов.Но такви биле околностите.Исто како денес.Се распаѓаат врските на иницијатива на сосема друга личност која соли памет на еден од партнерите.Но доколку партнерите не дозволат ништо да им го попречи патот до среќата тогаш станува збор за вистинска љубов и нема да трае кратко,зашто и двајцата ќе се трудат да опстане.Кога си решен да го поминеш животот со таа личност и правиш нешто да го постогнеш тоа.

Можеби, само има разлика меѓу љубов и толеранција. Можно е да се луѓе кои се навикнати да толерираат секакви проблеми, па тоа не значи дека се сакаат. Не верувам дека вистинска љубов се одредува со тоа ако парот не се расправа и се што прават да не им пречи еден на друг. Тоа се едноставно истомисленици.

Нормално. Каква врска би била таа ако парот воопшто не се расправа.. Мислам дека после секоја кавга или расправија се учат грешките кои ги прават партнерите, за другиот пат да не ги повторуваат.
Иначе, врска во која постојано се случува нешто исто, е монотона и брзо и се гледа крајот.
Некогаш кавгата е уба, а посебно ако по кавгата, кхм.. Ју ноу ват ај мин :)

Hmmm...pa mislam deka ne moze da se dade bas nekoj konkreten odgovor na ovaa tema... i ne znam bas dali moze da se napravi bas takva razlika deka samo kratkite ljubovi se kratki...iako se slagam...no, ne znaci i deka vistinskata ljubov ne moze da bide dolga i da trae...

Вистинската љубов нема врска со времетраењето, таа е измислена од Касандра кога сватила дека Игнасио не е нејзината вистинска љубов, туку е Луи Давид.

Зарем мааните ја одредуваат вистинската љубов?

се разбира дека не, ноприфаќањето на нечии мааини и правењето компромиси за да се остане заедно е дел од таа вистинска љубов.

Можи да е кратка само ако не е вистинска.

Затоа што ништо не е вечно. Се има крај, со време мора да "изветрее" љубовта и да се "оладат" страстите, колку и да се големи. Впрочем, мислам дека големата љубов побрзо исчезнува.

Затоа што ништо не е вечно. Се има крај, со време мора да "изветрее" љубовта и да се "оладат" страстите, колку и да се големи. Впрочем, мислам дека големата љубов побрзо исчезнува.

убави зборови, само се однесуваат на страста, не на вистинската љубов, зашто таа љубов која е вистинска низ се ќе помине, таа љубов во се верува, на се се надева, таа љубов станува уште посилна низ годините,како кога не знам кое срце е негово и кое е мое.

Се што е слатко е кратко .Обично на почетокот на врската партнерите се во некој љубовен занес,па некои можеби немале доволно време да се запознаат подобро и слично.Ако врската потраела подолго можеби ќе имала друг тек.

За да ти го загорчи животот на долго:) Стварно, еве јас уште се думам каква грешка направив, а ми беше фино.:nesum:

Kje napravam copy paste na mojot post na temata dali veruvate vo dolgi vrski poshto za mene temata e skoro ista :

hm hm ima neshto shto bash i ne mi e jasno vo temava.Pa vo princip ne moze da ne veruvame vo dolgi vrski, zatoa shto site kon toa celime vo glavno:Da si najdeme nekoj so koj kje ni bide ubavo dooolgo vreme(mozda nema da si ziveeme srekjni do krajot na zivotot ama bar nekoe vreme).Fakt e deka imame super spomeni od kratkite zatoa shto partnerot ne stignal da vidi deka ponekad nosime pamucni gakji i ne sme stignale da vidime deka on se ligavi vo son,i se ni izgledalo super sexy i sme raskinale vo onaa faza na najzaljubenost poradi x pricina.Ama seto toa ne e nishto vo sporedba so ljubov, razbiranje, poddrshka i doverba koi gi ima vo edna super vrska koja trae.A vremeto vprocem i ne e merilo,vrskite traat zatoa shto ednostavno ne sakame da prekinat-Vistinska ljubov

Bi ve zaprashala, sto mislite, zoshto vistinskite ljubovi, kako od tipot na ljubovta na Romeo & Julia, traat kratko?
Moe mislenje e deka ako bile podolgi, nemalo da bidat vistinski i da se zdobijat so takov ljuboven intenzitet, silina i vecnost...
A sto mislite vie, bash me interesira?!:helou:

Vistinskata ljubov ne prestanuva!!!

колку прекрасни зборови, никогаш не престанува, низ се поминува, дури и низ едни зборови кои болат најдлабоко во срцето, но знам дека праведни се, зашто тоа ги кажува.

Се согласувам, вистинската љубов е вечна. Таа трае независно од тоа дали врската опстанала. Ако престане, тогаш не била вистинска љубов, најверојатно била нејзината заебана полусестра - заслепувачката страст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom