Зошто вистинската љубов е кратка?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Вистинската љубов е вонвременска, не се мери ниту во секунди, ниту во милениуми. Поради тоа е вечна. Нема рамки, граници, дефиниции, ограничувања, и што е најважно не се троши, па затоа ниту умира.

Погорново не е излитена фраза, ниту пак некоја романтична изјава. Кој почувствувал вистинска љубов ќе знае и препознае, кој не почувствувал, нека ова биде инспирација да ја пронајде. :)

Ако е вистинска љубов ке трае вечно. Ако се сведува само на напразно зборување те сакам ова она ништо....

od kade toa deka vistinskata ljubov e kratka, ako bila kratka znaci ne bila vistinska ljubov

mislam deka nema vistinska ljubov ili ima no nie nikogas nema da doznaeme dali sme so nea ili sme ja propustile, dali bila kratka ili ne. Velat se sto e ubavo kratko trae i od toa ova za vistinskata ljubov deka e kratka. ne veruvm deka postoi vistinska ljubov ili mozda taka poubavo se cuvtvuvam koga ke go kazam toa, zasto ako pak veruvas ti ke tragas da ja najdes a ljubovta ne se bara taa sama doaga i si odi.

Абе не мора да значи али се дешава да биде кратка ..и токму поради тоа што е голема и вистинска и што премногу ќе се грижиш за секоја ситница се да биде у најдобар ред ..баш некоја таква глупа ситница еден ден ќе го донесе крајот ..

nema vrska...nemora da znaci se sto e ubavo deka kratko trae...odev so edno devojce podolgo vreme pa bese ubavo...i vistinskata ljubov ne e kratka...oti veke ako e vistinska.ako dvajcata se sakaat mnogu..togas znaci ke pominuvaat preku se...(sekoj ima pravo da zgresi..ama dokolku se povtoruva greskata togas toa ne e ljubov)i ke bidat zaedno..dodeka se trudat i sakaat da bide ubavo ke bide ubavo..a ako ne se trudat dzabe e se .....seto toa ke bide se dodeka ne zgasne ljubovta na nekoj..

Таман работа да немаше. Кој рекол дека мора да е кратка?

Прва мисла што ми помина низ глава беше дека .. кратка е затоа што не е таа вистинската..

Ако била вистинска љубов , значи треба да опстане и не постои нешто што ќе ја уништи или скрати таа љубов..

За мене една од карактеристиките (ако можам така да речам) за една вистинска љубов е баш времето кое двајцата се заедно. Неможе некој да ми каже дека врска која траела 1-2 недели била вистинска љубов.Јас и после една година врска се прашувам дали е вистинска љубов ( според мене вистинска љубов се наоѓа еднаш а тој човек ми е сродна душа).А тоа со Ромео и Јулиа..па незнам..Тие двајца не поминале многу време заедно и не ги сознале маните на другиот, за покрај тоа да останат заедно. така да не се прав пример..

jas mislam deka vistinsata ljubov trae dolgo...najdolgo...ponekogas boli no taa zasekogas ostanuva ako e stvarno vistinska(bi sakala da mi se sluci takva ljubov):)

Bi ve zaprashala, sto mislite, zoshto vistinskite ljubovi, kako od tipot na ljubovta na Romeo & Julia, traat kratko?
Moe mislenje e deka ako bile podolgi, nemalo da bidat vistinski i da se zdobijat so takov ljuboven intenzitet, silina i vecnost...
A sto mislite vie, bash me interesira?!:helou:
vistinskata ljubov ne e kratka, a jas sum dobar primer za toa. vo vrska sum 7 godini i se poveke sum zaljubena. a teoriite deka zaljubenosta trae kratko so toa pagaat vo voda :D:wub::wub::wub::wub::wub:

Ништо не трае вечно, и таа некогашна вистинска љубов меѓу Ромео и Јулија, што постоела, доживеала свој крај.
Вистинската љубов може да трае, и трае, и трае , прашање на време до кога, некогаш и таа мора да пукне, тоа се чуства и емоции кој неможат да траат и виреат вечно, и тие бледеат и се забораваат

Вистинската љубов нема врска со времетраењето, таа е измислена од Касандра кога сватила дека Игнасио не е нејзината вистинска љубов, туку е Луи Давид.

Тие двајца не поминале многу време заедно и не ги сознале маните на другиот, за покрај тоа да останат заедно. така да не се прав пример..
Зарем мааните ја одредуваат вистинската љубов?

Зарем мааните ја одредуваат вистинската љубов?

На некој начин, затоа што на почетокот ти изгледа партнерот/ката совршен, затоа што не си го/ја запознал вистински. Нормално е дека и тој/таа ќе имаат мани, нели никој не е совршен.

Откако ќе ги запознаеш неговите/нејзините мани, тогаш ќе увидиш дали го/ја сакаш, затоа што да сакаш вистински некој, е да го сакаш со сите негови доблести и мани.

На некој начин, затоа што на почетокот ти изгледа партнерот/ката совршен, затоа што не си го/ја запознал вистински. Нормално е дека и тој/таа ќе имаат мани, нели никој не е совршен.

Откако ќе ги запознаеш неговите/нејзините мани, тогаш ќе увидиш дали го/ја сакаш, затоа што да сакаш вистински некој, е да го сакаш со сите негови доблести и мани.
Можеби, само има разлика меѓу љубов и толеранција. Можно е да се луѓе кои се навикнати да толерираат секакви проблеми, па тоа не значи дека се сакаат. Не верувам дека вистинска љубов се одредува со тоа ако парот не се расправа и се што прават да не им пречи еден на друг. Тоа се едноставно истомисленици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom