Зошто вистинската љубов е кратка?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Bi ve zaprashala, sto mislite, zoshto vistinskite ljubovi, kako od tipot na ljubovta na Romeo & Julia, traat kratko?
Moe mislenje e deka ako bile podolgi, nemalo da bidat vistinski i da se zdobijat so takov ljuboven intenzitet, silina i vecnost...
A sto mislite vie, bash me interesira?!:helou:

Hmmmm a sto ti dava povod za da kazes deka onaa na Romeo i Julija bila vistinska?I zasto dolgite ne se vistinski?Malce cudno mi e ova

Не, туку обично во кратката врска немаш време да ги научиш негативните особини на твојот партнер, не трае долго врската за да ти здосади и затоа ти изгледа дека баш во таа врска (обично на лето, со некој од странство) била присутна вистинска љубов.

Pa mozebi se narekuvaat vistinski, zatoa sto se cuvstvuvala ljubovta, strasta i samo toa ostanalo, a ako e podolga togas so tek na vreme se gubi taa strast i preminuva vo navika i zatoa si velis moze ova ne e vistinskoto!

Lady напиша:
Bi ve zaprashala, sto mislite, zoshto vistinskite ljubovi, kako od tipot na ljubovta na Romeo & Julia, traat kratko?
Moe mislenje e deka ako bile podolgi, nemalo da bidat vistinski i da se zdobijat so takov ljuboven intenzitet, silina i vecnost...
A sto mislite vie, bash me interesira?!:helou:

Сите добро знаеме се што е убаво трае кратко ...
Но љубовта која ја доживеале Ромео и Јулија ја доживуваат и уште многу др. љубовни парови за кој сме слушнале и ке слушаме ..
Можеби еден од тие парови во кој љубовта е Вистинска е твојата љубов мојата или некоја трета за која повеке или помалку знаеме
Секоја љубов има свој вовед заплет кулимнација и крај
Секоја љубов има свој подеми и падови
Секоја љубов има своја вечност ..белег трага на една мината срека прекрасни моменти и големи задоволства:back:
Без разлика на тоа колку трае љубовта Кратко или Долго ..Дали е вистинска или не ..секоја е посебна и зрачи со посебен сјај и шмек каде што уживаат вљубените особи:smir:

kaj ima vistinska ljubov? i nekoj neka mi objasni toa sto podrazbira??? privremena strast,iskrenost... nop

Вистинската љубов никогаш не е кратка! Таа трае цел живот.

Вистинската љубов е кратка оти брзо гори...

Се е така во универзумот...

Се што е силно (јарко) трае пократко...колку да изглеа големо и моќно.

Земете ги ѕвездите за пример, што поголема и потопла ѕвезда помалку живее...повеќе енергија троши да се храни...

И на крајот донесуваме заклучок дека вистинската љубов е осудена на пропаст...

Можете да живеете со тоа?

Zal mi e sto ne se soglasuvam so toa deka vistinskata ljubov trae kratko... Ako e vistinska ljubov, dovolno e silna da mu istrae na vremeto! Jas imam 4godisna vrska vo koja najskreno uzivam! Ne velam deka sekoj den e prepoln so strasti i izlivi na neznosti, ama sepak mi e super so covekot so koj sum, i ni e ubavo kako i prviot den...mozebi zasto znaeme kako da go odrzuvame seto toa za da trae....

Volkswagen напиша:
Вистинската љубов е кратка оти брзо гори...

Се е така во универзумот...

Се што е силно (јарко) трае пократко...колку да изглеа големо и моќно.

Земете ги ѕвездите за пример, што поголема и потопла ѕвезда помалку живее...повеќе енергија троши да се храни...

И на крајот донесуваме заклучок дека вистинската љубов е осудена на пропаст...

Можете да живеете со тоа?

А што ако се спротиставиме на тој пропаст ????
И од каде фактот дека е осудена таа вистинска љубов на пропаст од самиот почеток :nesum: ???

Јас дефинитивно мислам дека токму вистинската љубов е долга љубов. И мислам дека долгите врски се дефинитивно резултат на вистинска љубов. Барем според меото искуство!

Lady напиша:

А кој те излажа дека траат кратко? :raz:

Затоа што не е вистинска.
Ако за вас љубов претставува минлив занес и увеличување на доблестите на личноста на која сте наклонети,тогаш жалам.
Вистинска љубов не постои,како и сродни души.
Се е до компатибилноста и заедничките интереси.И нормално честичките што се привлекуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom