Зошто сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Дали можеш подолу од ова?!

Ама најискрено те прашувам. Ај покажи се што имаш, убедливо прво место држиш во некултура и сиромашни обиди за дискусија.
Satan is that you? :gjavol:
IMG_20200906_233019_927.jpg

Не е срамота да ве привлекува некој што не ви парира интелектуално, зашто и онака муабетот нема некоја врска со сексуалната/физичка привлечност. Прашањето е дали ќе реагирате на тие нагони, или ќе си почекате поцелосен пакет.

Не мислиш дека ова што сум го пишал и тоа што си го пишала е исто?
Дечко, кој дел од пишаното не го разбираш?! Се фати за нешто што не беше тема на дискусија и во погрешна насока го водиш муабетот.

Зборев за тоа дека поентата на врските и имањето партнер не е расплодување и продолжување на фамилијарната лоза, туку да најдеш човек со кого ќе може да си поминеш квалитетно добар дел од живот. Поддршка, љубов, разбирање, предизвик.

Физичкиот изглед, го забележуваш на прва, ама е нешто што е пролазно и занемарливо (барем во моите очи).
Фокусот го ставам на карактерот на човекот, неговите перцепции, начинот на кој што ме третира. Ако такво нешто нема, однак нема ништо.

За Бред Пит, не алудирав дека е глуп, туку убав. И ако Бред Пит нема 2 грама мозок, џабе е убав.

Ете, толку имам да кажам на темава.

Не е срамота да ве привлекува некој што не ви парира интелектуално, зашто и онака муабетот нема некоја врска со сексуалната/физичка привлечност. Прашањето е дали ќе реагирате на тие нагони, или ќе си почекате поцелосен пакет.
Обично од телеком поскапи се целосните пакети. За ова не знам, ама претпоставувам е исто :coffee:

Муабетот е зошто сте сами, а опнување и бегање секој на своја страна не го решава тоа!
Како да вртиш, мора да се види дали ќе биде пакетот или ништо од дружбата!
Автоматски споено мислење:

Има може некои :unsure:
Знам една таква, после почна да ја тепа како магарица, ама она сеуште мисли дека тоа е од љубов :facepalm:

Последно уредено:
Некој не си поминал убаво. :)

Што има лошо во паметните промени и во позитивната дискриминација на жената (некаде)?
Супер си пројдов, фала на прашање!

Нема ништо лошо во паметните промени, a тоа го потврдува ова:
Тешко е да се аргументира логичката природа на моралот, бидејќи логиката не се менува толку колку што се менуваат општествата.

А за дискриминацијата мислењето ми го знаеш.

Супер си пројдов, фала на прашање!

Нема ништо лошо во паметните промени, a тоа го потврдува ова:

А за дискриминацијата мислењето ми го знаеш.
Логиката воопшто не се менува туку општествата се менуваат па поради тоа се менуваат аргументите за моралот.

Логиката воопшто не се менува туку општествата се менуваат па поради тоа се менуваат аргументите за моралот.
Зборуваме за општествената логика и моралот, а не зборувавме за обичајот! Не за логиката општо. Општествената логика не мора да е факт. Пр. стара мома на 16 години! Нема да се разбереме никогаш за тоа. :)

Коментаров од дебилкава ме врати во детството и раскажувањата на баба ми дека во нејзино време немажена 18-19 годишна од "загрижената селска јавност" била прогласувана за "стара мома" а немажена 21 годишна била "со фалинка" :pos:
Сега гледам зошто те викаат "Брзи". :P Ми го зеде примерот.

Знам една таква, после почна да ја тепа како магарица, ама она сеуште мисли дека тоа е од љубов :facepalm:
Toa e еден од феномените на 21 век. Иако можеби коренот на тој "вирус" лежи во третирањето на жената во последните 2000 па и повеќе години. Јас имам такво искуство каде е "барано" од мене да сум дифтар. Пореметено е се...Едвард Бернајс и Холивуд во комбинација со сатанизирањето на жената од страна на религиите го имаат ова направено.
Жена наместо да биде симбол за спиритуалност испаѓа дека современата жена е роб на извитоперени нагони.....во голем процент. Ќе ме обвинат може за генерализација ама така е.....може и за мажите да разговараме, ама еве се фативме за ова.

Зборуваме за општествената логика и моралот, а не зборувавме за обичајот! Не за логиката општо. Општествената логика не мора да е факт. Пр. стара мома на 16 години! Нема да се разбереме никогаш за тоа. :)

Сега гледам зошто те викаат "Брзи". :P Ми го зеде примерот.
За што ли зборуваме не ми е ни мене ни логично ни факт а богами и чуден обичај...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom