Зошто постоиме? Која е нашата цел на живеење?

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
Браво бе брат ми го направи денот.:pos2::pos2::pos2:

Иначе ние сме тука за да бидеме свесни дека постоиме.За да дознаеме кој сме и што сме.

We are spirits having a human expirience.

Ние сме овде како што викаш ти да се разбудиме(просветлиме) но и ќе те допунам,да ја чуваме земјата да не направи пак некој зулум......

ние сме луѓе создадени од Господ Бог да живееме и создаваме, со одреден временски рок, кој Бог го одредил за нас,
верува дека сме од Бога и ништо нема да ме натера да верувам дека сме од мајмуни!

Tемата отворена од RoCkMaNMKD e споена со претходно отворенава тема затоа што се идентични.

И да, прекините со оф-топици.

Благодарам на вниманието и продолжете со дискусијата на соодветен начин.

bate kolku i da stavas smajlinja na vakvi prasanja veruj kolku pojke mislis na takvi stvari tolku povekje se povlekuvas vo sebe i povekje se izoliras od opstestvoto, odgovor na toa prasanje nema tuku ednostavno pronajdi se vo nesto sto ti pravi merak i sto te ispolnuva da go trosis vremeto na toa.
mene dvizecka sila mi e ljubovta, i sekogas koga sum zaljuben se osekjam ispolnet do maximum i se e mozno togas.
planetata zemja i univerzumot imaat nacin so koj ne kontroliraat nas. no ofc i nie niv gi kontrolirame, zatoa pazi sto posakuvas zasto eden den ke ti se ispolni 100%
ljubov+ dobra muzika+ tekila+ friends+ dobar opstestven status= the reason of living in my case. =]
se najdobro i ti preporacuvam da gi zapostavis tie prasanja, posto se dekoncetriracki i depresivni od koi sledat 300 mentalni sostojbi, ozbilno stop thinking and start doing ;)_
best wishes

Epa gledas kolku sme slabi nie lugeto. Mnogumina mislat deka sme "bogovi" na sebesi, a ustvari ne znaeme nisto za sebe, bukvalno nisto ne znaeme. Spored ova znaci deka ima Nekoj nad nas, Koj ne stvoril, koj znae zosto, kako sme stvoreni i kade e nasiot kraj. Toj e Bog, absoluten, stvoritel na sve, vidlivo i nevidlivo.

Epa gledas kolku sme slabi nie lugeto. Mnogumina mislat deka sme "bogovi" na sebesi, a ustvari ne znaeme nisto za sebe, bukvalno nisto ne znaeme. Spored ova znaci deka ima Nekoj nad nas, Koj ne stvoril, koj znae zosto, kako sme stvoreni i kade e nasiot kraj. Toj e Bog, absoluten, stvoritel na sve, vidlivo i nevidlivo.

Брат ти си у право нормално имаме креатор и сигурно не сме од кур ќеф настанати но ние од него се разликуваме само по тоа што не создал а моќта може да ни биде иста значи ќе повторам може а и не мора.А на креаторот(господ) наш јас сум му многу благодарен и го сакам но да се разбереме он не казнува он не убива он не се одмаздува абе алоуу он е ГОСПОД бе не е заебанција...:wink:

Абе ова е над сите граници.Вие како да сакате да бидете хипнотизирани и кога не сте.

Ние сме Богови исто како Господ(Бог).Нема никој над нас ние сами се направивме под нас и над нас и револуции кренавме зашто сме под и над нас.

Абе ова е над сите граници.Вие како да сакате да бидете хипнотизирани и кога не сте.

Ние сме Богови исто како Господ(Бог).Нема никој над нас ние сами се направивме под нас и над нас и револуции кренавме зашто сме под и над нас.
појасни ми го делот со раволуциите и со под и над:toe:

појасни ми го делот со раволуциите и со под и над:toe:
Па робовите и радничката класа се борат поради богаташите и кога ќе го прашаш зашто викаат па они се над нас и ние се бориме заради тоа.

Него да не забегаме офтопик во човечка природа е да се градира.

ние сме луѓе создадени од Господ Бог да живееме и создаваме, со одреден временски рок, кој Бог го одредил за нас,
верува дека сме од Бога и ништо нема да ме натера да верувам дека сме од мајмуни!
Oд кај си ти толку сигурен\a ????:helou:

Живееме само за на крај да умреме...нашиот живот е штафета по која трчаме ама никој не знае каде...

Живееме само за на крај да умреме...нашиот живот е штафета по која трчаме ама никој не знае каде...

Имаше еден вака се расправав со него дека сме живееле за да умриме, не е тоа цел, ако е тоа цел ќе се раѓаме и ќе умираме одма :)

Имаше еден вака се расправав со него дека сме живееле за да умриме, не е тоа цел, ако е тоа цел ќе се раѓаме и ќе умираме одма :)
Да ама еден ден сите ќе мораме да умреме, џабе ќе создаваме некои лични цели кога еден ден сите тие ќе згаснат...ништо немора да се праи освен да се умре...

Да ама еден ден сите ќе мораме да умреме, џабе ќе создаваме некои лични цели кога еден ден сите тие ќе згаснат...ништо немора да се праи освен да се умре...

Е добро де, ајде сега оди тргни си го пиштолот :) Зошто живееш кога знаеш дека се е за џабе?

Зошто живееме не знам, но знам дека колку и да размислувам нема да пронајдам одговор и знам и дека додека сме “тука“ треба да си поминеме најдобро што можеме и да не не боли ку* за ништо (како на пр. “зошто живееме...“) Едноставно уживај додека си жив.

Еден филозоф се затворил во една соба 30 години и размислувал “Што е животот?“ Кога веќе излегол, на улица среќава свој стар пријател. Пријателот го прашува:
- Па каде си ти сиве овие десет години?
- Во соба. Размислував што е животот за цело тоа време.
- И дали најде одговор?
- Да, најдов. Мислам дека најдобро би се изразил кога би кажал дека животот е како мост.
- Тоа навистина звучи добро, но дали можеш да бидеш малку поспецифичен?
- “Па,” – одговара филозофот после некое време воздивнувајќи, “можеби си во право, можеби животот навистина и не е како мост”. :smir:

Па затоа ти реков ете ако е така сите се раѓаме и одма ќе умираме ако е тоа целта во животот. Одговорими на ова која е тогаш смислата на постоењето да не постоиме?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom