Зошто постоиме? Која е нашата цел на живеење?

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
bate kolku i da stavas smajlinja na vakvi prasanja veruj kolku pojke mislis na takvi stvari tolku povekje se povlekuvas vo sebe i povekje se izoliras od opstestvoto, odgovor na toa prasanje nema tuku ednostavno pronajdi se vo nesto sto ti pravi merak i sto te ispolnuva da go trosis vremeto na toa.
mene dvizecka sila mi e ljubovta, i sekogas koga sum zaljuben se osekjam ispolnet do maximum i se e mozno togas.
planetata zemja i univerzumot imaat nacin so koj ne kontroliraat nas. no ofc i nie niv gi kontrolirame, zatoa pazi sto posakuvas zasto eden den ke ti se ispolni 100%
ljubov+ dobra muzika+ tekila+ friends+ dobar opstestven status= the reason of living in my case. =]
se najdobro i ti preporacuvam da gi zapostavis tie prasanja, posto se dekoncetriracki i depresivni od koi sledat 300 mentalni sostojbi, ozbilno stop thinking and start doing ;)_
best wishes
RESPECT ... ali jas su takov :/ moram da razmisluvam za nesh ne mozam da ne razmisluvam na pr. pred da zaspiam moram nesh da mislam da pravam da presmetuvam kako ke ispadne ova ona... ali na pr. koga sum so drushtvo ima dobro zurka zurkam se i tia prashanja mi se malo vazni :)

RESPECT ... ali jas su takov :/ moram da razmisluvam za nesh ne mozam da ne razmisluvam na pr. pred da zaspiam moram nesh da mislam da pravam da presmetuvam kako ke ispadne ova ona... ali na pr. koga sum so drushtvo ima dobro zurka zurkam se i tia prashanja mi se malo vazni :)

Мали, не се секирај секој си го поставил барем еднаш тоа прашање. Нема ништо лошо во тоа.

ok ae sakam da gi slushnam vashite mislenja dali se sovpagaat i taka :) imav eden sega drugar dojde od sk na edna moja nastavnichka vnuk ... i pochnavme neshto muabet ova ona i zazborevme na ovaa tema i negovoto mislenje se sovpadna so moeto sakam da vidam ima li nekoj drug koj vaka razmisluva ... :)

Shto sme nie lugeto zoshto bash nie shto sme nie koj ne sozdal nas stvarno li sme nastanale od majmuni postoi li gospod???
Ovie prashanja se nametnuvaat so zborot COVEK,LUGE...
Imam 13 godini od Makedonia sum...se pochesto mi se vrti prashanjava niz glava razmisluvam na svoj nachin eve neshto shto mislam za nash lugeto za toa shto nie pravime na ovaa planeta :) paa...da pochnam...
Jas mislam deka lugeto na ovaa planeta se nekoj vid na experiment od nekoj sosema treti ... znachi imalo povege vidovi na luge da pochneme od ovie nandratalec...(po biologija gi uchev pred nekoj den ali ne gi zapomtiv :D) znachi tie bile prvite experimenti se sozdavale podobri i podobri verzii na luge..nia sme neshto od najposlednite verzii neli site misleme deka do 3000 godina ke ima sovrsheni luge shto ke mozat da komuniciraat so mislite, ke bidat bezsmrtni...epa toa znachi deka nie ke izumreme deka homosapiensot(sovrsheniot choverk) ke izumre kako shto izumrele i postarite vidovi (nandratalecot...ne gi znam gi zaboraviv :) e sega koi se tie shto gi vrshat ovie experimenti shto go nadograduvaat chovekot ??? Dali e toa navistina Gospod? Dali postoi Gospod? Ne znam nemam nekoe gledishe za Gospod ...

Shto sme nie...zashto pa bash nie...shto barame nie na ovaa planeta...shto e celta...?

Znam deka poveketo bi se smeele na ova ali ipak ova e otvoren forum i sekoj si ima svoe mislenje :) ... pa kazete go i via vasheto mislenje za CHOVEKOT ! :)
Вака исто размислував и јас на твои години...и си ги вртев овие прашања во глава......не дека сега го знам одговорот ама едноставно ИСКУЛИРАВ:party3:

Ние живееме на планетата земја ,која е дел од на шиот сончев систем-нашето сонце е ѕвезда една од милијардите во нашата галаксија-а галаксијата една од милијардите галаксии..........итн
:toe: Земено во целина целиот универзум е толку голем а ние толку мали .....што се губиме во време-просторот и целата енергија што ја има универзумот :toe:
Бог-мајмун...религиите и верувањето во бога се резултат токму на незнаењето кај лугето кој се што се и зошто се ......потребата на еден старец или човек кој боледува умира и е свесен за тоа ----тука преработува фантазијата ,дека кога ке умре мора да има нешто понатаму мора да се постои во некоја друга форма ПР..духовна........зашто неможе после смрта да е крај да нема ништо...
не постои човек-мозок на светов што може да замисли, како слика во главата како тоа може нешто да нема крај? ...п,р универзумот и броењето, како можи да нема последен број? ,како можи вселената да нема крај?..п.р одиш одиш и мора да стигнеш некаде ...и тоа е едноставно незамисливо за нашите мали човечки мозочиња...
а и што има да се мисли убаво ни е има занимација (социолошкиот живот,парите пред се моќта,љубовта ,поколенијето):wink:
Е сега што не создало нас????
Јас лично не верувам во бога (во никој случај)да појаснам не верувам во бог како што го прикажуваат религиите (сите)
Од сите гледни точки...................
Можеби некој навистина експериментира со нас:toe:
како лекарите експериментираат со вирусите па ваков вирус па таков еден вирус уништува друг:toe:

Можеби сме дел од еден софтвер со кој управуват машини (МАТРИКС):toe:

Можеби сме експеримент на вонземјани :toe:

Можеби постои господ со бела брада кој седи на небото(рај пекол)

Можеби потекнуваме сите од еден организам од едно исто првобитно суштество паааа сме оделе на 4 нозе па мајнун па на 2 нозе па неарденталец паа ...шо ти знам шо и сме станале луге:toe:(науката)

Значи додека јас и ти сме живи нема никогаш да дознаеме.... зш животот е дел од историјата не е историја
можеш да веруваш во било која опција од погоре наведените ....ама додека си жив нема никогаш да дознаеш........е са после смртааааа никој не се вратил да каже...
така да јебеш не јебеш курац време пролази.......и најубоо е да се искулира околу тие прашања:toe:

Мислам дека ке ме разберете.....а можеби и сум луд:vozbud:

Многу од овие документарните програми кои што нивното опстојување го основаат на профит како Дискавери, Национал Географик не чини да се гледаат :icon_lol:. До 3000 година ќе бидеме бесмртни и ќе читаме мисли :icon_lol:, само треба човек да издржи дотогаш и ќе биде бесмртен :icon_lol:. Ееееееееее планови за 3000-тта година, ќе се запраша човек што толку интересирање за многу години во иднина кога нема да биде жив? Дали можеби длабоко во себе знае за својата бесмртна душа, или не? Дали очекува живот после животот, или сепак не? Дали на крај ќе завршиме три метра под земја и ќе не јадат црвите па потоа само мрак и темнина или сепак нема да биде така?
Многу прашања малку одговори :icon_lol:.

Таква дискусија за која порано имало 5-6 обиди во мистерии, не успеала т.е после 2та страница била заклучена или толку било од неа, тука сум сигурен дека има иста тема со која ќе ја спојат.

Shto sme nie lugeto zoshto bash nie shto sme nie koj ne sozdal nas stvarno li sme nastanale od majmuni postoi li gospod???
Imam 13 godini od Makedonia sum...se pochesto mi se vrti prashanjava niz glava razmisluvam na svoj nachin eve neshto shto mislam za nash lugeto za toa shto nie pravime na ovaa planeta :) paa...da pochnam...
Jas mislam deka lugeto na ovaa planeta se nekoj vid na experiment od nekoj sosema treti ... znachi imalo povege vidovi na luge da pochneme od ovie nandratalec...(po biologija gi uchev pred nekoj den ali ne gi zapomtiv :D) znachi tie bile prvite experimenti se sozdavale podobri i podobri verzii na luge..nia sme neshto od najposlednite verzii neli site misleme deka do 3000 godina ke ima sovrsheni luge shto ke mozat da komuniciraat so mislite, ke bidat bezsmrtni...epa toa znachi deka nie ke izumreme deka homosapiensot(sovrsheniot choverk) ke izumre kako shto izumrele i postarite vidovi (nandratalecot...ne gi znam gi zaboraviv :) e sega koi se tie shto gi vrshat ovie experimenti shto go nadograduvaat chovekot ??? Dali e toa navistina Gospod? Dali postoi Gospod? Ne znam nemam nekoe gledishe za Gospod ...

Shto sme nie...zashto pa bash nie...shto barame nie na ovaa planeta...shto e celta...?

Znam deka poveketo bi se smeele na ova ali ipak ova e otvoren forum i sekoj si ima svoe mislenje :) ... pa kazete go i via vasheto mislenje za CHOVEKOT ! :)

А пак тие “третите“, што се и зошто се “тука“? :)

1b- Ние луѓето сме најкоплицирани суштества на планетава со способност за апстрактно размислување
2б- Кој не создал сеуште не се знае, ама од мајмуни не сме, докажано. Стојат теории дека всушност сме “вонземјани“ т.е дека Планетата Земја е вештачки колонизирана од друга т.н нација.
3б-Господ за едни постои за други не, за мене не постои, мислам дека тоа е илузија, пропаганда, наметната на народот, за да го “воспита“ на некој начин, а воедно и некој да ќари на таа сметка.
4б- Македонија се пишува со Ј меѓу И и А
5б- Баш дека размислуваш на свој начин ти се вртат прашањава во глава, што всушност и е добра ствар, thinking outside of the box.
6б- неандерталците живееле паралелно со некој од предците на човекот.
7б- не мислиме така, 3000та година и не е така далеку, а како што тргнал светов нема да издржиме ни до 2150та, со оглед на тоа што свесно си ја уништуваме планетата за глупости, односно за пари. Бесмртни луѓе нема да постојат, поради тоа што не постои идеално функционирање на ништо, па во секој случај човекот ке мора да јаде, а ако е бесмртен, т.е еве да речеме да му се продолжи дупло рокот на живеење, планетата многу брзо ке стане пренаселена, ке се исцрпат сите ресурси, и на крај ке умреме од глад или жед.
7б- тие не изумреле, туку пополека преминале од една “верзија“ во друга, тоа се вика еволуција. Факт е дека дарвиновата теорија е побиена, ама делумно е точна, одреден дел на еволуцијата на човекот е можна, ама одреден стадиум нешто после првите човеколики суштества шо не биле целите прекриени во влакна.
8б- ако уопште се тоа експерименти, тие би биле нашите предци во секој случај, и кои се ке дознаеме само ако на некој начин се искомуницира со нив, ако нели, не се веќе изумрени, и колонизирањето не било принудно, колку да се одржи животот на расата.
9б- според мене господ е една илузија за нештата што човекот неможе да ги објасни, а бог, створителот на човекот, по некоја логика би биле тие, од тебе наречени “некои трети“.
10б - Тоа се вика атеист.
11б - ние сме луѓе, зашто баш ние неверувам дека некој уопште би дознал, што бараме на планетата и што е целта, да живееме, односно преживееме. Целта на секој човек, е да се роди, да живее, и да умре. Затоа се вика животен процес.

Благодариме на вниманието.

А пак тие “третите“, што се и зошто се “тука“? :)

Затоа што и кај тие “трети“ имало некои “трети“ и така натаму, безкрајно.

Мувлата на лебот = Луѓето на земјата. Think about it..

За да добиеш одговор на своето прашање, тргни од себе.
Сам дознај што цениш и кои се твоите вредности, и престани да бараш од другите луѓе да ти кажат кој си и што си.

@DonJas
Не е точно дека Дарвиновата теорија е побиена. Факт е дека досега таа е најточната и најлогичната теорија која го објаснува настанувањето на човекот и на сите видови воопшто.

Според нејзе, човекот е цицач, а негов предок е мајмунот. Човекот, како најадаптибилно суштество досега (неговата интелегенција го прави толку адаптибилен), успеал да завладее со целата планета. Ете како сме ние тука.

ovde sme za da stradame trpime i za da umreme!!!
Браво бе брат ми го направи денот.:pos2::pos2::pos2:

Иначе ние сме тука за да бидеме свесни дека постоиме.За да дознаеме кој сме и што сме.

We are spirits having a human expirience.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom