Зошто нема женски попови?

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Vone,Trikster,Tipster и остали...
Оваа реченица ви кажува само едно...
Напуштете ја дебатава и одете разговарајте за ова со кучиња или мачки.
И евентуално дрва.
Тие барем ќе ве ислушаат...
А дрвјата веројатно и имаат поголем потенцијал да ве сватат.
Гарантирано.

Постов ќе го разберам само како нечија мисла на денот....

Е вака љубовта е начин на жтвеење, тоа е живот во Бога, живот во Светиот Дух и заедничарење помегу човекот Бог, сето тоа со исполнување на домостројот Божји и во послушност на Бога Отца. Љубовта е долготрпелива полна со добрина, љубовта не завидува не се превознесува не прави ништо недолично небара свое не се срди не мисли зло на неправдата не се радува туку на вистината се радува, се извинува во се верува на се се надева се претрпува, љубовта никогаш не престанува.

Ај извини ме мислам дека нема да ми се повтори да бидам толку хардкор на зборови понатаму ...
Добро бе дечко што е проблемот со тебе прост си или ретардиран...ја те прашувам за љубов он ми набројува љубов ама само кон господ до толку ли си ограничен,кај се пријателите ,родителите, љубов кон спротивен пол ... мислам по прост и по ограничен пост неможе ни најзаостанатото американче да напише....
(уште еднаш ти се извинувам за грубите зборови ама неможев да најдам посоодветни за глупостиве што ги напиша)

Затоа што жената го направила првиот грев и го навела мажот да го стори истото. Затоа што жената нема брада.

Затоа нема женски попови

Ај извини ме мислам дека нема да ми се повтори да бидам толку хардкор на зборови понатаму ...
Добро бе дечко што е проблемот со тебе прост си или ретардиран...ја те прашувам за љубов он ми набројува љубов ама само кон господ до толку ли си ограничен,кај се пријателите ,родителите, љубов кон спротивен пол ... мислам по прост и по ограничен пост неможе ни најзаостанатото американче да напише....
(уште еднаш ти се извинувам за грубите зборови ама неможев да најдам посоодветни за глупостиве што ги напиша)

јас сум само грешен.:toe:.Сепак сето тоа што го набројав е дело на апостолот Павле, сепак сето тоа се ссе однесува во одност на секоја љубов доколку ти ја делиш љубовта, брат, таа е една љубовта е во Христос живеј како што вели тој и целиот свет е твој животот во Христа(љубовта), е се.Љуби го Христа та преку него ке го засакас целиот свет но не со опрелестена љубов туку со вистинска.

.............................Љуби го Христа та преку него ке го засакас целиот свет но не со опрелестена љубов туку со вистинска.
Фала...фала.....сега засега го преферирам женскиот свет.

јас сум само грешен.:toe:.Сепак сето тоа што го набројав е дело на апостолот Павле, сепак сето тоа се ссе однесува во одност на секоја љубов доколку ти ја делиш љубовта, брат, таа е една љубовта е во Христос живеј како што вели тој и целиот свет е твој животот во Христа(љубовта), е се.Љуби го Христа та преку него ке го засакас целиот свет но не со опрелестена љубов туку со вистинска.

Ја викам ке се оправда и нема да испадне тоа што го напишав(да не се повторувам несакам да бидам вулгарен) он па дури и докажува дека е таков ... ако е господ добар психијатар тогаш господ нека ти е на помош....

...zatoa, sho ni bog, nemal zena...
Леле топ творецот на целиот свет се што создал создал во два рода маж и жена али затоа он немал жена ...јеа рајт

Не сум одговарал досега на ова прашање...само да ве исправам..Имало женски свештеници..во почетоците на црквата и тоа во католичките цркви..Подоцна тоа е исфрлено од пракса....
Тоа е уште случај во некои други цркви евангелската и некои лутерантски цркви

Не сум одговарал досега на ова прашање...само да ве исправам..Имало женски свештеници..во почетоците на црквата и тоа во католичките цркви..Подоцна тоа е исфрлено од пракса....
da no tie svestenicki nemale golemo znacane tie osven krstenie da izvrsat nemale pravo na drugi trebi da vrsat

Леле топ творецот на целиот свет се што создал создал во два рода маж и жена али затоа он немал жена ...јеа рајт

...ako imal zena, ke mu se meshala vo kreiranjeto na svetot sigurno...pochetokot mora da pochne odnekade, verata isto taka...ovdeka barajte odgovor na prashanjeto...vo kreacijata e tajnata...zatoa i im dal na zenite da kreiraat, a ne da zachnat plod...zaradi kompenzacija...

Ако мислиш во почетоците на Западната Црква, а не воопшто на почетоците на Црквата до 1054 год.

...ako imal zena, ke mu se meshala vo kreiranjeto na svetot sigurno...pochetokot mora da pochne odnekade, verata isto taka...ovdeka barajte odgovor na prashanjeto...vo kreacijata e tajnata...zatoa i im dal na zenite da kreiraat, a ne da zachnat plod...zaradi kompenzacija...

А што мислењето на женате е небитно или помалку добро од мислењето на мажот,може ако се умешала ке направел нешто подобро или не жената е проста и индивидуа од втор ред кај може она да знае...:uvo:
Пријател со ваков став подобро уште од сеа да почнеш да си меркаш феминизирани дечки пошо женско тешко...

А што мислењето на женате е небитно или помалку добро од мислењето на мажот,може ако се умешала ке направел нешто подобро или не жената е проста и индивидуа од втор ред кај може она да знае...:uvo:
Пријател со ваков став подобро уште од сеа да почнеш да си меркаш феминизирани дечки пошо женско тешко...

...ne naveduvaj na tvoe mislenje, nemav kazano takvo nesho vo mojot post...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom