Зошто нема женски попови?

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Зашо нема женски попови ..

Епа кога попот женски ќе каже , клекни ми пред мантијата , шо мислите , што ќе стори верникот ?

e so stori de?Aj objasni, nikogs nikoj ne rekol klekni mi pred mantija tuku koga klecime vo Crkva nie klecime pred Boga.

megy 12 apostoli na Isusa Hrista nemalo zena pa duri ni pomegy 70 nivni ycenici.Bidejki svestenikot e naslednik na 70 ycenici a episkopot na apostolite , logicno e zenata da ne ucestvuva vo prinesuvaneto na Svetite tajni

e so stori de?Aj objasni, nikogs nikoj ne rekol klekni mi pred mantija tuku koga klecime vo Crkva nie klecime pred Boga.
Зависи од тоа како гледаш на Бога и колкава ти е фантазијата... ако Бог го гледаш како брадосан човек во црна мантија а ти се наоѓаш под петрафилот коленичејќи пред него.... таман е, ти се посреќило.

Иначе шо бидна ќе има ли санкција за навредата на моја сметка или и јас да почнам да вреѓам ?
А зошто не прашаш дали ќе има санкција за оф-топик постови кои постојано ги праќаш по темиве? Шо бараше да пишуваш за тоа кој треба да внимава на граматиката? Ај седи си мирно и не скокај да бараш правда за нешто што самиот си виновен.
И ова е последна опомена до тебе и биди среќен што јас реагирам на темава. Да беше друг админ сигурно до сега бан ќе добиеше. Се сведува на ИЧ толеранцијата за уништување на темите. Па со ум.

Продолжете си со дискусија.

megy 12 apostoli na Isusa Hrista nemalo zena pa duri ni pomegy 70 nivni ycenici.Bidejki svestenikot e naslednik na 70 ycenici a episkopot na apostolite , logicno e zenata da ne ucestvuva vo prinesuvaneto na Svetite tajni

Зошто амо поради фактот дека е жена или...
Дај не попувајте :kesa: кажете нешто што ке држи, а не овој бил машко па и татко му е машко е затоа жената неможе и нашто личи тоа...

Хе,хе, малку да се вмешам. Не сите,ама има жени го брада. И сега? Има и жени со пореметен месечев циклус( изгубен). ??? Сами си се негирате кога велите - никој не го видел Бог, во тоа е суштината на верата, па од кај знаете што пол е Бог,а? Во суштина порано имало само две титули за владеење - крал(цар,фараон,...) и свештеник.Па не биле луди мажите да дозволат некој друг да им се меша. Дури и владетелки имало на прсти да ги броиш, и им советувале брзо да се омажат,оти сами...:nenene:

Затоа што се обесправени. Не се доволно ладни опортунистки за ладнотијата на црквите.
Дај не заебавајте со вакви теми.
Што е следно? Зошто жената не беше прва што стапна на месечината? Се знае што е машка работа и што е женска. И старата добра религија го знае тоа.

koga bila sozdadena zemjat vo 6 den bil sozdaden i prviot covek "Adam" sporet obrazot i podobieto na Sveta Troica a poto zenata "Eva" no zenata kako i denesnite zeni "brza"prva kasnala od zabranetiot plod i zatoa bila prokolnata da bide pod vlasta na mazot svoj a toj da i bide gospodar

koga bila sozdadena zemjat vo 6 den bil sozdaden i prviot covek "Adam" sporet obrazot i podobieto na Sveta Troica a poto zenata "Eva" no zenata kako i denesnite zeni "brza"prva kasnala od zabranetiot plod i zatoa bila prokolnata da bide pod vlasta na mazot svoj a toj da i bide gospodar
Шо не ја набркале само неа?

Celoto covestvo vo prvobitnata polozba ili sosotojba od sozdavanjeto e dobra i blazena, no so padot na praroditelite vo grev doaga i prokletstvoto odnosno protoevangelieto "I stavam neprijatelstvo pomegu tebei zenata tvoja pomegu rodot tvoj i porodot nejzin on ke ti ja gazi glavata ti ke go kasnuvan za petata"{(1.Moj.3,15)(1.Jov.3,8;Gal.4,4)} i potoa prokletstvoto na zenata "Ke ti gi umnozam i preumnozam makite koga si bremena;so boliki ke ragas deca, i ke bides pod vlasta na mazot svoj, i toj ke ti bide gospodar" (1.Moj.3,16) i prokletstvoto vrz mazot "Bidejki ja poslusa zenata i vkusi od drvoto, od koe ti zabraniv i rekov: - ne jadi od nego - zatoa zemjata neka bide prokolnata zardi tebe; so maki ke se hranis od nea se do krajot na svojot zivot"(1.Moj.3,17) ima i mnogu drugi raboti samo me mrzi da pisuvam koj saka moze da procita vo 3 glava od 1 kniga Nojseeva (bitie).:)

А јас се прашував од кај потекнува дискриминацијата на жените...оној горе праведникот полн со љубов и разбирање бил премногу осветољубив:kesa:

А јас се прашував од кај потекнува дискриминацијата на жените...оној горе праведникот полн со љубов и разбирање бил премногу осветољубив:kesa:

Можели малку објаснување на терминот ОСВЕТОЉУБИВ.

Celoto covestvo vo prvobitnata polozba ili sosotojba od sozdavanjeto e dobra i blazena, no so padot na praroditelite vo grev doaga i prokletstvoto odnosno protoevangelieto "I stavam neprijatelstvo pomegu tebei zenata tvoja pomegu rodot tvoj i porodot nejzin on ke ti ja gazi glavata ti ke go kasnuvan za petata"{(1.Moj.3,15)(1.Jov.3,8;Gal.4,4)} i potoa prokletstvoto na zenata "Ke ti gi umnozam i preumnozam makite koga si bremena;so boliki ke ragas deca, i ke bides pod vlasta na mazot svoj, i toj ke ti bide gospodar" (1.Moj.3,16) i prokletstvoto vrz mazot "Bidejki ja poslusa zenata i vkusi od drvoto, od koe ti zabraniv i rekov: - ne jadi od nego - zatoa zemjata neka bide prokolnata zardi tebe; so maki ke se hranis od nea se do krajot na svojot zivot"(1.Moj.3,17) ima i mnogu drugi raboti samo me mrzi da pisuvam koj saka moze da procita vo 3 glava od 1 kniga Nojseeva (bitie).:)
Осветољубивост........ти го напиша ова.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom