Зошто нема женски попови?

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
hm....:D
za da nema poremetuvanje vo poimot POPADIKI
mislam zenite na popovite:):):)

Феминизмот не достигнал да го обработи овој дел од општеството.
кај и да е и таму ќе се пробијат.
Напред жени!

So mesecnit ciklusna zena taa e necista i zatoa nedela po krvranjeto i se zabranuva da se pricestuva poradi povremeno krvarenje za da ne preku svojata krv isfrli del od hristovata

Оф мори мајко,дочекав и вакво нешто да прочитам!!!:nesum:

Абе Чаир кратко и јасно да си кажеше дека на жената и е забрането да оди во олтарот поради месечниот циклус,бидејќи во тој период таа се смета за нечиста и точка.

Што спомнуваш глупости од типот за да не исфрли дел од христовата крв преку својата. Ако за ова не ми дадеш поткрепа од Библијата,јас како муслиман барам од тебе јавно да им се извиниш на сите добри христијанки за оваа реченица и да ја избришеш од постот.:kafe:

Zatoa sto na tajnata veceta nemalo zeni!

никад се не зна...
да речеше дека си им светел таму и ај да те разберам дека немало жени... али 20века подоцна си роден така да ...

( не е водено од книги ден браунс стајл)

Имало жени таму имало! Ама анонимни биле!

Абе Чаир кратко и јасно да си кажеше дека на жената и е забрането да оди во олтарот поради месечниот циклус,бидејќи во тој период таа се смета за нечиста и точка.

Што спомнуваш глупости од типот за да не исфрли дел од христовата крв преку својата. Ако за ова не ми дадеш поткрепа од Библијата,јас како муслиман барам од тебе јавно да им се извиниш на сите добри христијанки за оваа реченица и да ја избришеш од постот.:kafe:

Омер, ќе си дозволам да одговорам во името до Чаир и тоа со библиски цитат:

„И кога јадеа, Исус зеде леб, го благослови, го прекрши и отако им го даде на учениците, рече:„Земете, јадете, ова е Моето тело„.
„И кога ја зеде чашата, заблагодари, им даде и рече: „Пијте од неа сите;
„зашто ова е Мојата крв на Новиот Завет, која се пролева за мнозина, за простување на гревовите.„ (Матеј, 26.26, 26.27, 26.28).
Од овие Исусови зборови, потекнува Свтетата тајна причест, без која нема вечен живот за православните христијани. Православните се причестуваат со телото и крвта Христови, во вид од леб и вино, преобразени во тело и крв Христови, под влијанието од енергијата од Светиот Дух.

Оф мори мајко и дочекав да прочитам вакво нешто па ти пријател сакаш да се ставиш во одбрана на жените во православната религија цццц
Еднаш кога ти реплицирав на еден твој пост имаше една реченица исчисти си го својот двор па влагај во друг така некако , да ти пообјаснам твојата религија која жената ја исповетува со робинка и и ги одзима сите права е ок али затоа христијанството не чини хех браво може и некој ке ти поверува на постовиве... топ си продолжи вака....

И затоа жената не може да биде поп.:nesvest:

А малце да ги засукаш ракавите и да под објасниш.:wink:
Dokolku Presveta Bogorodica bila prisutana na Tajnata vecera togas Bog ke dopustese sluzenje na prestolot, i izvrsuvanje na Svetite tajni. Spak grevot dojde preku zenata.:toe:

зошто мажите не раѓаат деца
исто прашање е па секој си има различен дар мажите да рот на свештенството жените на породот

Лол како може овакви теми да отварате нема женски попови а нема ни да има.. и читајте библијата ќе ви стане се јасно зашто нема итн..

Лол како може овакви теми да отварате нема женски попови а нема ни да има.. и читајте библијата ќе ви стане се јасно зашто нема итн..

Епа просветли не ако си ја читал библијата ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom