Зошто ја сакаме Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
L

.Lost Angel.

Гостин
Секој ден слушаме Македонија ова Македонија она, сега е на ред да ја тргнеме политиката настрана и да пише секој зошто си ја сака својата земја. Затоа би ве замолил вас останатите кои секогаш знаете да усерете некоја работа и да тепате сеир од причина што немате некоја попаметна работа би ве замолил убаво да не пишувате на оваа тема ако не ви се допаѓа и сл. :)

Еве јас да започнам :icon_mrgr:

25-25-prichini-zoshto-ja-sakame-makedonija-www.kafepauza.mk_.jpg
:pos:
Старо купујем или сега ќе го викнам циго да те земе ( како помал ми викаа кога бев немирен )
И утрото кога ќе те разбуди старо купујем :pos:

4-20-prichini-zoshto-ja-sakame-Makedonija-www.kafepauza.mk_.jpg

Ајвачето мое кое не можам да си ја замислам есента и зимата без ова преубаво нешто :love:

8-20-prichini-zoshto-ja-sakame-Makedonija-www.kafepauza.mk_.jpg

Ех Македонија мојата земја преубава со планини каде што можеш да си одмориш душичката
каде што ќе најдеш душевен мир :love: но исто земја преубава за велосипедизам :icon_mrgr:

22-20-prichini-zoshto-ja-sakame-Makedonija-www.kafepauza.mk_.jpg

Ручекот не е ручек ако не се напиеш едно преубаво Македонско вино :pipi:

14-20-prichini-zoshto-ja-sakame-Makedonija-www.kafepauza.jpg

Ех домашна чашка ракија за многу здравици :D 20-20-prichini-zoshto-ja-sakame-makedonija-www.kafepauza.mk_.jpg

Денот кога ми почнува со Македонски народни приказни :icon_mrgr:

mkd.jpg

kevpts10.jpg

220px-Macedonian_cuisine.jpg

Е јас многу сакам да напишам за оваа тема,
ама сега немам време тргам на работа,
а јас си ја сакам МАКЕДОНИЈА многу над половина век
а исто така и Скопје,но повеќе МАКЕДОНИЈА
кој не му се чека нека прочита во тема - Земјотрес
а кој сака ај го молам да го преврли тоа напишаното овде
50-години зошто ја сакам Македонија и Скопје.
Скопје кое не е тоа што беше порано и го нема тоа мое Скопје.Ај кој прв добива пиво.

Поради „Пиреј“, „Диво месо“, „Крпен живот“, „Црно семе“, „Големата вода“, ... поради големото природно богатство кое воопшто не го цениме, поради извонредната македонска народна музика,... Поради мултикултурализмот со кој сеуште не знаеме да живееме.

Не мешам политички зборови :icon_mrgr:
Е што има политичко тука,ти очигледно не си ги гледал клиповите со Владо Јовановски насловени како Мојата чудесна земја
Ај кажи сега што има политичко во тоа да си ја сакаш и да си ја промовираш својата земја.

Супер топлото лето и ретките ладни зими (зима од -30 е еднаш на 10 години), ефтина и слатка храна (ова е точно за цел Балкан), насмеани луѓе.
Многу е штета што музиката не е на ниво од почетокот на 90-тите, отпуштена и со многу надеж ...

И јас ја сакам МАКЕДОНИЈА
Macedonia-Sveti-Jovan-Bogoslov-Kaneo-Church.jpg

убавина на охридско езеро чиниш бистро белеит и ќе ве тера да заспиеш :)

matka-canyon-macedonia.jpg

убави планини и реки кое заборавиме да цениме

g_tajmless.jpg

прекрасна национална кујна :)

Е што има политичко тука,ти очигледно не си ги гледал клиповите со Владо Јовановски насловени како Мојата чудесна земја
Ај кажи сега што има политичко во тоа да си ја сакаш и да си ја промовираш својата земја.
Проект на влада на Република Македонија :icon_mrgr:

Многу слики од убави места за да се посетат (да се пројде зима таму, лето таму, пролет таму, итн) ама да се стигне до нив треба да работиш и да имаш пари за да платиш спиење во Маврово, на Шапка. Но нашава прекрасна татковина толку пари ни дава што неможе нормален човек да направи еден зимски или летен одмор.
Инфраструктурата ни е за нигде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom