Зошто имате потреба да флертувате и изневерувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Dolphin
  • Време на започнување Време на започнување
....da bidesh faten???...nedaj bozhe...pu pu skraja da e....:nenene:

StormAngel напиша:
Samo ako bidesh faten na krajot. :)

A aко не бидеш фатен, знае да горчи и повеќе :)

Ќе ти згорчи како голтка скопско на дете од 5 години кога од девојчето кое си го измамил ќе ги чуеш магичните зборови... Ама машко си, ќе издржиш.

Вредело, нели?

Или не?

Што знам, ај дефиниција за флерт и изневерување!??!!

За да знам дали сум го правел тоа.

Da de, kje gorci povekje.
Ako se dozvoli da se ide do toa. :)

Nikoj ne te tera da se zaljubis povekje vo personata so koja sto ste flertale ili pak varale. Normalno deka kje gorci povekje na kraj.
Oti tugoto si go sakas povekje od svoeto.
Starite rekle, u star bunar ne se pluka.
Star star, ama daa nekogas. :)

...abe ova mu doaga isto ko edna drugarka sto mi kazueshe koga ja prashav zasto ne rodi ushte edno dete???...a ona mi vika na mene...nemoze taka...ja ljubovta kon Marija nemozam da ja delam so nikogo drug!!!...mnogu sebichno razmisluvanje u sekoj sluchaj...pa koj ima srce ima i za poveke luge...a zivotot moze da recheme deka ke i go posvetime na edna samo...taka toa.:baeh:

StormAngel напиша:
Da de, kje gorci povekje.
Ako se dozvoli da se ide do toa. :)

Nikoj ne te tera da se zaljubis povekje vo personata so koja sto ste flertale ili pak varale. Normalno deka kje gorci povekje na kraj.
Oti tugoto si go sakas povekje od svoeto.
...pa normalno be...sea ke izigravame glumci ovde...ha...:zver:

[admin]Изменувај си ги постовите ако сакаш да додадеш нешто во нив. Немора за секоја нова реплика да постираш ново мислење.
Да не ти ги спојувам повторно... Ок?
- Acid[/admin]

StormAngel напиша:

Ете дете, ете УМ!!

У стар бунар не се плука оти даа, а у нов се плука оти даа!

Па сеа најди му крај. :pos2::pos2::pos2::baeh::baeh::baeh::baeh::drk:

Garfield напиша:
Што знам, ај дефиниција за флерт и изневерување!??!!

За да знам дали сум го правел тоа.

види вака..
флертот претставува .. покажување посебно внимание и наклонетост кон некоја особа најчесто од спротивниот пол..се манифестира со покажување на најдобрата можна страна на лицето кое флертува што неретко се случува таа страна да е лажна..сево ова се случува подсвесно и учесниците најчесто се занесени во еуфоријата на флертот и не ни приметуваат дека воопшто флертуваат..тука се вклучени „невини погледи“ , „случајни допири“ и така натаму..многу често знаат да окончаат некоја врска или уште почесто да повлечат поголеми проблеми доколку личноста со која флертувате не е вашиот/та партнер/ка.

Изневерувањето, од друга страна, пак претставува прашање на ставови..
Став - Што е за нас и нашите сфаќања изневерување..
Најчесто мажите мислат дека не изневериле се додека флертуваат со некоја особа..За нив изневерувањето почнува со бакнежите..секако усни на усни и поинтимните..
дури има и такви за кои дури сексуалниот чин станува неверство а се што било пред тоа се смета како ништо особено..
Дури и сајбер-сексот кај некои жени претставува неверство!!
Кај жените изневерувањето почнува некогаш со Флертот на својот партнер со некоја личност од спротивниот пол..
Секако ова не е случај кај сите личности од женскиот пол..
најчесто кај двата пола неверството започнува со бакнежите..

се надевм дека ти разграничив малку..
секако ова се само мои размислувања..кој сака може да ме побие во сфаќањата..ако некаде грешам еве овде сум најтенок сечете ме!

А кој вика дека имаме потреба да вараме?:)
Јас лично немам. :toe:Кога сум со некого, значи дека сакам да бидам со него, и дека ми е доволен само он.

Е сега, флертање е малце поинаква категорија. :pos: Малку безопасен флерт и не може многу да наштети... Колку да се внесе свежина, да не стане па досадно. :icon_razz Се додека не се премине границата, никого не повредува... Иако сепак е најпаметно да си се држиш до она што го имаш и да не чепкаш по другото. :)

Zatoa sto vernosta ednostavno ne e vo prirodata na lugeto.
Toa go citav nekade na internet, i pisuvase vernosta e vozmozna samo treba da se vlzoi trud

TWEETY*** напиша:
Zatoa sto vernosta ednostavno ne e vo prirodata na lugeto.
Toa go citav nekade na internet, i pisuvase vernosta e vozmozna samo treba da se vlzoi trud

...и емотивна зрелост која не секогаш има врска и со возраста :)

Колку убава работа емоциите и срцето кога влегуваме во врска или брак сеедно, да можат да се заклучат и да кажеш „Еве од денес не чувствувам ништо повеќе и за никого освен тебе (некој/ја)....ама не е така :helou: Животот често не носи во ситуации кога ова ќе се случува против наша воља.
Ќе летне по некоја искра некаде и некогаш, каде и кога „не смееш„ ( нели си во врска ) Ќе разгори веројатно и пламен понекогаш...ама тука доаѓа до израз емоционалната зрелост на поединецот и нормално изграден систем на вредности ( кој колку ги има :toe:)

[MkD]Scout напиша:
види вака..
флертот претставува .. покажување посебно внимание и наклонетост кон некоја особа најчесто од спротивниот пол..се манифестира со покажување на најдобрата можна страна на лицето кое флертува што неретко се случува таа страна да е лажна..сево ова се случува подсвесно и учесниците најчесто се занесени во еуфоријата на флертот и не ни приметуваат дека воопшто флертуваат..тука се вклучени „невини погледи“ , „случајни допири“ и така натаму..многу често знаат да окончаат некоја врска или уште почесто да повлечат поголеми проблеми доколку личноста со која флертувате не е вашиот/та партнер/ка.

Изневерувањето, од друга страна, пак претставува прашање на ставови..
Став - Што е за нас и нашите сфаќања изневерување..
Најчесто мажите мислат дека не изневериле се додека флертуваат со некоја особа..За нив изневерувањето почнува со бакнежите..секако усни на усни и поинтимните..
дури има и такви за кои дури сексуалниот чин станува неверство а се што било пред тоа се смета како ништо особено..
Дури и сајбер-сексот кај некои жени претставува неверство!!
Кај жените изневерувањето почнува некогаш со Флертот на својот партнер со некоја личност од спротивниот пол..
Секако ова не е случај кај сите личности од женскиот пол..
најчесто кај двата пола неверството започнува со бакнежите..

се надевм дека ти разграничив малку..
секако ова се само мои размислувања..кој сака може да ме побие во сфаќањата..ако некаде грешам еве овде сум најтенок сечете ме!
Epa, ondak ne znam zosto flertuvam, verojatno zatoa sto mislam deka na site ubavi zeni treba da im se posveti vnimanie.

Garfield напиша:
Epa, ondak ne znam zosto flertuvam, verojatno zatoa sto mislam deka na site ubavi zeni treba da im se posveti vnimanie.

А, да не ти годат и тебе нивните насмевки и погледи кои произлегуваат како одговор на твоето внимание? :baeh:

ednagood напиша:
А, да не ти годат и тебе нивните насмевки и погледи кои произлегуваат како одговор на твоето внимание? :baeh:

Аспољутно да!

Flert.....mislam deka samo se zalazuvate ako mislite deka preku edna takva rabota bi povredile nekogo...Edinstveno vleguvate vo situcija vo koja sami sebesi se valkate, a posle edvaj cekate da izlezete od seto toa cisti!

By the way, ako sakate toa da go napravite napravete go so vasiot partner!

Lady напиша:
Flert.....mislam deka samo se zalazuvate ako mislite deka preku edna takva rabota bi povredile nekogo...Edinstveno vleguvate vo situcija vo koja sami sebesi se valkate, a posle edvaj cekate da izlezete od seto toa cisti!

By the way, ako sakate toa da go napravite napravete go so vasiot partner!

Сами себе се валкаме?!? Со што? Со насмевка место благодарам на комплимент, со двосмислен збор со кој кажуваш дека се ти е јасно или со поглед со кој даваш до знаење до каде може да се оди?:helou:
Тука нема ама баш ништо валкано, :nenene: напротив, после долгогодишна врска ( во која сигурно нема или се премногу малку таквите моменти), каде веќе и на тебе и на партнерот се му е како веќе виден филм :drk:, ваков безопасен флерт, може само да ти ја разбуди помалку заспаниот или веќе рутински одговор на некој збор, допир или поглед.
Работите што си ги правиш со партнерот сигурно не се така безазлени како флертот,нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom