Izzie
MIG Fighter Pilot
- Член од
- 28 септември 2007
- Мислења
- 79
- Поени од реакции
- 1
еее тоа зависи од човекот...сепак,повеке преферирам сарказам одколку иронија:wink:и иронични....тоа чудо
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
еее тоа зависи од човекот...сепак,повеке преферирам сарказам одколку иронија:wink:и иронични....тоа чудо
а јас би сакала некој да ми дефинира разлика меѓу овие два поима...мада е офф топик...а за песимистите конкретно секогаш се негативни...боли глава од нив...ако се во врска дечкото/девојката ги вара, студенти увек после полагање очекуваат да паднат, ако работат шефот не ги сака...и ред други примери....еее тоа зависи од човекот...сепак,повеке преферирам сарказам одколку иронија:wink:
Buterfly напиша:Ех Лејди колку си само во право. Во такви случаи многу е тешко да останеш оптимист, тоа е. Ама животот е убав, сепак некогаш знае да биде многу суров.![]()
(според мене)а јас би сакала некој да ми дефинира разлика меѓу овие два поима...мада е офф топик...а за песимистите конкретно секогаш се негативни...боли глава од нив...ако се во врска дечкото/девојката ги вара, студенти увек после полагање очекуваат да паднат, ако работат шефот не ги сака...и ред други примери....
(според мене)
тие што иронизираат тоа го прават во скроз негативна конотација...а сарказмот е слично на иронија,само те тера да се поднасмееш малце
(повторувам,ова не е официјална дефиниција,онака тресам од ракав)
тоа е суштината на постовите :pos2:Па што тогаш пишуваш пост ако тресеш од ракав?:pos2:
Па на пример зашто оптимистите летаат, очекуваат премногу и ако не го добијат тоа што го посакуваат толку се разочаруваат и паѓаат. Песимистите не се такви, песимист е да се надеваш на добро но и да го очекуваш најлошото. Јас верувам во себе, во тоа што го работам и знам дека ќе успеам. Ама за се околу прво размислувам што како и имам доза на недоверба. Оптимист до крај хехе ок ама јас незнам таква да бидам. Кога многу работи се случиле и го разочарале човекот тој избира страна да не верува во се. Тоа е, некој пак продолжуваат по старо. Песимист сум, да, и животот ми е прекрасен, не летам и не верувам во се.
Дај не сери, животот бил убав. Носиш ник на луѓе кои гинеле за банална причина како жртви за болно задоволство на некои ројал дебили кои се производ на секс од братучеди и куп морони од работничка класа кои се дерат како стоки.кога животот е толку убав![]()