MEDDLE
уставен кривичар
- Член од
- 19 февруари 2008
- Мислења
- 1.995
- Поени од реакции
- 1.406
Само не знам како Маркс влезе на темава...
Епа брат, за MIKI1 , она што ти го рече вчера „Човекот ја менува природата по свој терк“, било чиста Марксистичка лага..
Понатаму, се е во рамките на дискусијата.. јебеш.. то е...
--- надополнето: 27 септември 2012 во 17:07 ---
За да одговорам на сите прашања го си ги поставил, ќе треба целиов ден да го изарчам на пишување одговори кон истите. Разбира се, немам таква должност: арчење ден за нечии интереси, туку арчење ден во славање на мојот Творец.
Како и да е, можам да одговорам, не ми е проблем, но ни оддалеку не очекувам дека ќе прифатиш било што од моите одговори, оти тоа е очигледно од ставовите кои ги изнесуваш, со априорна негација и омаловажување на мојата вероисповест и афирмација на се‘ што е овосветовно, што мене лично, не ме чуди...
И конечно, постојан работи и нешта кои не се учат од и на форуми, туку е потребна и лична заинтересираност кон истите, за што е потребен и ментален напор, а не само лагодно примање на готови информации, во стилот: „..Мене така ме учеа...„, или „...Јас имам прочитано тоа и тоа...„ а притоа да не се извлече никаков заклучок.
Промената на светогледот не е „секундарен„ настан , туку процес...Со различни светогледи и различни ментални оптики, едни и исти нешта се гледаат/толкуваат на различен начин.
Па ајде, тоа чекам, да земе и да почнеш да одговараш и да пишуваш одговори, а не празни фрази...
А за ова „И конечно, постојан работи и нешта кои не се учат од и на форуми, туку е потребна и лична заинтересираност кон истите, за што е потребен и ментален напор, а не само лагодно примање на готови информации, во стилот: „..Мене така ме учеа...„, или „...Јас имам прочитано тоа и тоа...„ а притоа да не се извлече никаков заклучок.“ чинам дека вчера истите тие фрази многу успешно ги користеше, кога говореше, како тоа те учеле физика во средно, па макрсизам во средно и на факултет.. но ете си заборавил.. Демек така тебе те учеле и демек си го прочитал тоа и тоа...
Чудо бе мајката како од вчера до денес не извлече еден заклучок, а така лагодно ги прифаќаш некои работи, примаш готови информации во стилот на „Мене така ме учеа.. или Јас имам прочитано тоа и тоа...“?
Да не заборави случајно дека вчера цела вечер се правдаше со тие фрази?