MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Твојата глава е затворен систем.
Хммм, а Твојата е ѓоа отврен и ај погоди: шо улева а шо излева од неа?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Твојата глава е затворен систем.
Немој да се трудиш да бидеш смешен, болиХммм, а Твојата е ѓоа отврен и ај погоди: шо улева а шо излева од неа?![]()
Епа едноставно е, тоа што ти го гледаш како сепуку на разумот, луѓето го гледаат како храна на душата. Ти имаш потреба твојот разум да биде кристално чист и во секое време беспрекорно непоматен. Но јас, немам таква потреба во животот, имам поинакви барања од себе, сакам во секое време да им удоволам на моите потреби, јебига тежок хедонист сум, таков и сакам да бидам.Се вртиме во круг. Дискусијата подразбира користење на знаци кои се симболи за поими. Поимите се носители на мислата и тие имаат некакво значење, и можат да се дефинираат со помош на други поими. Ако не можеш да го дефинираш поимот, тоа не значи духовност, тоа едноставно значи дека користиш бесмислици. За ова понатаму можеш да се информираш кај ликот од мојот аватар, од првата фаза на неговото дело.
Религиозните луѓе користата знаци зад кои не постојат поими кои можат да се дефинираат, значи продуцираат чиста бесмисла. Таа бесмисла понатаму се покрива со термини како духовна логика, инкарнатски или неинкарнатски аспект, и добиваа аура на мистика. Во суштина, драпај се каде што не те чеша. Немам апсолутно ништо против религиозните луѓе, затоа што јас можеби повеќе од нив ја разбирам нивната потреба. Но, потребата е едно, реалноста друго. Не планирам да извршам никакво сепуку на разумот, само затоа да им удоволам на моите потреби.
Епа едноставно е, тоа што ти го гледаш како сепуку на разумот, луѓето го гледаат како храна на душата. Ти имаш потреба твојот разум да биде кристално чист и во секое време беспрекорно непоматен. Но јас, немам таква потреба во животот, имам поинакви барања од себе, сакам во секое време да им удоволам на моите потреби, јебига тежок хедонист сум, таков и сакам да бидам.
Како и да е, крајната линија на муабетот е дека што и да кажеш во врска со религиите и колку тие се бесмислени, доаѓаме до делот каде јас ти викам дека религијата е потребна за човекот и човечкиот дух, за да остане здрава индивидуа. Ти тоа го негираш, јас сметам дека си игнорантен, не одиме никаде од тука натаму. Верниците остануваат верници, атеистите продолжуваат да се однесуваат кон нив како дебили само затоа што не можат да излезат од својата кутија на „Тоа не го пишува на гугл“ и тоа е тоа...
Како и да е, крајната линија на муабетот е дека што и да кажеш во врска со религиите и колку тие се бесмислени, доаѓаме до делот каде јас ти викам дека религијата е потребна за човекот и човечкиот дух, за да остане здрава индивидуа.
ОК, Мики се појави на темата, тоа е сигурен знак дека освен магарешки инает ништо повеќе нема да може да се прочита...
Најголемата неправда на овој форум е направено кога Мики1 не беше ставен во анкетата за најголем Антихрист на форумов... Ако целта на Антихристот е да му ги краде душите на Бог, Мики врши фантастична работа...
Ич не му ја мисли: еве ја ќа Те стаа на то листата со антихристи од форумов, а за секој случај, и ќа гласа за Тебе, да имаш бар еден глас...![]()
Подфорум религија без Мики би бил исто како спортски пренос без Игорче Трпевски.![]()
Подфорум религија без Мики би бил исто како спортски пренос без Игорче Трпевски.![]()
Напротив: не ги мешам законите со евреите и нивните прикаски, туку едноставно, природните закони се од Бога дадени и не се туѓи нешта во однос на вероисповеста.
А што се однесува до учењето, еве, „верувам„ дека Ти си експерт за природни науки па дај посочи кај ми е грешката...![]()
Епа едноставно е, тоа што ти го гледаш како сепуку на разумот, луѓето го гледаат како храна на душата. Ти имаш потреба твојот разум да биде кристално чист и во секое време беспрекорно непоматен. Но јас, немам таква потреба во животот, имам поинакви барања од себе, сакам во секое време да им удоволам на моите потреби, јебига тежок хедонист сум, таков и сакам да бидам.
Како и да е, крајната линија на муабетот е дека што и да кажеш во врска со религиите и колку тие се бесмислени, доаѓаме до делот каде јас ти викам дека религијата е потребна за човекот и човечкиот дух, за да остане здрава индивидуа. Ти тоа го негираш, јас сметам дека си игнорантен, не одиме никаде од тука натаму. Верниците остануваат верници, атеистите продолжуваат да се однесуваат кон нив како дебили само затоа што не можат да излезат од својата кутија на „Тоа не го пишува на гугл“ и тоа е тоа...
а Мики со својот магарешки инает просто ти ја одмиулува религијата..
Pa prirodnite zakoni ako se od Boga togas se kontra na 10 bozji zapovedi,
Ова не е точно. Ако ти се познати аргументите во полза на постоењето на Бог би знаел дека истите не држат вода гледано од критички аспект. Без разлика дали се работи за аргументот од апсолутна моралност, космолошкиот аргумент на Калам, петорката на Аквинас, онтолошкиот на Анселм или Декарт етц етц.... Подложени под критичко размислување сите паѓаат како кула од карти, ако мислиш дека грешам, повели одбери еден и ќе го разгледаме.На темата дали постои Бог сме дебатирале илјада и еднаш. Од сите дискусии е толку очигледно дека атеистите се оние коишто се игнорантни со тоа што не сакаат да ги прифатат аргументите на теистите како сериозни. Не можеш да водиш дискусија со некого ако не го вреднуваш како достоен соговорник.