Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се работи за вагање на авторитети...Во последно време сфатив(иако не сум чистокрвен атеист)дека џабе доаѓам на подфорумов.
Баш ќе искористам христијанска терминологија во моментов...тоа што ме имало овде обидувајќи се да докажам одредени неусогласености во кодексот на верување е исто како мастурбацијата како несвет чин кој не приближува до Пакостивиот Рогат Луциферио Де Ла Вега.
Ем грев(пред Бога,чие име се спомнува залудно),ем пукање во празно,бидејќи оние на кои им се кажува ионака одамна престанале да слушаат.
Razilel ти доаѓаш на подфорумов единствено да се социјализираш и да направиш енергетски баланс во организмот плукајќи по ограничените верници.
Sto gi motvira ateistite da doagaat na podforumov?
Клучен збор за разбирање е патот. “Јас сум Патот, Животот и Вистината“ - рекол Исус. Лесно и удобно е да се биде со стадото, да се одбере комотниот живот; но не е лесно да си наметне дисциплина и во целост да ја следи Исусовата заповед за морално совршенство. Но, различна е наградата за едното или другото.
Познатата христијанска толеранција. :pos2:А кој, у ствари, бил Тао? Некаков пат, велиш-земјан, бетонски, асфалтиран?....
Затоа што сакаат да слушнат интелигентен противаргумент кој би ги поттикнат да ја сфатат позицијата на оние од другата страна тоест -верниците/теистите.
Најмногу се нервират на апсолутистичка и дирекна пропаганда од оние за кои се добива впечаток дека се закоравени следбеници на писанието господово или за кои се убедени дека се припадници на определена секта.
И самите сакаат да бидат во можност да ги “пофалат“ верниците за малку поголема објективност која би ја прикажале или поголема толеранција.
Ова го забележав во нивните дискусии и затоа зборувам во нивно име.
Е сега факт е дека секогаш ќе имаме различна позиција и никогаш нема да можеме да го постигнеме “компромисот“ со оглед на тоа што тие сакаат да слушнат нешто поверодостојно и опипливо а ние појдуваме од една идеа во кој веруваме подифолт и се повикуваме на една книга која ним не им значи ништо што е логично со оглед на тоа што тие препознват авторитет во нучните книги.
Од таа гледна точка сметам дека дискусија помеѓу атеист и теист е беспредметна и невозможна.
А кој, у ствари, бил Тао? Некаков пат, велиш-земјан, бетонски, асфалтиран?....
Тоа што Тао е „постар„ од Христа (а не е) не значи дека ја има вистината со свои раце.
Прво Тао е сила..Исус е човек и Бог..Есенцијално кај Таото е да знаеш..кај Христијанството да бидеш..I da kako be toa TAO ne e postar od ISUS i Hristijanstvoto ???? :nenene: