Злато

• Креатор на темата Креатор на темата ice_cube
  • Време на започнување Време на започнување
Имам златна белезгија и златно ланче со крст, иста плетка се и никогаш не ги вадам.
Сакам да носам злато, ама прстени не можам, сум пробала ама никако да навикнам да носам прстен на рака.

Nekako mi e demode iskreno ne nosam ama za burma ke pravam ater i sakam da e mesavina od zlato i belo zlato toa bi nosel

Воопшто не сакам злато. Не ме привлекувало никогаш, а и доколку би носел, повеќе би го чувствувал како товар, зашто нонстоп ќе обрнувам внимание на тоа дали се' уште е на мене, да не ми го снемало и слично... Едноставно, не можам да се замислам себеси носејќи нешто златно на мене.:nenene:

Многу многу не ме привлекува златото, но незнам ми стана мерак во последно време и си носам едно златно ланче.

Малиот си го носам секогаш а големиот само на посебни прилики:)
2cgk1hs.jpg

Плус си носам 2 алки, прстенче и белегзија 12 грамска.

Само бело злато би ставила на себе и никакво друго. Жолтото ми е толку одвратно, не можам да се замислам да носам такво нешто на мене. Бљак.

Сељачки или не сељачки сакам злато:pipi:, носам 2 златни прстени на еден прст подарок од баба ми имам многу златни прстени ама не ги носам многу се тенки, а планирам да си купам уште два подебели прстени за на секој прст по еден :icon_lol: а и златно ланче подебелко со крст сакам ама здравјје тоа понатаму можеби ќе си купам, поважни ми се прстените:)

Многу не сакам злато.
Имам само златен прстен што не го вадам често, и златни обетки.

NE nosam zlato zosto mi izgleda mnogu mafijaski:nenene:. JAs nosam srebro.

обожавам злато и носам ланец нараквица бело со жолто злато обетки прстени 3-4 гломазни

Конечно дојде денот кој го чекав :)
Редно беше;)
50 грама е... има малку и бело злато :)
10021540.jpg

10021540.jpg

--- надополнето ---

72679_1650146927109_1040061165_1728795_7227038_n.jpg

Незнам зошто ама воопшто не сум вљубеничка во златото.Од злато може да носам само прстен и тоа по можност комбинирано со бело злато,нешто едноставно и неупадливо.Инаку ланчиња,обетки,нараквици несакам од злато,повеќе обожавам бижутерија која е во тренд и која можам добро да ја искомбинирам со гардеробата.

Еден МОДЕН ДЕТАЉ, што би рекол Миле Паника. Дали нараквица, ланче(ланец,ланчиште) прстен...
Дали вие сакате злато?
Дали носите злато...Или па можеби мразите?

Носиш ланче????? Ааааааа, го имаш АСУЦ на рука хеј....

Туку на темава... јас носам само еден прстен поклон од мајка ми и татко ми. Не сакам да се китам со злато, ама сакам да си купувам, порано месечно си купував по нешто, сеедно дали ланче, алка или обетки и стојат така ниту еднаш прошетани :pos:

rg2455.jpg

goldrings05.jpg

Драпај си меот за овие шо се џилитаат со бело злато прво и основно тоа така наречено бело злато ама ни најмалку не е злато.
Тоест така нареченото бело злато е само добра превара за лажење на глуп и прост народ да има вонего злато ама колку ? значи
20% злато 10% бакар и 70% никел ( во некој случаеви цинк) и неписмените веруваат тоест си мислат дека купуваат платина тоест паледиум а у ствари толку се глупи шо не се свесни дека ги ограбиле,така да лљубителите на бело злато боље нека земат некој прстен од инокс или хромрано железо пошо исти курац им доага а „ бело злато ’’ а обично железо хромирано :pos2:

--- надополнето ---

а и слободно можат да си намотаат парче громобранска лента околу врат иста вредност има со “белото злато„

Конечно дојде денот кој го чекав :)
Редно беше;)
50 грама е... има малку и бело злато :)
10021540.jpg

10021540.jpg

--- надополнето ---

72679_1650146927109_1040061165_1728795_7227038_n.jpg

Интересно ,убаво ланче. И моево е слично ,али моето е 25 грама ,најверојатно не е пуно ,би требало со иста големина да е . Над 30-40 грама не би носел ,мислам дека ова си е култорно ,не е нападно...и ме интересира од кај го зема ,да не го зема од кај Bushi ?

Се каам што не сум зел порано злато ,сега е многу скапо , 30 евра грам...а кај најдов па ја , баш сега да земам не знам.
P210911_19.28.jpgP210911_19.31.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom