Злато

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.957
Имам златна белезгија и златно ланче со крст, иста плетка се и никогаш не ги вадам.
Сакам да носам злато, ама прстени не можам, сум пробала ама никако да навикнам да носам прстен на рака.

M

MIL

Гостин
Nekako mi e demode iskreno ne nosam ama za burma ke pravam ater i sakam da e mesavina od zlato i belo zlato toa bi nosel

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Воопшто не сакам злато. Не ме привлекувало никогаш, а и доколку би носел, повеќе би го чувствувал како товар, зашто нонстоп ќе обрнувам внимание на тоа дали се' уште е на мене, да не ми го снемало и слично... Едноставно, не можам да се замислам себеси носејќи нешто златно на мене.:nenene:

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Многу многу не ме привлекува златото, но незнам ми стана мерак во последно време и си носам едно златно ланче.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Малиот си го носам секогаш а големиот само на посебни прилики:)

Плус си носам 2 алки, прстенче и белегзија 12 грамска.

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Само бело злато би ставила на себе и никакво друго. Жолтото ми е толку одвратно, не можам да се замислам да носам такво нешто на мене. Бљак.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Сељачки или не сељачки сакам злато:pipi:, носам 2 златни прстени на еден прст подарок од баба ми имам многу златни прстени ама не ги носам многу се тенки, а планирам да си купам уште два подебели прстени за на секој прст по еден :icon_lol: а и златно ланче подебелко со крст сакам ама здравјје тоа понатаму можеби ќе си купам, поважни ми се прстените:)

Член од
17 јуни 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
Многу не сакам злато.
Имам само златен прстен што не го вадам често, и златни обетки.

Z

ZeroStyle

Гостин
NE nosam zlato zosto mi izgleda mnogu mafijaski:nenene:. JAs nosam srebro.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
обожавам злато и носам ланец нараквица бело со жолто злато обетки прстени 3-4 гломазни

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Конечно дојде денот кој го чекав :)
Редно беше;)
50 грама е... има малку и бело злато :)

--- надополнето ---

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Незнам зошто ама воопшто не сум вљубеничка во златото.Од злато може да носам само прстен и тоа по можност комбинирано со бело злато,нешто едноставно и неупадливо.Инаку ланчиња,обетки,нараквици несакам од злато,повеќе обожавам бижутерија која е во тренд и која можам добро да ја искомбинирам со гардеробата.

H

HITCH

Гостин
Еден МОДЕН ДЕТАЉ, што би рекол Миле Паника. Дали нараквица, ланче(ланец,ланчиште) прстен...
Дали вие сакате злато?
Дали носите злато...Или па можеби мразите?
Носиш ланче????? Ааааааа, го имаш АСУЦ на рука хеј....

Туку на темава... јас носам само еден прстен поклон од мајка ми и татко ми. Не сакам да се китам со злато, ама сакам да си купувам, порано месечно си купував по нешто, сеедно дали ланче, алка или обетки и стојат така ниту еднаш прошетани :pos:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Драпај си меот за овие шо се џилитаат со бело злато прво и основно тоа така наречено бело злато ама ни најмалку не е злато.
Тоест така нареченото бело злато е само добра превара за лажење на глуп и прост народ да има вонего злато ама колку ? значи
20% злато 10% бакар и 70% никел ( во некој случаеви цинк) и неписмените веруваат тоест си мислат дека купуваат платина тоест паледиум а у ствари толку се глупи шо не се свесни дека ги ограбиле,така да лљубителите на бело злато боље нека земат некој прстен од инокс или хромрано железо пошо исти курац им доага а „ бело злато ’’ а обично железо хромирано :pos2:

--- надополнето ---

а и слободно можат да си намотаат парче громобранска лента околу врат иста вредност има со “белото злато„

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Конечно дојде денот кој го чекав :)
Редно беше;)
50 грама е... има малку и бело злато :)

--- надополнето ---

Интересно ,убаво ланче. И моево е слично ,али моето е 25 грама ,најверојатно не е пуно ,би требало со иста големина да е . Над 30-40 грама не би носел ,мислам дека ова си е култорно ,не е нападно...и ме интересира од кај го зема ,да не го зема од кај Bushi ?

Се каам што не сум зел порано злато ,сега е многу скапо , 30 евра грам...а кај најдов па ја , баш сега да земам не знам.
P210911_19.28.jpg P210911_19.31.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom