Злато, сребро или бижутерија?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

Злато, сребро или бижутерија?

• Вкупно гласачи
    305
Zolto zlato, belo zlato, srebren nakit, plasticni ili metalni bizuterii, SWAROVSKI kristali... ednostavno zavisnik od nakit. E sega, ne se kitam mnogu, ama si imam omileni parcinja nakit sto cesto gi nosam. Obozavam obetki i belegzii. Lancinja i ogrlici cat-pat nosam, a prsteni ne mozam da gi trpam na raceve. Ne znam zosto. Ne glasav na anketava, oti site varijanti na nakit gi sakam.

Лани носев златно ланче сега не носам ништо ... :toe:

преферирам бижутерија... има многу апаши во градов така да... страв ми е да носам злато...:pos2::pos2::pos2:
се зезам.. мразам злато... а со сребро се китам само на уши
бижутеријата е постојано на мене... па дури и на спиење:vozbud:

Сребро не носам никогаш, не ми се допаѓа.
Бижутерија носев до пред некое време, но излезе дека сум алергична, па после носење се исфрлам по кожата, се зацрвенува и чеша, па се откажав.
Злато користам најчесто и не сакам да се претрупувам со било што од накит.

Жолтото злато ми е многу кичасто, порано носев нешто минимално од сребро, сега само сребрен прстен и остало бижутерија.

не носам накит...шо знам зашо...

на бижутерија сум алергичен, среброто не го сакам, така да останува златото

Не сум по носење накити и слично. Некако на новогодишна елка се осеќам така. Инаку ако бирам би бирал сребро. Златото многу бргу влегува во нечии очи кои го сакаат.

злато мразам и освен златни обетки не носам никогаш
исто и со среброто

така да останува бижутерија :wink:

на сребро сум алергична па затоа не носам, злато носам многу ретко и тоа само бело а и за злато и за бижутерија важи тоа дека сакам ситни, нежни и неупадливи парчиња накит

Порано како помал носев бижутерија,али сега си носам злато.Златни обетки,златен ланец со крст и имам белегзија и прстен али тие послабо ги носам,зависи од прилика

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom