Животот е убав

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Сите викаат дека животот е убав таков каков што е , со сите проблеми и препреки кој треба да ги решаваме ... ама искрено ова сеа што ми се случува многу често ме доведува до истото прашање. вреди да се живее?

Вреди и тоа многу да се живее.

Зошто негативните работи ги гледаш како демотивација за живот?

Зарем треба толку лесно да предадеме и да се откажеме.

Според мене лошите работи во животот треба да ни бидат мотивација и поттик т.е. “школо“ за понатаму.
Лошите работи треба да не направат многу посилни за следните предвизвици во животот (за кој без дилема ќе кажам дека “вреди да се живее“).

Сум имала моменти кои ме допреле до дното....Колку беа страшни, толку ме натерале да сватам дека кога сум out од нив, животот е убав и треба да се ужива во него:pipi:

животот не е убав туку е прекрасен :toe:

zivotot e ubav..preksrasen..Cudo

""take the advantage of today because tomorow is no promise""
i
"Zivej go zivotot kako da si ziveel 100 godini i kako da ke umres utre"

Животот е убав- единствено ако така гледаш на него ! :pipi:

без разлика како се чувствувам во одреден момент, кога ќе го погледнам небото, сонцето, облаците, кога ќе го почувствувам ветерот и кога ќе го слушнам дождот знам! + малите рачиња и големите срца полни со љубов за мене.... Животот е прекрасен.

Животот е убав, да но сепак зависи за кого како и кој како гледа на нештата. :duel:

Животот ни е толку убав затоа што никогаш нема да се повтори.

Животот е убав само ако знаеш вистински да го живееш.
Доколку гледаш песимистички на работите,за ситници се замараш и слично,не може да ти биде убаво.Нормално дека секогаш има лоши работи,но има и работи за кои навистина вреди да се живее.А и без тешките моменти,без борбите и падовите не било тоа тоа.Сепак од грешките се учи и повеке цениме некои работи.

zivotot e ubav samo treba da se zivee

Има многу моменти кои ги нарекувам моменти на слабост. Тогаш животот ни најмалку не е убав, кога реално ќе ги согледаш работите околу тебе како не се сите баш некако розови, па тоа е некаква демотивација за живеење.

Од секогаш се водам од една реченица - Денес е првиот ден од остатокот од твојот живот.
И секое утро е наново така.
И кога ќе поминат тие моменти на слабост, кога ќе поминат тие мисли дека лоши работи ни се случуваат само нас, тогаш резимирано животот е убав. Можам да набројам многу работи со кои ќе кажам дека животот е убав, а многу малку се тие работи кои ме тераат да кажам дека не е убав.
Некогаш ситниците колку што го прават животот убав, толку и му ја одземаат убавината. Некогаш имам толку неаргументирано мислење околу тоа, како она со цветот - убав е, не е, убав е, не е.

Кога ќе погледнам колку прекрасни луѓе ме опкружуваат, сфаќам дека животот е и повеќе од убав. Животот е прекрасен. Една од основните мотивации за среќен живот е тоа да им упатам насмевка барем еднаш во денот до оние кои многу ги сакам. Сигурна сум дека и нив им е убав светот во кој постојам и јас.

И денес беше првиот ден од остатокот од животот, и утре ќе е, и секој нареден ден. Мое е да му се радувам на секое утро и да тргнувам секој ден во борба со светот.
Животот нанесува многу удари, наше е да ги примиме, без да возвратиме, затоа што ништо не удира силно како животот. Ние сме силни ако ги примиме тие удари и продолжиме понатака.

abe se soglasuvam deka zivotot e ubav ama ne znam zosto.Onaka ubav si e. Pa kakov i da e zivot si e :helou:

Животот е заебан.
Убав им е на оние кои научиле како да се сносат со секојдневието, оние кои научиле како да го живеат.

Убав е животот.Во него се се случува со причина,сите тие препреки кои што ни се наоѓаат на патот се токму оние кои што не учат како да се бориме во него и се токму оние кои што го прават животот поинтересен.Ако ни биде се исто,ќе ни стане здодевно пред време.
Во мојот живот има толку работи кои што ме прават среќна,кои што всушност и ми го прават животот убав.Има многу работи кои што ме исполнуваат,кои што со задоволство ги правам,воглавно тоа се некои ситници,за некој можеби неважни но за мене од преголемо значење.Како и да е,колку и на моменти да сме разочарани од него,колку и да губиме во него,се е тоа со причина.Животот на секој е убав,само едноставно треба да знае како да го живее.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom