Животот е убав

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Би сакала да напишете ваше мислење зашто е животот убав, и што е тоа што го прави животот убав?

Јас мислам дека животот е убав бидејќи е само еден, и се ова што се случува сега нема никогаш да ми се врати.И ова сега што куцам во моментов е единстен и неповратлив момент, и го трошам на отварање тема на форумот каде што трошам најмногу време од денот.

Убав е животот бидејќи секој момент ме исполнува, ме прави среќна и весела, ме прави да се чуствувам убаво што сум жива и што имам можност да го видам овој свет!
Животот е убав бидејќи можеш да сакаш, и да бидеш сакан. Да создаваш нови работи кои би можеле да останат после тебе и кои би им користеле на другите после тебе.
Животот е убав бидејќи знаеш дека постоиш, бидејќи си еден од милијардите, а знаеш дека сепак некој те цени и секогаш е тука за тебе.

Мојот живот е убав кога ќе се почуствувам сакана и прифатена од некоја личност. Мојот живот е убав кога ќе прегрнам некој од семејството. Мојот живот е убав кога ќе подарам нешто на некого, и ќе видам дека тоа му значи. Мојот живот е убав кога сестра ми ќе ме гушне и ќе ми каже дека и е мило што сум и сестра. Мојот живот е убав кога ќе помислам на сите мои пријатели и на нивната насмевка кога сме заедно....

има уште многу многу работи за набројување меѓутоа ќе оставам простор и за вас:wink:

haha mojot zivot e ubav radi istite raboti sto e ubav secij zivot pa vklucuvajki go i tvojot...pokraj toa sto go nabroja postojat uste milion raboti,a za mene edna od niv e toa sto te zapoznav tewe i sto si mi drugarka... :)

ThA-BiTcH напиша:
Би сакала да напишете ваше мислење зашто е животот убав, и што е тоа што го прави животот убав?

Јас мислам дека животот е убав бидејќи е само еден, и се ова што се случува сега нема никогаш да ми се врати.И ова сега што куцам во моментов е единстен и неповратлив момент, и го трошам на отварање тема на форумот каде што трошам најмногу време од денот.

Убав е животот бидејќи секој момент ме исполнува, ме прави среќна и весела, ме прави да се чуствувам убаво што сум жива и што имам можност да го видам овој свет!
Животот е убав бидејќи можеш да сакаш, и да бидеш сакан. Да создаваш нови работи кои би можеле да останат после тебе и кои би им користеле на другите после тебе.
Животот е убав бидејќи знаеш дека постоиш, бидејќи си еден од милијардите, а знаеш дека сепак некој те цени и секогаш е тука за тебе.

Мојот живот е убав кога ќе се почуствувам сакана и прифатена од некоја личност. Мојот живот е убав кога ќе прегрнам некој од семејството. Мојот живот е убав кога ќе подарам нешто на некого, и ќе видам дека тоа му значи. Мојот живот е убав кога сестра ми ќе ме гушне и ќе ми каже дека и е мило што сум и сестра. Мојот живот е убав кога ќе помислам на сите мои пријатели и на нивната насмевка кога сме заедно....

има уште многу многу работи за набројување меѓутоа ќе оставам простор и за вас:wink:

Bitch, да не имаше near-death experience, не дај Боже, па шо те натера да ја почнеш темава?

Темава ја префрлам во ОПШТИ МУАБЕТИ.
Не и беше место таму кај што си ја отворила. :wink:

Chandler напиша:
Bitch, да не имаше near-death experience, не дај Боже, па шо те натера да ја почнеш темава?

не, фала богу.
Едноставно, гледајќи како секој ден ми поминува и се ново што ми се случува се запрашав која е целта на мојот живот...
Гледајќи како некои други си ги уништуваат сами своите животи, дојдов до заклучок дека животот е убав, и дека се ти нуди на дланка, само дека треба малку памет за да го искористиш тоа.
Убавината на животот е да знаеш како треба да живееш...едноставно како секој ден да ти е последен:wink:
Ако имаш некој сон, не треба да се откажеш и да го оставиш да биде само сон.Треба да го живееш сонот, како да е реалност.:wink:

Јас секој ден си го кажувам тоа себеси.
Си си, ла вита е бела, но поубаво е кога го знаеш и го сфаќаш тоа.
Би напишал многу повеќе во врска со темава, но некако немам доволно време.

Мене животот ми го прават убав ситните нешта. Да речеме саатите. Обожавам саати. Имам 4-5 и денес си видов уште еден тисот, тамо на плоштад. Убаво ми е што има луѓе на кој им значам, кој го ценат моето мислење, кој имаат доверба во мене. Убав е затоа што имам 2 нозе, две раце, гледам, слушам, одам. Немам никаков физички недостаток. Животот е убав и со кокакола. Прошетка во парк со девојка, предизвикување насмевка на некое лице, брз интернет. Нови скии, нови лагери за ролерите. Нови пакетчиња на орбит мастиките. Тоа што можам да си остварам скоро се што ке посакам. Тоа што секоја вече ми стига смс порака од некој-а. Тоа што иам луѓе на кој можам да им се јавам во било кое време од денот за да побарам совет. Има уште многу многу нешта

Животот по дефиниција е убав ама ние си го расипуваме :wink:

zivotot mi go pravat luge onie luge koi gi sakam i koi mi znacat.zivotot mi go pravat ubav site gluposti sto gi pravam vo tekot na denot i pritoa se gazam od smeenje.mi go pravi ubav Barbie(my best friend) koga ke mi se javi,koga ke mi pise sms,ili pp na forum,i moram da nabrojam iminja(zasto doagaat na forum i citaat)ane,elena,lile,martince,mani i pile my bestes friends sto mn si gi sakam.zivotot mi go pravat ubav mama,tato i dadicka.zivotot mi go pravat ubav rozevite pufkasti penkalca sto si gi nosam za u skolo.mi go pravat ubav Candy Shop i Hoe We Do moite naj naj naj omileni pesni.uste poubav denot mi go pravi koga ke vidam Witheld ili Private number na mobilniot.mi go pravat ubav tostovite od kaj maki,beganjeto od casovi,idenjeto na kafe,forumov....i mn drugi raboti

Животот не е само да го бркаш сонот, оти можеш да се загубиш бркајќи го.

А ако некој не се свестил, ке стане свесен ако доживее несреќа, тогаш ќе почне да го живее животот. Добро, барем некои, некои се непоправливи.

Животот е убав . . . да . . . и бидејќи е прилично краток треба да се користи максимално, без да се ограничуваме со некои правила, што треба а што не треба . . .

Колку повеќе старееш толку побрзо ти поминува времето, а си се повеќе пасивен. Според мене најдобар начин да го користиш времето е да патуваш, да стекнуваш пријатели низ целиот свет, да осознаваш нови нешта . . . но современото општество не го дозволува тоа, како ученик/студент не си во можност да го користиш времето патувајќи низ светот пред се од финансиски аспект . . . после откако ќе се вработиш и основаш семејство па воопшто нема да можеш (едвај еднаш во годината ќе отидеш на летен одмор во Охрид или најдобар случај Грција) а имам и пријатели (пред се во странство) што имаат многу пари ама немаат време бидејќи постојано работат што е можеби и најлош случај.

Така да најдобро е да се вратиме во реалноста и да го живееме максимално она што ни се нуди . . . а за Кинескиот Ѕид, Андите во Јужна Америка, Мачупикчу, Вулканите на Хаваите, Лос Анџелес, Патување со Транс-Сибирската железница од Москва до Владивосток, Килиманџаро, долината на Амазон и патување во вселената можеме да гледаме документарни емисии со лажна надеж дека некогаш ќе отидеме барем на половината од овие места . . .

Сепак постојат и многу мали нешта кои не прават неизмерно среќни . . .

Zivotot e ubav.Toa osobeno dobro go znaat onie koi go gledaat kako pominuva pokraj niv.

"Животот е низа од лекции кои мораат да се иживеат за да бидат разбрани"-Хелен Келер

Животот е едно големо искуство, кој треба внимателно да се пробува за да се вкуси секоја негова страна, животот е еден голем учебник кој мора да се чита внимателно, лекција по лекција, зашто ако паднете на еден испит, со страв ќе чекорите кон следниот.

Животот е она што го носиме во нас, нашите инстинкти кои не насочуваат кога што да направиме, силата која извира длабоко од душата и ен води напрд кон нови хоризонти каде се крие непознатото, кое кога ќе го запозаеме чуствуваме како сето време да сме биле свесни за него.

Кога ќе размислиме внимателно, всушност ќе сфатите дека животот е како една епизода од огромниот серијал кој постојано ви го раскажуваат сите, а вие во него добивате една улога, која ако не ја одиграте правилно (предавајќи се сета, со сето свое битие) нема да ви се укаже втора шанса. Затоа, внимавајте!!!

Научете го уставот на животот, неговите 10 закони, а потоа побогати со уште едно знаење, зачекорете посигурно напред, таму каде што сте тргнале...

Прв закон-Ќе добиете тело

Независно дали ќе го сакате или мразите, ќе биде ваше за цел живот и затоа- прифатете го. Најважно е она што го носите во него.

Втор закон-Ќе добиете лекции

Животот е константо учење преку искуства, кој секојдневно дава можности да научите повеќе. Овие лекции се наменети лично за вас и нивнотот учење е клуч, за откривање на значењето и важноста на сопствениот живот и нивното исполнување.

Трет закон- Не постојат грешки, само лекции

Вашиот развој кон мудроста, е процес на експериментирање, обидување и правење грешки, и затоа неизбежно е некои работи да не одат според вашиот план и очекувања. Сочувството е лек за острите осуди на себеси и другите.Прошката помага во отфрлувањето на емотивниот товар. Однесувањето со интегритет, етика и хумор,особено способноста да се смееме на самите себеси и сопствените неуспеси се основа за ставот дека грешките се само лекции кои мора да се научат.

Четврт закон-Лекцијата се повторува се додека не се научи

Она што се манифестира како проблем, предизвик, вознемиреност, фрустрација се лекции и тие ќе се повторуваат се додека не ги видите како такви и не научите нешто од нив. Вашата свесност и способност за промени се неопходни за да се изврши овој закон. Основно е и прифаќањето на фактот деке не сте жртва на судбината или околностите-нештата се случуваат поради она што сте и она што го правите. Обвинувањето други луѓе или причини за вашата несреќа е само избегнување и негирање. Вие самите сте одговорни за вас и за она што ви се случува. Трпението е потребно, промената не се случува преку ноќ, затоа дајте и време да се случи.

Петти закон-Учењето никогаш не завршува

Додека сте живи ќе се појавуваат лекции кои мора да ги научите. Предадете му се на ритамот на животот, не борете се против него. Посветете му се на процесот на постојано учење и менување- бидете доволно скромни за секогаш да си ги признаете сопствените слабости и бидете доволно флексибилни за да се адаптирате од она на што сте навикнати на промените кои следат. Нефлексибилноста кон промените само ќе ве оттргне од слободата на новите можности.

Шести закон-Не постои подобро место од "тука"

Тревата кај соседите можеби е позелена од вашата, но да се биде таму не е е решение за бескрајна среќа. Бидете благодарни и уживајте во она што го имате и таму каде што се наоѓате на вашето патување низ животот. Центе го она што е добро во вашиот живот, не мерете ги и не се насочувајте кон натрупување нешта кои и не водат до среќа. Живеењето во сегашноста помага да го зачувате мирот.

Седми закон- Другите се огледало на вас

Она што го сакате или мразите кај другата личност е во согласнот со она што го сакате или мразите кај себе. Бидете толерантни, прифатете ги другите какви што се, стремете се кон вистинско разбирање и имање објективна перцепција на сам/а себе, сопствените мисли и чувства. негативните искуства се можности да ги излекувате раните кои ги носите во себе. Поддржувајте ги другите, со тоа ќе се поддржите и себеси. Во миговите кога не сакате да им дадете поддршка на другите е знак дека не посветувате соодветно внимание на сопствените потреби.

Осми закон- Ов вас зависи што ќе направите со животот

Ги имате сите средства и ресурси кои ви се потребни. Што ќе направите со нив зависи само од вас. Преземете одговорност за себе. Научете да ги прифаќате нештата кои не можете да ги смените и ќе се ослободите за да делувате врз други нешта. Контролирајте го гневот кон минатите непријатни настани, зашто горчливите спомени само го вознемируваат умот. Храброста постои во сите нас, па употребете ја кога е потребно да го сторите она што е добро за вас. Сите поседуваме природна моќ, сила, авантуристички дух, кои ве поттикнат да го прифатите она што се наоѓа пред вас.

Деветти закон-Вашите одговори се наоѓаат во вас

Верувајте им на вашите инстинкти и скриени чувства, било да ги слушнете како внатрешен глас или да ви се појавуваат како момент на инспирација. Гледајте, слушајте и верувајте им. Нека ве води природните инспирација.

Десетти закон- Сето ова ќе го заборавите при раѓањето

Сите сме родени со овие способности- наште рани искуства не водат во физичкиот свет, подалеку од нашата духовност и стануваме полни со сомнежи, без верба, цинични, и без самодоверба. Кога ќе го изгубите патот, искористете ги законите, Имајте верба во силата на вашиот дух. Бидете мудри, откријте го вистинскиот пат во вашиот живот и бидете свесни дека за вас не постојат други лимити, освен оние кои самите си ги поставувате.

Животот си е сам по себе убав, како што кажа Маце. Мене лично освен луѓето околу мене ништо друго не ме исполнува ... све друго е безвредно, поминува, избледува. Мојот е прекрасен, па најверојатно сите мои истомисленици на оваа тема го живеат животот како таков:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom