Житарици и житни производи

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Во западните земји стандардно за доручек е да се конзумираат житарици.
Но дали кај нас е така. Многумина велат ма какви житарки тоа не ме најадува ич си сакам јас бурек, лиснати теста, тост и сл. Се сложувам ако сум многу гладна, но во други ситуации сакам житарици и често конзумирам со благо млеко (со јогурт не ги сакам). Посебно во лето, како лесна храна, со ладно млеко, ги сакам најмногу пченкарните снегулки, понекогаш може и чоколаден корнфлејкс и баш ме освежуваат.

Ma какви житарки тоа не ме најадува ич си сакам јас бурек, лиснати теста, тост и сл.

Не можам никако да ги јадам. Имам пробано неколку пати, ај што имаат грозен вкус, абе со што сакаш комбинирај ги. А поготово едни што ги јаде мајка ми, во комбинација со семки од тикви, коприви и уште нешто, не, благодарам!

eee oва е нешто што никоаш нема да го сконтам, дал е каша или помија :) сум се трудел ко помал да го јадам ама не може бе не го бива не е храна ова не го можам :icon_neut

Јадам житарки ама јадам и бурек, лиснато и тост.

Само со житарици не останувам ама особено ги преферирам лето.Со млеко.

Ги јадам, ги јадам...Слатки се бе, зошто викате не се :)
Здрава и лесна храна :toe:

Житарици они што се овесни снегулки и слично, не јадам , не ми се вкусни..
Само чоколаден корнфлекс признавам..

:jaj:

Мхммм,редовно,особено од кога ги открив Нестле Фитнес...а бога ми и снегулките редовно ги јадам,било со јогурт,било со млеко.
П.С.А Чоколино исто во ова припаѓа?!Зошто нели исто од житарки е.Ако да...ГО ОБОЖАВАМ!

Ги јадам ама не многу често, а си имаат предност, брзо се приготвуваат и се доста хранливи.

Обожавам житарици и јадам секогаш, претежно со млеко, ама може и со кисело млеко и мармалад или шеќер. Мммм

Житариците ги јадам најмногу за вечера со јогурт, мммм... милина

јадам често житарици со благо млеко
особено овој период кога е премногу топло и житариците се лесна храна па така да супер доручек или вечера ми се:toe:

а и ги јадам најчесто овие
217x215_nesquik_cereal.jpg

Богати со растителни влакна , скоро секој продукт има додадено и витамини и по некој минерал , се се премногу калорични , малку маснотии .. дефинитивно добар начин да се почне денот

Јадам житарици за појадок најчесто

Само што јадев сега житарици и еве ја темава:wink:

Инаку обожавам житарици, омилени ми се.Те корнфлекс, оние муслите, секакви.Само со јогурт ги јадам, не пијам млеко:tapp:

Ima edni musli od jabolko i lesnik i gi obozavam... So mleko , a i onaka za grickanje se mnogu vkusni. Obozavam i frutolino, ama i cokolino vikaat ubavo bilo ali ne sum probala :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom