"Женски" игри

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Немам досега сретнато ваква тема, па си реков да ја отворам.
До женските: дали играте игри на комјутер и од каков тип, дали тоа се puzzle, card, adventure, strategy, hidden object или можеби ги преферирате оние ако може да се наречат "помашки игри" actions, racing, shoot em up, sport.
И дали можеме да ги групираме некако игрите на машки и женски игри?
Според мене на некој начин можеме да ги поделиме, бидејќи знаеме дека машките најмногу играат игри од типо на Кантер, Дота и сл, а ние женските почесто сме за оние adventure или puzzle игри?
Секако има и исклучоци...

Еве мене на пример кога ќе се спомне женска игра, одма ми паѓа на памет Sims.
Има ретко и машки што ја играат, ама мислам дека таа е најиграна игра од женските.

WoW исто така не е само машка игра. И сите останати ММОРПГ игри.

Canter 1.6 во Велес. Некој цури се подобри и од некој таканаречени Canter-ристи во Велес :nesum:

Има ретко и машки што ја играат, ама мислам дека таа е најиграна игра од женските.
eeee imas pravo,koga ke stane sestrami i jas da pocanm da igram mi dosaduva

Canter 1.6 во Велес. Некој цури се подобри и од некој таканаречени Canter-ристи во Велес :nesum:

Па играат ама не се толку про освен An3 што се пишува, инаку кога ќе ми речат женска игра и најчесто што слушам дека играат е Sims.

Малку ми е глупаво да ги делам игрите на машки и женски.

Се е до карактерот на личноста. Спомнавте Sims женска игра, а колку машки знам што ја играат. Ете мене не ми е интересна.
Пример Кантер е божем машка игра, а колку многу девојчиња има што ја играат и се добри во тоа.
Или игрици со коли пример Need for speed и тие се божем машки игри, а ете јас ги обожавам овие игри и многу други девојки.
Или FIFA типично машка игра со фудбал како машки спорт, сепак јас си ја играм :)
Исто и Football Manager. Полно девојчиња си менаџираат.

Иако ретко играм игрици, ама кога играм најчесто се тоа од оние "машки игри" :icon_lol:

lineage2 доста женски познавам од странство, не е лошо некоја од македониа да запознам, мислам што игра l2.

Се е до карактерот на личноста. Спомнавте Sims женска игра, а колку машки знам што ја играат. Ете мене не ми е интересна.
Пример Кантер е божем машка игра, а колку многу девојчиња има што ја играат и се добри во тоа.
Или игрици со коли пример Need for speed и тие се божем машки игри, а ете јас ги обожавам овие игри и многу други девојки.
Или FIFA типично машка игра со фудбал како машки спорт, сепак јас си ја играм :)

Иако ретко играм игрици, ама кога играм најчесто се тоа од оние "машки игри" :icon_lol:

Need for speed е женска игра.
Flatout е THE GAME,ако си машко!

Дури и Burnout е женска игра,со сите тие лила бои на коли :(

Сериозно,порано синоним беше Симс,но сега е Need for Speed.
Додека пак приматот за најНЕженска игра,го држи DotA до некаде.
Ретко,невозможно е некое девојче да ја игра.

Ах како не Дота.Ами има и други игри.Кал оф дути например незнам ни една маекдонка да играе ниту офлајн инаку понежниот кавадаречки пол освен да се члме со мобилните и на ком песни да слушат (има 5-6 исклучоци кс шо играат) нема никој други шо играат игри.

ај и јас да си одговорам на темава
ја имам Sims2 на мобилен,и ја играм кога ми е досадно, најчесто кога патувам, ама знам и многу машки што ја играат, инаку на комјутер во последно време поретко играм, најчесто по пола сат-сат дневно од тие hidden object games како-hidden expeditions titanic или piratе mistrery party, или некогаш карти, јамб, табла и такво нешто
за овие што ги набројавте need for spеed, fifa и сл.поинтересно ми е да гледам како игра некој друг (дечко ми најчесто), откако да играм јас:toe:

Аааа машкоданкаааа : ))))) Се шалам :)
Има женски што играат менаџер? Прв пат гледам/слушам/читам за тоа, браво, браво :)
Којзнае како го прават тимот, ги продаваат играчите што не им се убави и ги купуваат убавите : ))) Шала пак :)
Типична женска игра за помали е таа барби нешто што беше кога и менуваш имиџ на барби, нешто ја облекуваш, и менуваш фризури а у, за да ја играш таа игра, а да си машко you need to take the gay test : ))) Останатите варираат од вкусот на „играчот“.

Аааа машкоданкаааа : ))))) Се шалам :)
Има женски што играат менаџер? Прв пат гледам/слушам/читам за тоа, браво, браво :)
Којзнае како го прават тимот, ги продаваат играчите што не им се убави и ги купуваат убавите : ))) Шала пак :)
Типична женска игра за помали е таа барби нешто што беше кога и менуваш имиџ на барби, нешто ја облекуваш, и менуваш фризури а у, за да ја играш таа игра, а да си машко you need to take the gay test : ))) Останатите варираат од вкусот на „играчот“.
Да, да ќе ги продаваат грдите играчи, а убавите играчи одма ќе ги соберат. Ме интересира како би функционирал таков тим.:)

lineage2 доста женски познавам од странство, не е лошо некоја од македониа да запознам, мислам што игра l2.
Точно. Доста женски има шо играт L2, али и јас немам сретнато никоја од Македонија досега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom