Женска интуиција...

• Креатор на темата Креатор на темата la-loca
  • Време на започнување Време на започнување
Јас лично верувам во интуиција. Ако некој работи една работа постојано и се извешти во неа, ќе ги знае не само сите последици од што и да се превземе во таа работа, туку ќе почне и да измислува нови причини, кои би можеле да доведат до нови последици. Тоа јас го сметам за креативност и вештина во работењето на што и да е.

А бидејќи жените во принцип се многу пофокусирани на меѓучовечките односи, отколку на пример на наука или фудбал или коли или градежништво или слично, со активно дружење тие почнуваат да развиваат искуство и, ако се креативни и љубопитни, почнуваат да измислуваат какви сè постапки *можат* да се случат, т.е. нови работи што до тогаш не биле, а што би можеле да бидат. И ако имаат среќа такво нешто и да се случи (а реално е можно тоа, посебно ако девојката замислува реални можни ситуации, т.е. не од стилот да долета принц на бел пегаз), тоа таа ќе го смета за потврда на својата интуиција.

Ова не е ограничено само на жените. И мажите кои се друштвени имаат можност да развијат ваква интуиција, но тие се во принцип насочени кон други работи и развиваат интуиција за нив. На пример, не е исклучено некој искусен играч на берзата да предвиди дека некоја фирма ќе почне да се развива, па бргу да ги купи акциите од истата и да направи многу пари. Исто како што тој играч може да биде жена, ако доволно долго е присутна и активна наа берзата, така и мажот може да развие интуиција за меѓучовечки односи, ако доволно долго се занимава со нив, се разбира.

Верувам во интуиција и мислам дека ја поседувам истата.Можам да осетам или да намирисам некои работи, кои партнерот ќе ми ги преќути или кои ќе ги направи, а не кажува.Можеби е body language-от што ми го открива тоа, можеби премногу доброто познавање на неговата особа, но во секој случај мислам дека не можат толку лесно да ми поминат незабележани некои работи.Интуиција или не..наречете ја како сакате но во секој случај е сенс...

Интуицијата никогаш не греши. НИКОГАШ! Секогаш кога сум осеќала, предосеќала нешто, секогаш, ама СЕКОГАШ се остварувало, без разлика дали е за добро или лошо. Особено во врски.

Мразам кога имам интуиција.
Немам мир додека не се случи тоа што го претчуствувам.

Да имаа жените интуиција, немаше да плачат бидејќи бош-фраерите во кои се заљубиле ги откачиле и немаше да читаме мислења -сите машки се исти-.
Сепак, тргнувајќи од тоа дека жените немаат способност за логично размислување, немаат осет за проценка, камо ли нешто подлабоко, нормално е да потпаѓаат под импресии и да се подаваат на оној за кој мислат (се разбира погрешно) дека е правилен избор.
Толку изместен систем на приоритети и толкаво отсуство на разум е самото по себе тема, но на оваа одговорот е каде каде не.

ma kakva intuicija, toa e samo promislenost koja so instinkt ja utepuvam
da e intuicija ke go presece mojov instinkt ahahahahaha

Ima nesto vo toa zenskata intuicija.Mnogu pati na decko mi sum mu rekla ne go pravi toa ke se zeznes i ne me poslusal i posle na glava mu se kacuvam :vozbud: ja koa ti vikav vidis treba nekad devojka ti da ja slusas ne sam :pos2: i sea u zadnje vreme me slusa da vidite toa cudno :vozbud: sepak luge sme greski pravime

Интуиција, според тоа како е поставена темава се однесува само за моментот кога знаеме дека он нешто заебал/заебува. Ама, тоа нема врска со нашата сетеност, има со неговата промена во однесување. Жената знае да примети дека има проблем откако проблемот е веќе присутен, не знае да го предвиди од предвреме. Така што... Не - не верувам дека имаме некакви супермоќи:)

Интуицијата никогаш не греши. НИКОГАШ! Секогаш кога сум осеќала, предосеќала нешто, секогаш, ама СЕКОГАШ се остварувало, без разлика дали е за добро или лошо. Особено во врски.

Сега интуиција,па видете мозокот на човекот е комплексен и сеуште за жал немаме доволно податоци,но многу од научниците сметаат дека интуицијата е всушност процесирање на податоци(независен процес процес е),врз основа на лични и туѓи искуства,перцепција па следствено на тоа добиваш резултат=интуиција.

исто и кај жени и кај мажи сеедно.

ама СЕКОГАШ се остварувало, без разлика дали е за добро или лошо. Особено во врски

очигледно добро калкулира твојот мозок кога се во прашање врските
одлично,кога ќе имам љубовен проблем сметам на тебе:helou:

хахааха да ми се има случено повеќе пати..али лоши преттчуства повеќе
пример: да знаам дека ќе се закараме

па не би рекол дека тоа за закарувањето или за бош ситуации е интуиција...тоа е способност со која располагате нон стоп

Soznam za zenskava intuicija...?
Valjda ja imaat...

I ja iam intuicija, recimo...na primer koa me 4esa nos, ondak znam deka ke se kavgam so nekogo, ili pak ako me svrbi muda...znam kaj treba da se po4esam.

дали верувате во женската интуиција и како реагирате кога таа излегува дека е вистина?

Мислам дека нема нешто како женска интуиција, особено не во смисла на која го употребуваме тоа. Интуиција постои, ама мислам дека во случај на врските, самите партнери со некои гестови се издаваат за своите постапки, така да повеќе е во игра познавањето на партнерот и неговото претходно однесување, отколку интуиција. А инаку, интуиција во секојдневниот живот, секако дека има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom