Женска интуиција...

• Креатор на темата Креатор на темата la-loca
  • Време на започнување Време на започнување

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
дали верувате во женската интуиција и како реагирате кога таа излегува дека е вистина? Што оправдувања добивате од партнерот кога ќе му речете- знаев дека ќе го сториш тоа, претчувствував???
бтв не е само за женски темава може и машки да коментираат ако не друго барем да кажат како би изреагирале на вакво нешто...:pipi:

еве јас ќе ви дадам еден мој пример со мојата интуиција...
бевме излезени чаршија седевме у еден кафич и јас го прашав дечкото онака без везе да не се здрви од седење и тој само ми се насмеа и стана... знаев дека ќе оди да разговара на мобилен со некоја девојка(иако тој секогаш пред мене прави муабет) сега се тргна настрана... не го видов накаде отиде, само кога се врати се врати со три типки кои ми рече дека наводно биле за неговите другари кои седеа со нас на маса...
претчувство, интуиција ИНТЕРЕСНА СТВАР НЕЛИ???

од искуство, со женски што сум бил, знам, според мене тоа не е интуиција, туку женски песимизам...секогаш го очекуваат најлошото, без разлика колкава е можностата тоа најлошото да се случи...лично не верувам во женска интуиција...а твојот пример не покажува ништо друго, освен дека премногу добро си го знаеш дечкото... знаеш како реагира во одредени ситуации...

tuuuuuuuuuu i jas najcesto koga ke mislam na nesto,se slucuva bas taka da ispadne,...i jas iako sum masko ima zenska intuicija,ili sto e rabotava?

Повеќе од 70% од постапките и реакциите на партнерот можам да ги предвидам, ама више од искуство и познавање него од интуиција.

Интуицијата е несигурно нешто, така да во гледање на тарот или кафе не се предвидува.

Повеќе од 70% од постапките и реакциите на партнерот можам да ги предвидам, ама више од искуство и познавање него од интуиција.

да можеби од познавање ама ај да ја оставиме настрана интуицијата за партнерот, да размислиме за онаа интуиција каде имаш чувство дека нешто ќе се случи најчесто се чувствува лошото. те стега нешто во градите, те мачи лошо се чувствуваш... зарем и тогаш е од познавање???

Интуицијата е несигурно нешто, така да во гледање на тарот или кафе не се предвидува.

несигурна е се додека на видиш дека тоа што ти си го претчувствувал не се докаже...
во секој случај ништо не може да се рече дека ќе се случи сигурно се до оној момент додека не се случи...

да можеби од познавање ама ај да ја оставиме настрана интуицијата за партнерот, да размислиме за онаа интуиција каде имаш чувство дека нешто ќе се случи најчесто се чувствува лошото. те стега нешто во градите, те мачи лошо се чувствуваш... зарем и тогаш е од познавање???

Слабо така, повеќе од нешто искусено, од позната ситуација и тогаш кога ликовите се различни.

несигурна е се додека на видиш дека тоа што ти си го претчувствувал не се докаже...
во секој случај ништо не може да се рече дека ќе се случи сигурно се до оној момент додека не се случи...

ПЕСИМИЗАМ... или несигурност, недоверба заради некоја слична лоша случка во минатото, лошо чувство се осеќа поради страв дали таа ќе се повтори или пак нешто полошо...

Јас сметам дека постои интуиција бидејки во мн ситуации се потврдила мојата интуитивност.

интуиција???
шо знам можеби..
Не верувам многу во интуиција бидејки сметам дека ако предвидам нешто што ќе се случи тоа е поради познавање на ситуацијата,поради логика на настаните
а другото е или песимизам или оптимизам.Ако стравувам дека ке се случи нешто или пак ако многу посакувам да се случи.....

zenska intuicija e samo drugo ime za zenskata paranoja i pesimizam.
а како ќе ја наречеш ако е во позитивна насока???
на пример ако седите во друштво и ако некоја личност што е предмет на внимание на некоја девојка прокоментира нешто позитивно а девојката има интуиција дека тоа било наменето за неа и стварно испаѓа дека било за неа...?

Нешто има во тоа... Дури и големиот Шерлок Холмс единствено нешто што не потценувал била женската интуиција. Мислам дека природно имаат поразвиен „сенс“ за некои работи (постои и кај мажите но не во таква мерка).
Арно ама креаторот им дал и еден „мал“ баланс да не си веруваат во шестото сетило па често им е за џабе... :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom