Жени - зошто ви значи првиот сексуален партнер?

Можеби некои изјавуваат така,но јас кажувам дека и после тоа ќе ми значи,зошто,имам набројано некои причини погоре.А за тие финти со тоа што прво изјавуваат дека им значi,па потоа негираат,за тоа треба друг да ти одговори,јас не сум една од тие што мислат така.:)

Прашањето е со временска дистанца поставено.Прашува дали сега ни значи првиот партнер.Мојот одговор е дека моментално воопшто не ми значи.На твоето потпрашање дали тогаш ми значел,кога сум легнала со него,одговорот е едноставен:нормално.Но ни тогаш не сум го гледала како нешто без кое не сум можела,се погодил во време и место,ги освоил моите симпатии,сум посакала да легнам со него и сум го направила тоа,нема некоја голема драма околу тоа.Го почитувам како и сите останати бивши,ако бил нешто скапоцено ќе сум била и до ден денес со него,зарем не?!

Прашањето е со временска дистанца поставено.Прашува дали сега ни значи првиот партнер.Мојот одговор е дека моментално воопшто не ми значи.На твоето потпрашање дали тогаш ми значел,кога сум легнала со него,одговорот е едноставен:нормално.Но ни тогаш не сум го гледала како нешто без кое не сум можела,се погодил во време и место,ги освоил моите симпатии,сум посакала да легнам со него и сум го направила тоа,нема некоја голема драма околу тоа.Го почитувам како и сите останати бивши,ако бил нешто скапоцено ќе сум била и до ден денес со него,зарем не?!
pa dobro.ama toa dali bil nesto skapoceno ili ne,nema vrska so toa dali sega ti bi bila so nego ili ne.ama ok e.i mislam deka sekoj partner si ima svoe mesto vo zivotot na edna zena.

Секој си има свое место,но не треба да се свати дека првиот е на пиедестал поради освоената невиност.Он е само мој бивши дечко.Од денешна гледна точка,он е на последно место и според квалитет и според квантитет:wink:

e toa i taka bi trebalo da bide.ne zasluzil nekoj da bide staven na piedestal samo zaradi toa sto ti bil prv.

Најпрво се извинувам до админите и модераторите што ќе идам малце :oftopic: ама морам. Респект за драгите форумџики и форумџии што произлегоа со многу добри ставови поради кои некои добија и "зеленко" :wink: Мислам дека темава треба моментално да биде затворена се поради тој што ја има отворено просто се умрев од смеа на таквите бедни и никакви ставови.И само едно да ги прашам луѓето што влегоа во некој конфликт со типот со "СКАПАНИТЕ", зашто????:tapp::tapp::tapp: Зашто едноставно губевте време со него и го убедувавте во нешто што едно магаре досега ќе сватеше а не па човечко суштество?
Уште едно извинување за моето офтопик излагање.:smir:

Најпрво се извинувам до админите и модераторите што ќе идам малце :oftopic: ама морам. Респект за драгите форумџики и форумџии што произлегоа со многу добри ставови поради кои некои добија и "зеленко" :wink: Мислам дека темава треба моментално да биде затворена се поради тој што ја има отворено просто се умрев од смеа на таквите бедни и никакви ставови.И само едно да ги прашам луѓето што влегоа во некој конфликт со типот со "СКАПАНИТЕ", зашто????:tapp::tapp::tapp: Зашто едноставно губевте време со него и го убедувавте во нешто што едно магаре досега ќе сватеше а не па човечко суштество?
Уште едно извинување за моето офтопик излагање.:smir:

Зошто да биде затворена темава?
Секој има свое мислење дали е бедно или не тоа ние не одлучуваме и секој може да реплицира на темава.
Искрено не ја сфатив твојата поента на пишаново...
Сексот е дел од врската, дали е прв, втор...,десети е исто, а тоа како некој го сфака, одземањето на невиноста на девојката е негов проблем.:salut:

Не,дискусијата беше зашто тврдевте,т.е viktordojran тврдеше дека девојките кои имале секс и се скинати се скапани.:wink:

Инаку,јас не би можела толку ладнокрвно да речам дека првиот сексуален партнер би ми бил ништо.Сега нема којзнае колку да го величам типот,ама сепак и по нешто ќе биде запамтен.Јас и ден денес го памтам првиот бакнеж,што беше,како беше,што ми кажа типот,што носев све,све и убаво ми е кога ќе се сетам на на тие моменти,без разлика што сега тој човек ми е сега странец и не ни правиме муабет,а не па за секс кога ќе станува збор.Се знае дека секогаш ќе го памтам тој човек по тоа и стално кога ќе помислам на првиот секс ќе помислам и на човекот со кој сум го имала тој прв секс.Може малце клише размислувам,ама сепак мислам дека е така.Нормално не ме сфаќајте погрешно,дека ги поддржувам муабетите од типот “ако е скината е скапана“ или дека не знам типот ќе ми биде кој знае колку битен во животот,ама сепак ќе го памтам по тој чин и тој убав момент (:icon_lol:),тоа ми беше муабетот. Сексот е дел од врската и природно нешто за секое суштество.

Не не не тврдев јас така,само викав дека им значи многу првиот

Не не не тврдев јас така,само викав дека им значи многу првиот

Ти може не тврдеше дека се скапани, ама секако дека viktordojran го тврдеше тоа.:wink:

Читам, и не можам да се изначудам. Ама стварно.
На моменти се крстев од муабетите и постовите што некои личности ги пишуваат.
Да, си има некакво значење првиот, ама вие луѓе го преувеличивте, го направивте Бог, го ставивте над сите други работи и го направивте поважен од самите нас.

Се согласувам со постот на Леандра.

Он е само мој бивши дечко.Од денешна гледна точка,он е на последно место и според квалитет и според квантитет:wink:

„Било је лепо док је трајало.“
Уствари, лепо?:icon_roll

Читам, и не можам да се изначудам. Ама стварно.
На моменти се крстев од муабетите и постовите што некои личности ги пишуваат.
Да, си има некакво значење првиот, ама вие луѓе го преувеличивте, го направивте Бог, го ставивте над сите други работи и го направивте поважен од самите нас.

Се согласувам со постот на Леандра.

„Било је лепо док је трајало.“
Уствари, лепо?:icon_roll

Во право си и ти ама..ајде да гледаме и на друга страна...

Ете јас за мене ќе кажам. Јас пред тој дечко со кој што сум го имала првиот однос сум имала и други дечковци, и зошто со нив не сум се решила да имам однос? Значи сепак сум барала некој кој ке ми значи нешто повеќе, со кој барем во тој момент ке се осеќам малку посигурна. Не викам не, веќе не ми значи ништо, и тој ми е само еден бивши дечко, но не било кој. Сепак сум решила да му дада нешто повеќе од бакнеж...не? Барем јас така мислам. Или премногу е детско ова???:toe:

Во право си и ти ама..ајде да гледаме и на друга страна...

Ете јас за мене ќе кажам. Јас пред тој дечко со кој што сум го имала првиот однос сум имала и други дечковци, и зошто со нив не сум се решила да имам однос? Значи сепак сум барала некој кој ке ми значи нешто повеќе, со кој барем во тој момент ке се осеќам малку посигурна. Не викам не, веќе не ми значи ништо, и тој ми е само еден бивши дечко, но не било кој. Сепак сум решила да му дада нешто повеќе од бакнеж...не? Барем јас така мислам. Или премногу е детско ова???:toe:

Јас не го оспорувам тоа дека тој завзема некаква улога во твојот живот.

Ама да се преувеличува?..

Значи само доколку зазема сеуште некое место во нашиот живот: било како партнер, било како другар, било како соработник... но, пак нема да значи поради тоа што бил прв туку би ни значил на некој друг начин.
Во спротивно-НЕ...ништо посебно не значи :pipi:

milsma deka prviot sepak nesto ti znaci.ako spies na primer so 5minai na kraj ne si so nieden od niv sepak mislam deka od niv najveke ke ti znaci prviot zosto toj ednostavno bil stvarno poseben moment, no ne mislam deka ke ti bide kojzne sto ednostavno ke ti ostane vo super spomen

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom