Жена од Пустец - Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата milco45
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 156 54,4%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 45,6%

• Вкупно гласачи
    287
A бе Luki, си нашол па си зашол. И кревка и висока и млада и со руси коси..... таква да најдеш треба барем 30-40000еур да имаш за да платиш .
Парите ако са за мираз за добра невеста, и не са некој голем проблем. Ќе родат сливите и праските и оваа година. Јас коа требеше да учам немаах пари.
Сега сам стар за школо, ама повеќе се присобират де од субвенции, де од производство.... :)

Идеалист.

А ако мислиш дека образованиете е проблем, сеуште си млад, зошто паралелно не се запишеш на некои од дипсерзираните студии,отсек земјоделски науки и храна, можда притоа и ќе запознаеш некоја? Никад не е касно а стварно си млад и жалосно е да размислуваш да купеш невеста на твои години,. Животот треба да се дели со некој кој го сакаме, почитуваме,имаме заеднички теми, заеднички интереси а не допрва да се обидеме да се засакуваме.....
Млад сам за други работи, за школо не сам млад...
Изгубил сам ритам, рутина, забравил сам мал милион нешта, и имам премногу други обврски, да одам да дремам у штип/струмица со некој 18годишни лунгури, или да чекам професоро да дојде на предавања... Мојот време е пари...
Не дека ќе идам да купам невеста оште утре, ама стое отворено како опција, и не е ништо страшно....
И на тебе ќе ти кажам оти ги идеализираш нештата.... Егзистенцијата е зафркнана работа, и љубоф и интереси и се друго шо се вреднува у една врска оде у ПМ коа опре таа иста егзистенција до коска... Имам јас у комшиите едночудо тртеи невести шо дворо од мрзева не си го метат... Или едно младо дете, шо коа оде говедар и на полето сам јадејне си става, а домаќинката само му се кафосува и оговара... Или па домазетите шо ми са у маало....

(не се карам, само споделувам) Коа ми говорете за сите овија работи, ми изгледа како да си ги гледате од некој балон, од некоја перспектива дека сите овија нешта не стигат до вас (дали оти си имате озбилни дечковци/женски), дали имате супер добра егзистенција, поимотливи родители... Утре требе со таа невеста да живеам, да ми гледа куќа, фамилија, имајне, не да ми се кафосува по цел ден и да оговара комшиките...
А за теми за маабет, се ќе се најдат некакви заеднички интереси, у секој човек има нешто интересно, само требе да се проба и да се дискутира.

Парите ако са за мираз за добра невеста, и не са некој голем проблем. Ќе родат сливите и праските и оваа година. Јас коа требеше да учам немаах пари.
Сега сам стар за школо, ама повеќе се присобират де од субвенции, де од производство.... :)
.
Животот е борба, прашање е колку си борец. Но размислување з купување невеста на овие години е најголемито кукавичлук!
Зошто да даваш толку пари за невеста, ако мислиш дека проблемот е дека невестата не сака да биде селанка, купи имот во Радовиш и занимавај се со земјоделие..Има многу варијанти а јас познавам и девојки од град кои се омажиле за човек од село. Немој со овакви затуцани размислувања на овие години. И да има случаи кога купиле невеста но на 40+ години во крајна ситуација,.....

Туку Луки Luki Junior не сам те питал. Пробал ли си прво со оглас у весник, да не мора да врвеш толкав пат скап е бензино.

Млад сам за други работи, за школо не сам млад...
Изгубил сам ритам, рутина, забравил сам мал милион нешта, и имам премногу други обврски, да одам да дремам у штип/струмица со некој 18годишни лунгури, или да чекам професоро да дојде на предавања... Мојот време е пари...
Не дека ќе идам да купам невеста оште утре, ама стое отворено како опција, и не е ништо страшно....
И на тебе ќе ти кажам оти ги идеализираш нештата.... Егзистенцијата е зафркнана работа, и љубоф и интереси и се друго шо се вреднува у една врска оде у ПМ коа опре таа иста егзистенција до коска... Имам јас у комшиите едночудо тртеи невести шо дворо од мрзева не си го метат... Или едно младо дете, шо коа оде говедар и на полето сам јадејне си става, а домаќинката само му се кафосува и оговара... Или па домазетите шо ми са у маало....

(не се карам, само споделувам) Коа ми говорете за сите овија работи, ми изгледа како да си ги гледате од некој балон, од некоја перспектива дека сите овија нешта не стигат до вас (дали оти си имате озбилни дечковци/женски), дали имате супер добра егзистенција, поимотливи родители... Утре требе со таа невеста да живеам, да ми гледа куќа, фамилија, имајне, не да ми се кафосува по цел ден и да оговара комшиките...
А за теми за маабет, се ќе се најдат некакви заеднички интереси, у секој човек има нешто интересно, само требе да се проба и да се дискутира.

Па значи, жена треба на раце да ја носеш не да збореш дека ќе се кафосуе...Тебе ти треба робимка, слугинка по ова што го кажа? И запомни 21 век,2013 г модерно време и уште помодерни жени-такви се, тие што идат на работа немаат време многу за куќата,...

Туку Луки Luki Junior не сам те питал. Пробал ли си прво со оглас у весник, да не мора да врвеш толкав пат скап е бензино.
Не сам пробал. Не ти е лоша идејата.. :-)

(За да не те цитирам два пати, само ставам три точки)...
Јас имото тука не го продавам... точка. Имам преубава куќа и двор, шо ного градски лингури можат само да ја гледат на слики и замислуват. :D

Грешка ме разбираш. Ако е она робинка, јас не требе ништо да работам. А јас не сам таков човек. :)

Јас имото тука не го продавам... точка. Имам преубава куќа и двор, шо ного градски лингури можат само да ја гледат на слики и замислуват. :D

Грешка ме разбираш. Ако е она робинка, јас не требе ништо да работам. А јас не сам таков човек. :)
Не мора и у оглас, стави слика од тебе за момите шо не те виделе, куќата, дворот, праските... мож ќе се јаве некоја, башка и ние ќе ги шернеме на фб,зошо пари и за оглас;)

Имам преубава куќа и двор, шо ного градски лингури можат само да ја гледат на слики и замислуват. :D

Може да биде секс робинка, и да има што да работеш. Плус, ќе ја личе на чардако.

Luki Junior ти бе уште не се ожене ?! гаси тоа ПиСи-то паковај го за децата шо ќе ти се родат и трк по селата да опиташ кај има моми за мажење........гледаш од скапување овде фајде немаш......

го снема детето едно време реков бидна работата,си работи на поколение - тој Кајгана е Не.

Зш го критикувате Лукија,ак сакат да си купит жена од Пустец нек си купит .То е негово право.Или за некои работи важит слобота на избор за некои не!

Зш го критикувате Лукија,ак сакат да си купит жена од Пустец нек си купит .То е негово право.Или за некои работи важит слобота на избор за некои не!

A pitaj ja taa sto ke ja kupi kolkava sloboda na izbor ke ima

абее дојди земи ја ваа мојва, и пари ќе ти дадам плус, и то сс дечиња да не се мчиш:):pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom