Млад сам за други работи, за школо не сам млад...
Изгубил сам ритам, рутина, забравил сам мал милион нешта, и имам премногу други обврски, да одам да дремам у штип/струмица со некој 18годишни лунгури, или да чекам професоро да дојде на предавања... Мојот време е пари...
Не дека ќе идам да купам невеста оште утре, ама стое отворено како опција, и не е ништо страшно....
И на тебе ќе ти кажам оти ги идеализираш нештата.... Егзистенцијата е зафркнана работа, и љубоф и интереси и се друго шо се вреднува у една врска оде у ПМ коа опре таа иста егзистенција до коска... Имам јас у комшиите едночудо тртеи невести шо дворо од мрзева не си го метат... Или едно младо дете, шо коа оде говедар и на полето сам јадејне си става, а домаќинката само му се кафосува и оговара... Или па домазетите шо ми са у маало....
(не се карам, само споделувам) Коа ми говорете за сите овија работи, ми изгледа како да си ги гледате од некој балон, од некоја перспектива дека сите овија нешта не стигат до вас (дали оти си имате озбилни дечковци/женски), дали имате супер добра егзистенција, поимотливи родители... Утре требе со таа невеста да живеам, да ми гледа куќа, фамилија, имајне, не да ми се кафосува по цел ден и да оговара комшиките...
А за теми за маабет, се ќе се најдат некакви заеднички интереси, у секој човек има нешто интересно, само требе да се проба и да се дискутира.